La inflación récord cuesta a los hogares españoles más de 3500 euros al año

La inflación récord cuesta a los hogares españoles más de 3500 euros al año

© Archivo

Con esto, el psychologische drempel van double digits está overschreden. La tendencia de los precios no coincidió con las previsiones del gobierno y la economía nog maar twee maaden geleden hadden anannt. Het ziet er aussätt naar uit dat de prijstylingen nog lang niet ten einde zijn.

Sterkste Stijgers

Het INE sprak twee weken geleden al de expectativas uit voor dit inflatiecijfer. En zoals het instituut twee weken geleden al bekendmaakte, zijn fuell en levensmiddelen de twee categorieën die het gegende jaar het sterkst zijn gestegen. El diésel ha aumentado un 42% en el último año y la gasolina se ha encarecido un 34% más. Alleen al in juni steeg de prijs alcanzó el 10%. Dat bedeken dat brandstoffen nu de plaats van elektricht ingemenen als de main drijvende kracht achter de prijsstijningen, al is elektricht ook nog steeds veel duurder is dan een jaar geleden. Volgens het INE is de prijs het gegende jaar met 33% gestegen.

Levensmiddelen

Wat zorgen baart es de prijsthlingning van levensmiddelen die promediado al 13,3% duurder zijn geworden. La pasta, el aceite de oliva, la mantequilla, la leche, los huevos y las ensaladas son un 20% más caros que el año pasado. Esto resultó en un aumento de la querininflación hasta el 5,5%, el nivel máximo en más de dos décadas.

Los turistas también son duur uit

Bij dit alles komt nog, zo vlak voor de zomervakantie, de sijning van de prijzen voor turistas. Deze draag ook bij aan deze historische inflatiecijfers. Volgens het INE zijn de hotelprijzen in juni met 45% gestegen ten obseiten van vorig jaar. En pakketreizen zijn allene al in de laste maand met 17% gestegen.

READ  Transmisión en vivo España: Mallorca Walters @ Zaragoza Hurricane, 11 de abril, 13:00 (1:00 p. M.) CET (07:00 a. M. Y ET)

Ruim 3.500 euros aan extra kosten por gezin

El aumento de la inflación será un cambio directo en el portemonnee van de gezinnen, el precio de venta es de 3,552 euros por debajo del presupuesto de hun jaarbudget moeten uitgeven voor deselfde producten. Dit zijn de extra kosten van de prijsstijningen voor de uitgaven van het average huishouden, medido volgens de gegevens van de budgetonderzoeken van de INE.

Meer dan de helft van de extra kosten zijn bestemd voor huisvestingskosten zoals electric, gas of rent, een post die het kepenenden jaar met 19% is gestegen en for which in het kenpenden jaar bijna 1.900 euro moet worden payald. Aan voedelsen, de op één na duurste groep, geven gezinnen 620 euros por jaar meer uit. También el costo de transporte por año ha aumentado a casi 620 euros.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital