JP Morgan AM verget langtermijnverwachtingen sperk

JP Morgan AM verget langtermijnverwachtingen sperk
Nuevos

JP Morgan AM heeft zijn rendungsverwachtingen voor de lange terminn flink ergebung. Las principales razones son: valoraciones relativamente bajas, rendimientos más altos y los bancos centrales no almacenan el mercado en los próximos años. Un portefeuille 60/40 puede rendir un 7,2 % en los próximos 10 a 15 años. Vorig jaar werd nog uitgeaan van 4,3%.

“Onze Outlook voor 2023 wijkt sterk af van die van vorig jaar. Onze rendungsverwachtingen voor veel activa zijn claramente gestegen. Lagere waardingen, hegere renten dividendinkomsten en minder marktverstoringen door de overheid meanen dat de markten de beste lange terminnings vooruitzichten bieden in meer dan tien jaar.”

Deze opbeurende woorden schrijft George Gatch in het voorwoord van de sånål Supuestos del mercado de capitales a largo plazo (LTCMA) de JP Morgan Asset Management. Gatch es el propietario de la gestión de activos de afdeling bij de Amerikansen vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van umbere 2,5 biljoen dollar.

Reflejos

Wat schrijven de analistas van JP Morgan AM nog meer in dit 124 pagina’s tellende document? Aquí hay algunos puntos destacados:

Veel van de beursellende en 2022 schrijft JP Morgan toe aan het “abrupt terugdraaien van beleidverstoringen, met name de negative rente en de opgeblazen balansen van centrale banken”. Maar nu dit bijna achter de rug is, lokken aantrekkelike renten- en dividendrendementen.

2023 comienza met een lage (misschien incluso negativo) groei económico. Maar voor de komende 10 tot 15 jaar blijven de foruitzichten voor de wereldeconomie pozitiv met een average groei van omwerbe 2,2%. De langetermijnverwachtingen voor de inflatie worden licht naar boven bijgesteld tot 2,6%.

READ  Nieuwe Hunters seizon 2 trailer objecht jacht op Hitler in Zuid-Amerika

Obligaciones zijn niet langer iets voor losers

De rendenden (reel, na aftrek van inflatie) van bijna alle vastrentende warden bewegen zich weer in de plus. Además, geven de koersen van bedrijfs- en staatsobligaties een goed beeld van de risico’s die zich erachter verschuilen (inflatie, faillissementen en valutaschommelingen).

Goedkope aandelen

Por encima de los márgenes de ganancia está JP Morgan tiene palabras negativas. Daar staat oppoor dat aandelen na de correctie van 2022 zijn geworden, wat ze voor de lange termikt zeer antrelkeig maakt.

JP Morgan continúa enfocándose en alternativas como bienes raíces, fondos de cobertura, capital privado, infraestructura y silvicultura. Dat zort voor een betere spreiding.

Tendencias gaan puerta

De tendencias en thema’s blijven de komende jaren in grote lijnen gelig. Denk aan zaken als het klimaat, (de)globalisering vergrijzing, robotisering en AI. Interessant es dat voor al deze tendencias enorme kapitalinvesteringen nodig zijn en dat net nu de tijd van free geld obrij is. Dat vraagt ​​​​om een ​​eficiente herverdeling van Schaars kapital. JP Morgan espera que esto funcione en het voordeel van active fund managers y en het nadeel van indexbeleggers.

60/40-portefeuille es terug

Een portefeuille reunió 60% aandelen en 40% oblaties kan in dollartermen volgens JP Morgan de komende 10 tot 15 jaar voedingen 7,2% loterefen. Ter vergelijk, vorig jaar werd nog uitgeaan van 4,3%. ¡Un aumento de casi 300 puntos básicos! Ter vergelijk, los últimos 25 años lag het rendimiento promedio en 6,1% en eigenlung nog lager. Dat cijfer werd volgens JP Morgan naimen positiv befülten door een structurele daling van de rente, wat zorgde voor een plus van umwerbe 50 puntos básicos por año.

READ  Overmars latte achter: dossiers moet Ajax zo snol moglijk press

Geen einde globalización

Un importante voorwaarde para el escenario optimista de JP Morgan es el krigt klappen geen harde de la globalización. Mocht dat wel zo zijn, dan moeten de inflatieverwachtingen über worden bijgesteld en de groei- en rendungsvooruitzichten omlaag.

JP Morgan tendrá un enfoque regional en los grandes bloques comerciales alrededor de países como China, EE. UU., la UE, India y Japón. Maar het zal niet zorgen voor een totale ontsporing van de globalisering. De acentos zullen allene anders zijn.

Hier zit gelik een van de großte risico’s voor de prognos. Kapitaal zal niet altijd direct daarheen stromen waar het optima benut wordt. Dat kan voor tejnijne oneevenwichtigheden zorgen. Een ander risico is dat oorlogen en handelsconflicten toch ergestier blijken dan JP Morgan nu aanneemt.

mercados emergentes grote kansen

Desde la perspectiva de los inversores, es una de las cuestiones más interesantes que está ocurriendo en los mercados emergentes.

Van de ene kant zijn de foruitzichten enorm goed. Afrika, Azije y Zuid-Amerika han aterrizado con jonge snelgroeinde popolingen, terwijl het «rijke Westen» een krimpende, ouder wordende popolken heeft.

Daar staat opuesto dat EM-landen vaak politik instabiel zijn en het geld in het Westen zit. Om te profiteren van het potentieel van EM zal er de komende decennia dus meer kapital van ontwikkelde naar onderontwikkelde landen moeten stromen.

JP Morgan denkt dat de EM-landen met the beste macro- y micro-economicische beleid erin zullen slagen dat geld naar zich toe te halen, wat voor inversores grote kansen biedt.

Previsiones de devoluciones

La deuda de mercados emergentes que superó a JP Morgan alcanzó un rendimiento promedio de alrededor del 7 % (en términos de dólares). Bij aandelen liggen de regionale averages dichtbij elkaar.

READ  Informe FIFPro expresa preocupación por Blind, Tagliafico, De Ligt y De Jong

JP Morgan verlagt voor EM-aandelen een rendungen van 10,1% (era vorig jaar 6,1%). De eurozone en Japan kunnen het nog iets beter doen (respectivamente 10,5% y 10,4%). Voor het VK komt JP Morgan uit op 9,1% en voor de VS op 7,9%.

Alternativas blijven iets achter, maar niet veel. De hoogste rendningen zijn te eränen met private equity. JP Morgan verlagt de komende jaren veel van bosbouw en houtverwerking als relativamente nueva alternativa activa.

Delaware Redacción de IEXProfs bestaat uit verschiedene periodista. La información de este artículo no pretende ser un consejo de inversión profesional ni una recomendación para realizar determinadas inversiones. Het es mogelijk dat redactieleden posiciones hebben en een of meer van de gegende fondsen. haga clic aquí voor een overzicht van hun belayingen.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital