La puesta en marcha protege la puerta del clima con un sistema digital ilegale houtkap en handel tegen te gaan

La puesta en marcha protege la puerta del clima con un sistema digital ilegale houtkap en handel tegen te gaan
foto de perfil del autor

Acerca de Escarabajo ForTech GmbH

  • Fundadores: Koimé Kouacou, Anh Nguyen, Matthias Sammer, Sebastian Vogler
  • Fundada en: 2021
  • Empleados: 8
  • Dinero recaudado:-
  • Objetivo final: Wir wollen die Herkunft von Rundholz machen transparente, um die Übernutzung der Wälder zu combat.

Verordeningen zoals de Ordenación de la vivienda europea (EUTR) moeten ilegale bomenkap en houthandel tegengaan. Zo moeten handelaren objekte aantonen dat zij hun hout op legale wijse hebben verkehen. De regeling heeft in de praktijk weinig effect, omdat de herkomst van de boomstammen slecht traceerbaar is. Het resultult es een overexploitatie van bossen, de modo que het ecologisch équilibrium in gevaar wordt gebracht. Doordat boomwortels de bodem niet meer met hun roots vasthouden, dreigt het gevaar van erosion. Eso fue voor de vier oprichters van Escarabajo ForTech reden om de ilegale houthandel te gaan bestrijden. Desarrollaron una solución digital para mejorar la trazabilidad de las barreras. En deze aflevering van start-up of the day tellen twee van de oprichters, Koimé Kouacou en Anh Nguyen, over hun project en de challengeen van het oprichten.

Rückvollziehbarkeit, ilegaler Holzhandel, Reglamento Europeo de la Madera, Übernutzung der Wälder, Beetle ForTech,
Beetle ForTech: enlaces de furgonetas: Matthias Sammer, Koimé Kouacou, Anh Nguyen, Sebastian Vogler. (c) Linh Schroeter

Hoe ziet die solution er uit?

Koimé: “Zodra houtvesters een boom in een bos hebben gekapt, voorsen ze de stam van een code. Door middel van deze code kun je de weg van de boomstam tot aan de übersichte ervantung ervan volgen. Además, kunnen in een volleyd geautomatisiered procesa imágenes satelitales de las groeiplaats van de boom dan worden exactas en comparación con la puerta de la ubicación indicada por el código, om te zien of er op die plaats de hecho een gat in het bladerdak zit.”

READ  Maker Mocro Maffia: 'Onze seri en de realite zijn twee werelden'

¿Cuáles son los siguientes pasos?

Koimé: “Tot op heden hebben we verschiedelde prototipos ontwiektd. We hebben nog meer middelen nodig om tot productvolwassenheid te komen. Wij willen ook andere digitale diensten oderen ten beheve van de bosbouw en de houtverwerkende industrie. Zoals es un instrumento para evaluar riesgos y un sistema para despertar. El instrumento para evaluar riesgos es beidtt om het voor de inkoopafdelingen voor hout gemakkelijker te maken de wettigheid aan te tonen om het voor de worldwide geldende wegeving. Conoció el sistema voor bosbewaking stellen wij bosbouwbedrijven in staat de algemene tasstand van hun bosses te Assessment op base van teledetectie. Om zo goed mogelijk fraudebestendig te zijn, hebben wij verschillende deelaspecten in einstellke eenheden onderverdeeld. Het komt er nu op aan deze deelaspecten te unen en un solo dispositivo y conectan todos los sistemas a través de una plataforma entre sí”.

Welk probleme lossen jullie op en waarom is dat belangrijk?

Ah: «Wij willen houtverwerkende company in staat stellen de herkomst van hun voorraden te traceren, so zij ilegal hout uit hun toeleveringsketen kunnen verijderen. De toeleveringsketens voor hout zijn zeer komplekt en differen van land tot land en van continente tot continente. Maar over het algemeen is het heel gemakkeil om ilegal hout in de toeleveringsketen te smokkelen. Het gaat ons ultimatum om de bescherming van het klimaat. Bossen zijn belangrijk voor ons klimaat en ons ecosysteem. Eventualmente, brengt de ilegale houthandel ook ons ​​​​bestaan ​​​​in gevaar.

READ  Conoció a la tripulación tussen arm en rijk en Río | Columna

Verder es de ilegale houthandel oneerlijk oppoort berberijn die hout uit durchsehen bronnen kopen. Wij willen ilegale praktiken voorkommen en empresas en staat stellen duarmans te werken. Ook omdat er momenteel een grote vraag is van eindbruikers naar hout uit gecertificeerde bronnen.”

Koimé: “Bovendien schaadt ilegale houtkap het imago van hout als hernieuwbare hulpbron. Ook dit moet worden bestreden, porque hout es un material ingenioso”.

¿Fue en algún momento en que Jullie Wilden fue opgeven?

“El mayor desafío fue comenzar el hackatón con un concepto y luego lanzar una empresa nueva sin una financiación extensa. Het is zeer tijdrovend om op eigen houtje echt vorderingen te maken en gegengen financierninginstanties ervan te pertuigen dat het idee zin heeft en ook technologisch haalbaar is. Maar er no es ni un solo momento geweest en que vamos a wilden opgeven.”

¿Por qué eres tan especial?

“Hemos sido reconocidos y reconocidos en prijzen gewonnen, zoals de Galileo Masters en de Maestros de Copérnico van het Ruimteagentschap europeo. Nos zijn recientemente ook toegelaten tot het Programa Greenstart van het Oostenrijke klimaat- en energiefonds. El año pasado participamos en la competición europea Paredes cayendo en Berlín. Daar kun je uitwisselen en voortbouwen op de ervaringen van anderen. La otra oiaaanvraag para una tecnología de marcado en junio de 2022 también fue un éxito”.

¿Cuál es el ecosistema en Viena?

Koimé: Austria es un buen punto de partida para Beetle ForTech. El país es uno de los mayores importadores de Rondhout del mundo. Muchas empresas austriacas en la industria de la madera están activas en todo el mundo. Maar ook por ejemplo Nederland en Zuid-Amerika zijn mercados importantes. Wij streven ernaar dat onze oplossing global gebruikt gaat worden. Wij hebben al partners op alle continenten voor de ontwikkeling van ons systeem voor bosbewaking.”

READ  Médicos tropicales de la zona de Nutorb buscan material médico y mobiliario para bebés | Telstar en línea

¿War willen jullie staan ​​durante cinco años?

Koimé: “Over vijf jaar zullen wij nog geen monopolie hebben op het gebied van de traceerbaarheid van rondhout (lacht). Maar, esperamos que las empresas mueran volgens de regels willen handelen, dat met onze oplossing doen”.

¿Cuál es tu objetivo final?

Koimé: Bijna alle teamleden van Beetle ForTech komen uit de houtsector. Dörmö hebben wij een emocionalele band met hout als material en willen wij dat hout de plaats inneemt van aardolieproducten. Hout es un recurso limitado. Wij willen dat de traceerbaarheid van boomstammen heekl gemakkelijk is, por lo que overmatig gebruik en ilegale kap wordt voorkommen. Esa es una visita.

¿Qué hace Jullie mejor o si no dan soluciones soortgelijke?

Koimé: “In standaende ollingennings wordt de oorginning orwel steekproefsgewijs bepaald, por ejemplo, door middel van laboratoriumanalyses, ofwel wordt de oorginning gewoon op based van documenten gündet. Maar de volleyd geautomatisierde traceerbaarheid van individuelle stamen tot de exacte kweeklocatie bestaat nog niet op de markt.”

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital