Kleine waterkrachtcentrale in een stroompje achter je huis steeds popularder

Kleine waterkrachtcentrale in een stroompje achter je huis steeds popularder
Waarom nos schrijven sobre dit onderwerb:

Steeds meer particulieren will graag zelf stroom opwekken. La redacción de Innovation Origins houdt de ontwikkelingen op dat gebiet in de gaten en presentert de últimas técnicas, zoals de microwaterkrachtcentrale.

Je kunt op veel manieren zelf stroom opwekken. Een van de manieren die steeds meer terrein wint, es microwaterkracht. De Belgische ondernemende Turbulento Levert kleine waterkrachtcentrale die zelfs voor particulier gebruik beschikte zijn.

El sistema es zeker niet zo spectaculair als dat van die enormes waterkrachtcentrales. Maar het principe es nagenoeg lo mismo. Bajo el lema ‘klein maar fijn’, Turbulent uit het Belgische Leuven se reunió con zijn minikrachtcentrales over de hele aardbol mensen aan energie.

Una instalación de Turbulent bestaat uit een zo eficiente ombegne generator, een ‘versnellingsbak’ om 24/7 te kunnen dräijen en een geautomatisierde sluis voor het reguleren van de strom. Para determinar dónde se puede aplicar el sistema, wordt gewerkt met moderne technologie, zoals GIS (Geografisch Informatiesysteem).

El sistema principal es una turbina vortex de acero inoxidable. Deze es gewicht voor gebruik in rivieren of kanalen, die een klein versundheit hebben en relativ gerige hoogteverschillen. Además moet de stroming ook niet al te groot zijn. Tachtig centimeter tot vijf meter hoogeterschil es genoeg om de vortexturbine te leten function. En een debite van tussen de een tot vijf kuub per seconde volstaat als stroming.

Perfectioneren bestande techniek

director general dr. Walter Buydens van het en 2014 fundó bedrijf geperfectionerd dat de ondernemende een al langer bestaende techniek heeft geperfectionerd.

“La tecnología no ha cambiado mucho. Delaware Turbina Kaplan es al een eeuw geleden bedacht. La turbina de Turbulent -ontwikkeld door medeoprichter Geert Slachmuylders- profiteert van de potentil energie die kleine draaikolken lofteren. Een biomimética.

READ  FIFA-besluit over opzet WK voor clubs roept woorst op in Nederland

Según él, un desafío es het zo milieuvriendlijk te houden, de biodiversiteite te respecteren en praktiske nadelen te voorkommen. “Het beeld van waterkracht wordt voorale formt door de grote waterkrachtcentrales; masa del talón. «Met verhalen over dorpen die moeten worden moat en een verstoorde migratie van vissen».

vissen merken niks

Van dat alles es bij microwaterkracht van Turbulent geen sprake. Buydens benadrukt bibliothek dat vissen er bijna niks van merken. “Een vis kan niet go tegen drukverschil. Wordt dat te groot als gevolg van de passageg door het system, dan overleeft hij het niet. En nuestro caso es de 0,1 bar. Eso está enloqueciendo.

Otro aspecto interesante es que el sistema de turbinas visualmente obstaculiza la izquierda. Buydens: “Het beinde zich onder water. Er is geen horizonvervuiling als bij de plaatsing van windmills, waar we eens over wordt geklaagd. Daar komt nog eens bij dat waterkracht altijd werkt. De energieopwekking is niet dependiente is van de wind, zoals bij molens het geval is.”

Wel beord tot de voor een goede plek dat het gaat om rivieren en andere wateren die niet droog kunnen fallen. Het liefsts wordt de turbina colocada donde antes se movían agua. Bij een sluis of in irrigatiekanalen, waar voordeen plek en kracht zijn om de turbina te leten drajanen.

Laag verval crux voor waterkracht

“De crux es vooral het lage verval. Concurso Daarin hebben weinig. Una furgoneta de estudio Universidad Técnica de Delft en instituut IHE leert dat onze turbinas het beste scoren wat beftret la eficiencia en ecologische voetafdruk.”

Con eso komt Buydens op het verschil met anderen. Behalve de gegende grootschalige waterkrachtcentrales gaat het om berijven die zich ook richten op kleinschaligere opwekking van energie uit waterkracht, maar op andere wijse. Genoemde Kaplanturbines maken volgens hem het nevede geluid, en contraste con de stille vortexschoepen. En een ander type – Archimedes- kent weer als nadeel dat de schroef ervan nogal zwar is en dørem moeilijk te transporteren.

READ  Profesionales sobre onharde wegen con grote name op Valentijnsdag en Andalusië
Microwaterkrcht furgoneta turbulenta
El CEO Walter Buydens bij een vortexturbine ©Turbulent

Zelf kent Desafío de mirada turbulenta. Gek genoeg gaat het in het buitenland (behalve Europa zijn dat ook VS, Zuid-Amerika, Afrika en Azije) por el momento es relativamente más difícil que en eigen land.

Ingreep ligt soms moeilijk

“En dan verhät het in Wallonië, met name Ardennen, vlotter dan in het Vlaamse Gewest. Er wordt soms moeilijk gedaan als er een ingreep moet worden gedaan. Dat er een aftakking van de rivier nodig is voor gebruik. Dan heb je het niet over te plaatsen sluizen of een dam, maar iets kleiners. Mientras je met een bypass kretten zelfs de biodiversiteit kan ermenten. Encontré más superficie para el agua en verde.

¿En wat encontró vaarroutes de obstáculos? Buydens stelt dat die geen problemen liederferen. “Een paar jaar geleden hebben we op Bali al eens grote boomstronk gehad die de turbina blokeerde, maar die raakte døreem niet gehandt. Want de turbuine es gemaakt de material firme de van; Tal vez zelfs nog wat te zwaar.

Klanten hebben interés en winst

Duurzaamheid is een, maar hoe staat het met de interest? Waarom zouzen interesten investieren en microwaterkracht en wie zijn dat?

“De klanten zijn kleine business, productores independientes de electricidad die niet allene om ecologische maar ook vremena opportunistische redenen interesse hebben. Ze kunnen voor vier cent producen en de stroom voor 15 tot twintig cent verkopen. Eso es dus een aardig verschil.

De centrales hebben doorgaans een vermögen van 70kW. Las turbinas también se colocan en un grupo. “In serie als er vollende hellingsgrond is, en paralelo als het breed genoeg is.”

READ  30ベスト モーリス(morris) レビュー

Eendoorsnee-investering in de vortexturbines kost rond de twee ton. Dat está en twee tot vijf jaar terug te verdienen. De ontwikkelingen wat beftret energieprijzen likken microwaterkrachtprodutensen en dus Turbulent alleen maar in de kaart te spelen. “De vraag es hoog. Maar er is tijd nodig om generatoren en versnellingsbakken te krijgen. Zodoende krijj je een levertijd van five tot zeven maanden”.

Aprovechando un Taiwán

Om minder lang te hoeven wachten en voordet te kunnen opbouwen maar ook voor expijring van de sales is Turbulent met een Investmentronde bezig. De onderneming wil tussen de 2 en 2,5 miljoen euro binnenhalen. «Waarbij nos al 1,3 miljoen aan compromiso hebben», licht Buydens toe.

El éxito más reciente de Turbulent es la entrega de energía verde al TSMC taiwanés, el mayor fabricante de chips y semiconductores para computadora del mundo. Er worden verslichkeit sitios onwiekten om via waterkracht energie op te wekken. Taiwán está a la altura de las necesidades energéticas de talón beschikte door een grote aufligt neerslag, veel riegatiekanalen e hidráulicahe structuren in rivieren. Turbulent verkucht vorig jaar en total 390kW produktion verkem voor de opwekking van groene energie. Dat moet tegen 2025 op 10mW liggen. Buydens schat dat de totale potentie voor België voor waterkracht op het veromke van één, quizás zelfs twee kerncentrales moet liggen.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital