Keti Koti 2022 en Middelburg

Keti Koti 2022 en Middelburg


MIDDELBURG – Op 1 juli herdenken we in Nederland het slavernijverleden en vieren we het moment van de afschaffing van de Nederlandse Slavernij in Surinam on op de Nederlandse Antillen op 1 juli 1863: Keti Koti (Ketenen Gebroken). Een literale verwijzing naar de kettingen waar tot slaaf gemaakten mee vastgeketend zaten. Met de affschaffing kwam er een einde aan een periode van ruim 200 jaar Slavernij in die colonies. Uit Zeeuwse en Hollandse havens, waordn Vlissingen en Middelburg, vertrokken in die periode vele cien schepen naar Afrika om daar mensen tot slaaf te maken, ze onder dwang naar de overzijde van de ocean naar de koloniën in Noord- en Zuid Amerika te breng om ze daar te verkopen.

Keti Koti vindt sinds 2002 in de grote steden in Nederland plaats en vanaf 2005 ook in Zeeland. En ese jaar werd het Zeeuws Slavernijmonument dio a conocer op de Balans en Middelburg. Vanochtend vond de los tradicionales Keti Koti ceremonie plaats op het Abdijplein en bij het Slavernijmonument. En gedeputeerde cultuur, Anita Pijpelink, burgemeester Van den Tillaar van de gemeente Vlissingen, wehouder Louws van de gemeente Middelburg, kinderen van basicscholen uit Vlissingen en Middelburg en vele interestenden.

Aan het begin van de middag werden door de kinderen – voor het eerst sinds Keti Koti in Zeeland wordt herdacht/gevierd – kransjes/bloemen laden bij het miniatuur slavernijmonument in miniatuurpark Mini Mundi. Wethouder Louws hield een korte toespraak. De bloemenkransjes zijn gemaakt door studenten van het Scalda Groencollege in Goes. Las relaciones tussen monumentosje en kransjes waren quizás nog niet óptimo, maar de kinderen die aanwezig waren en de kransen mochten leggen, vonden het een very leuk iniciativa!

READ  Vacuna Covit-19 en España: La campaña de vacunación Covit-19 está ganando impulso a medida que las regiones de España preparan sitios de vacunación masiva | ComunidadEstaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital