Kritiek op zittende Felipe tijdens inauguratie presidente Colombia

Kritiek op zittende Felipe tijdens inauguratie presidente Colombia

Koning Felipe ligt onder vuur nadat hij el pasado fin de semana durante la toma de posesión del nuevo presidente colombiano niet opstond toen het zward van vrijheidsstrijder Simón Bolívar tentoon werd gestald. De Spaanse vorst bleete, en contraste con de rest van het gezelschap op de presidentiële eretribune, gewoon op zijn plek zitten.

De Spaanse politieke partij Podemos uit op Twitter haar envrede over het «gebrek aan respect» que Felipe toonde door niet op te staan ​​​​toen het zwar in a glassen urn voor het podium werd gedragen. “Het zword van Bolívar representat de soevereineiteit van Latijns-Amerika. Koning Felipe es el nuevo presidente de Colombia. Een ergid gleak aan respeto por el cual excusas van ons land nodig zijn”, meent de groepering.

“Felipe representa a niet het huis van Bourbon, hij representa a España”, tuiteó el líder del partido, Pablo Iglesias. Hij referrt durit aan de naam van de koninklijke familie, namens wie al sinds 1700 een lid op de Spaanse troon zit. Simón Bolívar maakte a partir de 1800 en Venezuela deel uit van de verzetsbeweging tegen Spanje, wartoe destijds meerder landen in Zuid-Amerika behoorden. De vrijheidsstrijder stond aan de base van de vorming van de landen Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela en Bolivia, die zich independent verklaarden van Spanje.

En een reactie aan de krant El País laat het Spaanse hof weten de status niet te willen opblazen en geen commentaar te willen geven op de kwestie. Het tentonstellen van het zword zou zu niet planificó zijn, por lo que niet niet clear was welk protocol precisa gevolgd moest worden waneer het zword op bevel van de nieuwe presidente Gustavo Petro ineens werd opgehaald en presenten.

READ  30ベスト e-maのど飴 レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital