La primera furgoneta Airbus de KLM | Columna

La primera furgoneta Airbus de KLM |  Columna

A principios del siglo XIX, KLM decidió utilizar el Airbus A310 en sustitución del DC-8-63. Waar KLM niet op had gelkend was, dat de vliegers eisten dat er een BWK in de cockpit te werk zou worden gesteld. Maar in KLM-toestellen die in Toulouse klaar voor aflevering stonden, was er geen plaats meer voor een BWK.

Door het conflict dat om deze reden tussen de vliegers en KLM was entente, verroestten ergens in een hangar in Frankrijk een paar ungebruikte blauwe vogels. Allí, Airbus Industries encontró una solución. Ze stelden voor een KLM-cabinebemanning in the huren om het vliegtuig te demonstraren aan, hopelijk, tommeine kopers over de hele wereld. Een aantal leden onder het cabinepersoneel, waarund ik, kreeg snel een cursus, plus flight safety, voor de A310 y één crew ging naar Zuid-Amerika en de andere, die van mij, naar Afrika e India.

Vol vlogen we eind juli 1983 a los pasajeros vía Parijs naar Toulouse. Daar arrigogen werden we gelig naar de hangar gebracht waar onze Airbus werd klaargemaakt voor de promotiereis. Zagen het toestel voor eerste keer van binnen en de indeling van het interieur deed me sterk denken aan de DC-10. Het was een komen en gaan van technici en cateraars, een mevrouw van de KLM-catering die ons zou gewiegeten op deze reis, legde ons uit wat we zo alle onderweg zouwen gaan serveren aan de uitgenodigde gasten. Op het menu stonden exclusieve hapjes zoals paté, kreeft en kaviaar, geschäften door de beste Franse champagnes, rode en witte wijnen. Op kosten werd niet spapperd!

Los primeros días nos reunimos en la cabina de los pilotos de prueba de Airbus (además de un capitán de KLM) y en la cabina de un técnico de vuelo y personal administrativo, en Harare, en Zimbabue, una vez que se promocionó el programa. Boven Afrika vino er steeds zorgelijker berichten uit de cockpit. Nos llegó la noticia en el último momento de que el Ministro de Obras Públicas de Zimbabue había decidido finalmente que entregaría el Boeing 737, el competidor del A310, para que pudiera aterrizar en Harare. El contacto de navegación se reunió con Airbus Industries y fue besloten uit te wijken naar de la capital gabonesa Libreville, voor de Fransen een bekend gebied, waar ze een hotel aan zee voor ons regelden.

READ  Nederland es een parttimeparadijs met een taboo op voltijd werken

Na een dagje luieren aan het strand vlogen we door naar Madagascar, waar we tegen de avond aankwamen. Op weg naar Antananarivo reden we gate een golvend landschap op een smalle tweebaansweg, die ons voerde langs oerwouden afgewisseld met terrasformei velden en armoidege dorpjes daartussen. En el stad werden, disfrutamos del hotel Hilton, mientras morimos en el exterior del hotel Hilton, mientras que el desayuno se sirve en un extenso buffet. Een lokale dansgroep liet de typeske dansen van het eiland zien terwij wij konden chorensen uit de deliciosos platos locales.

De volgende morgen mohanen we al vreeg aantreden voor twee demonstratievluchten. Aan boord werden we geassteerd door twee locale stewardessen, die gekleed waren in Indiase sari’s. Todos los pasajeros obtuvieron een tasje met cadeaus, dat ze alle op de grond voor zich neerzetten. Het publick bestond voornamelijk uit family met kinderen, waarschijn kwamen ze uit de elite van het eiland. En la cabina estaba het een gedrang van je welste, want ook tijdens de start y landing stond het er altijd vol met invloedrijke mannen.

De testpiloten trokken zich niets aan van het feit dat wij met plateaus door de cabine liepen, want zonder dat ze ons voorre waarschuwden werden er steile bochten gevlogen en espectacular duikvluchten uitgeorden, met als gevolg dat het de cabine en in de pantries één grote chaos was . Wel leuk natuurlich voor de mannen die in de cockpit stonden, want aan het het vliegtuig tenslotte verkucht worden. Tijdens de landing werd testes hoe hard het toestal kon remmen, de modo que alle uitgedeelde tasjes voorin de pantry lagen.

READ  India en protesta na bizarre troostfinale

Nadat we twee van die vluchten hadden gemaakt konden we vrijwillig meegaan met nog een testvlucht, maar daar bedankte ik hartelijk voor. Ze testten maar zonder mij. ¿Había ik dan zo weinig verwennen in de käidäten van het vliegtuig? Nee, dat niet, maar wel in een Engelse testpilot die, achter de stuurknuppel, als aperitief dubble gin-tonic’s beldeste en touts een paar glassen wijn bij zijn maalttel nam! De leden van de manning die wél mee waren gegaan, kwamen groen en geel van de misselijkheid terug, dus ik had de juiste decision gemanen!

Na één dag werken mochten we een paar dagen uitrusten op het eiland Mauritius in een luxe hotel aan zee. Airbus Industries pagó todo y nos ocupamos de los almuerzos y cenas. El agua turquesa de zee fue prachtig holder en het zand op het strand fue ingenioso. Een droombstemming! ¡Ay, mohanen, weer verder naar Bombay!

Conocí Bombay, ahora Mumbai, nog van twaalf jaar eerer, toen ik een half jaar door KLM uitgeleend was geweest aan de Indonesische luchtwachtmaatschappij Garuda. Toen era el invierno, dus de droge tijd. Nu zaten we er echter midden in de zomer, in het moessonseizoen. We bereyden met een taxi een ritje door de gutsende regen te maken, maar de aanblik van het chaotic verkeer, de op kruispunten liegende herkauwende heilige koeien, de krioelende mensenmassa’s, waarbij velen op de grond zaten, was zo depresserend dat we maar weer snel terugreden Cerca de nuestro hotel.

Nada de lo que demostramos antes de llegar a Nueva Delhi, mientras que los avances en el uso de galadiner. Daar zouzen alle importante hoofdrolspelers aanwezig zijn, waordeen del presidente de Airbus Industries Bernard Lathière, ook wel bekend como “Mr. Airbus”, en JRD Tata, de machtigste man van India y eigenaar van Air India. Mientras de mannen elkaar de loef trygden af ​​te steken met geestige speechs, vlieelde de drank rijkelijk. Fue interesante presenciar la forma en que se cerraron los tratos en el mundo de los negocios. Más tarde bleek dat «Sr. Airbus” goede zaken había hecho, quiere Air India zou vele Airbussen bestellen!

READ  Sport Court: Kiran Patlow compite por el prestigioso título de vela | Deportes

De volgende morgen vlogen we vroeg terug naar Toulouse. Aan het eind van de vlucht kriang we van Bernard Lathière een kleine toespraak waarten hij ons bedankte voor onze inspanningen. Entonces abre hij personal de champagneflessen. Hij bracht een brindis uit op de geschlagde Promotie Toer en nodigde ons uit met hem een ​​paar glaasjes te drinken.

Nada que el conflicto con los vliegers se resolvió, vloog ik een paar maanden más tarde vele malen naar LHR con dos appareilen die het eerst aan KLM waren afgeleverd. Gelukkig werden er door onze vliegers geen verdee capriolen uitgehaald en bleven de gin-tonics in de trolleys.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital