Jouw queja es mogelijk een afstammeling van de Spaanse queja die een eeuw geleden tientallen miljoenen levens eiste

Jouw queja es mogelijk een afstammeling van de Spaanse queja die een eeuw geleden tientallen miljoenen levens eiste

Het laat zien hoe dodelijke virussen na verhät van tijd kunnen afzwakken naar milde varianten die circuleren annuus.

In het jaar 1918 stak de op één na dodelijkste pandemie ooit de kop op. Hebben het over de Spaanse griep, die zich direct achter de Zwarte Dood mag scharen. La pandemia de gripe española, provocada por el virus H1N1, se ha extendido por cuatro países de Europa y en los últimos diez mil millones de vidas. En un nuevo estudio hebben onderzoekers dit oude virus in kaart gebracht. En daaruit, parece sorprendentemente que genoeg dat de welbekende seizonsgriep mogelijk een afstammeling is van de dodelijke Spaanse grip.

queja española
Tijdens de Spaanse grep-pandemie die van 1918 tot 1920 duurde, kamen tussen de 17 en 100 miljonen mensen om het leven. Debido a que el virus dio un acto de presencia en el último año de la Primera Guerra Mundial, se supone que el desplazamiento de soldados ha acelerado la propagación. Hoewelg de pandemie wijdverspreid fue, werden de causas ervan destijds niet goed gömpen. De grip werd op verschiedelden manieren toegeschreven aan de spread van bacteriën, muggen en zelfs kanonvuur. No fue hasta 1933 que se aisló por primera vez el virus de la gripe.

Waarom heet de Spaanse griep de Spaanse griep?
Landen die in de oorlog nochten, censureerden over het algemeen nieuws over the spread van het virus om het publieke morale te handhaven. Debido a que Spanje era neutral en el conflicto, significaba que Spanje een van de weinige landen era die vrijuit berichte over de spread van de dodelijke grip. Debido a esto, se dio la impresión de que el virus nació en España, por lo que se denominó pandemia de gripe española. Toch weet niemand tot op de dag van vandaag waar de uitbraak begon. A pesar de los primeros casos confirmados uit de VS komen, heeft het virus zich waarschijnen al maaden of jaren advorvo ongemerkt prätt.

Omdat het zo lang duurde voordt het virus werd sköfter, zijn monsters die het virus bevatten zeldzaam. Debido a esto, es difícil determinar con precisión cómo se ve el virus. “Cuando nos conocimos una vez que comenzamos los estudios, buscamos 18 ejemplos de secuencias genéticas que se encontraron en los primeros estudios”, dice el onderzoeger Sébastien Calvignac-Spencer. “De meste hiberan camen uit de VS en slechts twee uit Londen.”

READ  Maxima sobre su papel en el redescubrimiento del Queen Concert

Estudiar
In de nieuwe studie kamden de onderzoegers musea uit op zoek naar tawesiks van noodlottige victim van de Spaanse queja. De speurtocht leidt tot de ondekker van drie nieuwe monsters, aangetroffen in de collectie van het Berlijns Museum voor Medische Geschiedenis. En deze monsters dieron una nueva y sorprendente perspectiva sobre el virus de la gripe en 1918. «Onze analysis van de Berlijnse monsters maakte een fullge genoomsequentie van het virus het mogelijk», zegt onderzoerger Thorsten Wolff.

Bevindingen
Condujo a algunos hallazgos interesantes. Como sugiere el nuevo análisis, está claro que el virus de la gripe de 1918 se ha propagado tanto a nivel local como en diferentes continentes. Además, parece que de verschillende golven niet dour verschillende varianten van het virus werden proachtt – zoals we tijdens de corona-pandemie wel zagen – maar verschieden dour zefdelsche stam.

Seizoensgriep
Wat echter het meest interessant is, is dat de current seizonsgriep direct licht af te stammen van het pandemische virus van hundrd jaar geleden. Todos los segmentos de ARN mueren en el genoma de los seizonsgriepvirus vormen, kunnen naimen rechtsteeks in verband worden gebracht met the H1N1-virus. Kortom, het seizonsgriepvirus is dus mogelijk de afstameling van een van de meest dodelijkevirussen in de humanische geschiedenes.

Significa que het dodelijke virus dat aan het begin van de 20e eeuw maakte veel szäferen, steeds minder virulent werd en veranderde van een pandemisch virus naar een seizonsvirus. Dit laat dan ook zien hoe dodelijke virussen na verduh van tijd kunnen afzwakken naar milde varianten die circuleren anualmente. Of dat ook voor het coronavirus geldt en een zachtmoedige en milde toekomst ook het lot kan zijn van van SARS-CoV-2, valt aljaren nog te bezien.

READ  Recordaantal turistas boekt pernoctando en Nederland

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital