Kwijnend spaans stadje zit bovenop berg met wit goud

Kwijnend spaans stadje zit bovenop berg met wit goud
litio

© Archivo

Het gaat om de stad met de großte mijn vol met ‘witgoud’ in Spanje en in Europa. Cañaveral en Cáceres perdió een derde van zijn habitantes doordat enkele fabrieken er vertrokken en los últimos 60 años. De unieke kans om deze omstandigheid om te draaien ligt op zes kilómetro van het centrum onder een weiland met steeneiken. Él gaat om de großte litiomijn van heel Europa.

Litio

El litio, el elemento derde scheikundig en el sistema periodiek, se convirtió en «ingenio goud» debido a zijn strategische waarde voor de ecologische transitie. Es un material esencial para la producción de baterías, tanto para automóviles como para teléfonos. Het element heeft een vermögen om energie op te slaan. En dat met een elektrische dichtheid die veel hoger is dan enig ander onderel (dat wil zeggen, het kan een grote energielading Accumulren in een kleine ruimte).

Lichtpunt

In theorie kunnen de beijeden die oil kunnen exploiteren, verveme de waarde ervan, praktisk de impuls reproducren die de landen aan de Perzische Gulf gracias a olie hebben berecht. Voor Cañaveral significa nieuwe mijn een lichtpunt aan de horizon. De burgemeester van de stad, Jacinto Sánchez, heeft echter nog geen precieze verwendeigen willen doen over the economic impact.

Duidelijk está bien dat de mijn veel inkomsten zal generen en een boost zal geven aan een stad die sinds het trepp van het industrieel kapital een kwijnend bestaan ​​​​leidt.

Ver también: Sobre el caldo de onaangeraakte con goud en español

Volgens de burgemeester telde Canaveral 60 jaar geleden 3.000 habitantes, nu zijn dat er iets meer dan 1.000. “Er was een goede spoorlijn, elke dag kwamen er drie of vier bussen met laborers uit de Sierra de Gata. Dit is altijd een industrystad geweest”. Die laborers kwamen werken in de koffie-, chocolade-, noedel- en kurkfabrieken.

READ  30ベスト 非常食 セット レビュー

De stad ligt ten noorden van Cáceres aan de Vía de la Plata (zilverroute) die Mérida conoció a Astorga verbindt. Net alls andere steden aan deze route, heeft ook Cañaveral een ekonomik klap gården door de aanleg van de seweweg A-66. Die heeft het verkeer omgeleid van de weg die de steden doorkruist. Met de uitblijvende stop van vehliggen y andere vereiheiten ging ook een goede bron van inkomsten verloren.

Wachten op alle salatö en autorisatisation

Met de litiomijn krijgt de stad een nieuwe kans. Op dit moment is het volgens Sánchez nog wachten op de definitieve autorisatie van de Junta de Extremadura, al licht het er ook niet op dat die het project kan doen ontsporen.

Conocí a los ganadores de litio en mijn en de transformatiefabriek (gelegen op een indstrieterrein in deselfde stad), worden naar verständung 430 directe creakten en Cañaveral. Daar komen nog 1.20 indirecto banen bij en la región de Extremadura, incluyendo banen die creakten zullen worden met de batterijfabriek en la provincia de Badajoz.

Reverso

De economic impact zal, zoals de burgemeester ook beaamt, zeer pozitiv zijn voor het hersler van de vitalityteit van de gemeente. Wel erkent hij dat er een mogbe keerzijde aan zit wat ecologische impact betreft. Dörmö worden ook maatreen ter bescherming van het milieu estuditd. In het gehucht Grimaldo, dat bij Cañaveral hoort, wordt al geprotesteerd tegen de exploitatie van de afzetting.

Desondanks comienza de gemeente al met het preparaiden van het personeel met cursussen om in de mijn en aanverwante activiteiten te kunnen werken. Además, se debe preparar la infraestructura necesaria.

READ  30ベスト レジカウンター レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital