Klein Orkest komt conoció la nueva iniciativa SUNDAY BRASS

Klein Orkest komt conoció la nueva iniciativa SUNDAY BRASS

Wie van goede kopermuziek houd moet zondagmiddag 13 de noviembre vrijhouden, want dan is het SUNDAY BRASS. Iniciativa Dit nieuwe, organizada por Klein Orkest Rolde. De Nederlandse amateur blaasmuziek kent tal van harmonieën, fanfares en brassbands, maar een koper ensemble als Klein Orkest Rolde vind je niet enkei. Él es un troquel «tak van sport» aparte en los años ’70 de la anterior eeuw kwam overwaaien uit Engeland se reunió con Philip Jones Brass Ensemble. Dit waren musici (de koperblazers) uit oa het London Symfonie Orchestra.

Desafío Klein Orkest zocht meer

Zij zochten meer challenge en beginten te arreglan en componeren voor hun eigen ensemble, dat bestond uit 4 trompetten, 1 hoorn, 4 trombones en 1 bastuba, soms aangevuld met slagwerk. Toen die muziek op een gegeven moment te koop was, won het koperensemble ook in Nederland aan populariteit, echter, vaak voor een oppoeden. Momenteel timmeren de koperblazers van het Koninklijk Concert Gebouw Orkest (RCO Brass) op zelfde manier aan de weg, busque arreglos propios en composiciones, así como London Brass y German Brass.

Omdat er in principe geen dirigent voor staat die netjes de maat en de inzetjes aangeeft, komt het voor de muzikanten aan op zelfstandheid in samenspel, what niet easy is, maar dat is juist de challenge. Naast Klein Orkest Rolde (1995) zijn er slechts enkele niet professionale ensembles in Nederland die zich aan deze tak van sport wagon en dat is preciese de reden van dit nieuwe initiative. Tijdens SUNDAY BRASS gaat Klein Orkest de synergkeit aan conoció a un colega koper ensemble en de vorm van een dubbelconcert.

READ  'Los requisitos para una' buena 'apariencia brindan oportunidades'

Eerste gast es Friday Brass uit Assendelft (NH)

Dit en 2020 fundó ensemble bestaat net als Klein Orkest uit (semi) professionale- en goede amateurmuzikanten. Het heeft even geduurd voorad er gegengens gegeven konden worden , maar op 25 maart jl. was het eindelijk zover voor de musici van Friday Brass, de corona mechteren lieten het toe om het eerste concert te geven, dat entusiasta werd ontangen door het publike in een volle kerk te Zaandam. Después de eso volgden reeds meerder concerts in de regio, maar nog niet eerer werd buiten die grenzen opgetreden.

Viernes Latón Zaandam
Viernes Latón Zaandam (©)

Naast classics van GF Händel y JS Bach staan ​​​​werken van Scott Joplin y bewerkingen van traditionals op het programma met soisten uit eigen gelederen.

Klein Orkest duikt con su programa, incluso de filmwereld con met muziek van Ennio Morricone en gaat via BBC’s Last Night of the Proms naar Mexico en Zuid Amerika, waar de Samba gepilel wordt in a solo voor twee trombones. De muzikale rondreis termina rustig en Europa.

Nieuwsgierig geworden? Schroom dan niet en zorg dat je getuige bent van deze muzikal middag festivo.

Sunday Brass en viernes 13 de noviembre de 2022

  • jacobuskerk Rolde
  • Salón abierto 14.30 hrs
  • Aanvang 15,00 euros
  • Acceso libre
  • Contribución gratuita mogelijk na afloop

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital