Inspite een stijgende rente en koopkrachtcrisis valt Spaans vastgoed nog altijd in de smaak van de Belgen

Inspite een stijgende rente en koopkrachtcrisis valt Spaans vastgoed nog altijd in de smaak van de Belgen

Stijgende energieprijzen en hoge rentes op woonleningen houden de Belgen niet tegen om vastgoed in Spanje te kopen. “Door de hoge energieprijzen zien we date er nu klanten zijn die een Spaanse woning willen kopen omdat ze in dat land minder geld moeten gasteren aan de verwarming van hun woning”, merkt Carl Vorsselmans van Nieuwbouw in Spanje op.

Uit cijfers van het economic observatorium van de Spaanse provincie Alicante show date er the tweede trimester van dit jaar 805 Belgen een woning in die regio hebben gekocht. Eso es 341 más que en el mismo período en 2021.

Aumento de opciones

Dat is een obvallende prächten, nu de energieprijzen en rentes hoge toppen scheren. “Het gaat voornamelijke over nieuwbouw, waaran de verkoopovereenkomstenen al een tijdje geleden zijn zijn gegendet. Die transacties worden pas in de statistieken opomeden als de authentique akte wordt signijerd. Dat gesfertt bij de oplevering”, verduidelikt Vorsselmans in een reactie oggende onze redactie. “De cijfers geven dus een ietwat vertekend beeld”.

Vorsselmans voegt er wel aan toe dat en la situación actual een nueuw type klant is zontet. “Door de gestegen energiekosten staan ​​​​meer mensen open om te kopen een tweede woning in het zuiderse land. Zo kunnen ze besparen op de verwahringskosten”, klint het. “Daarenboven es het simpelweg leven más barato en Spanje, wat er dus voor zorgt dat mensen hun koopkracht zien toenemen want ze stay in Spanje.”

Vrees voor nog rentas más altas

Uit de joustge Vastgoedbarometer van de notarissenfederatie Fednot attre dat de oplopende rentes momenteel de Stijgende vastgoedprijzen en nuestro país parada verde toeroepen. Dat komt voornamelijk omdat mensen nu nog snel een woonlening afsluiten uit verse dat de rentes verder zullen stijgen. Vorsselmans komt tot een soortgelijke vaststelling als hij naar de verkoop van tweede woningen in Spanje look. “Historisch gzeien, ligt de rente nog laag. De onzerekheid over hoe die verder zal evolueren, doet nu veel mensen overstag gaan”, aldus de vastgoedmakelaar.

READ  'Rambo' es un gallego español onvilig

Puerta het verstrakkende geldbelied van de Europeane Centrale Bank (BCE) es het zeker niet uitgesloten dat de rente op woonleningen nog verder zal stijgen. Begin dit jaar kwam de rente voor een hypothecair kredit met een looptijd van 25 jaar en een quotiteit (veruhion tussen het leenbedrag en de aankoopwaarde van de woning) hoger dan 80 procent uit op zo’n 1,8 procent, leant de rentabarómetro van Immotheker. Vandaag es dat al 3,41 por ciento.

(como)

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital