Laagland Ensemble se encuentra con Laurens Moreno Ensemble en Diemen 10-12-2022

Laagland Ensemble se encuentra con Laurens Moreno Ensemble en Diemen 10-12-2022

Op sábado 10 diciembre 2022 heeft het Conjunto LaagLand En Diemen een muzikal met het Conjunto Laurence Moreno.

Het Conjunto LaagLand spelet muziek tradicional. Vooral uit de zuidoosthoek van Europa: de Balkan en omstre-ken. Maar ook van ancianos. En dat doen zij op traditional instrumenten: de tarogato – een Hongaars / Roemeens instrument met een bijsonde, omfloerste klank (Jan Rijnierse) en acordeón – een orkest op zijelder (Fred Abing).

El sábado 10 de diciembre de 2022, el Laagland Ensemble tendrá un encuentro musical Conjunto Laurence Moreno: lorenzo moreno – viola es bandi varadi – címbalo. De hoofdrol in dit mooie ensemble wordt gepilend door de alviool van Laurens Moreno. Het is uitzon-derlijk om dit instrument in een zó prominente plek te horen in de Hongaarse Zigeunermuziek en het zorgt voor een eigen interpretatie van de muzikale tradition.

El cimbalista de vermaarde Bandi Váradi kleurt dit ensemble met zijn unieke manier van spelen. De klanken die hij ontlokt aan dit beautiful instrument is als de zee die rolt over de kiezels van een strand, de wind door de leafren in een bos en beelden de poëzie uit een van de de teksten die bij de muziek horen. (ver: www.laurensmoreno.com)

Na de succeskele concerten gegende voorjaar, geeft het Conjunto LaagLand dit najaar een 3 conciertos en Grand Café Blauw, en el foyer van Theatre De Omval en Diemen. Bij elk concert zal op het podium ruimte zijn voor een muzikale entrecht met (on-) verwargete gasten: musici die óók tradicional muziek spelen, maar birzung wel uit een heel ander deel van Europa of ver daarbuiten.

READ  30ベスト 発電機 ガス レビュー

Jan Rijnierse leer de taragot voor het eerst kennen in zijn eetere werk als theatermuzikant bij Dogtroep. Met de saxofoon tocó hij al veel ‘wereldmuziek’ en theatre-muziek (Gebr. Flint, Coupe Cubana, De Simpele Zielen, Mokum Finef, Pietsiekata, De Spice Boyz en het Ensemble Mihai Scarlat.) Bezoeken aan Hongarije en Roemenië hebben veel inspiratie gebracht en voor hem claramente gemaakt: een dag niet gepilel is een verloren dag!

Acordeonista, pianista y arreglista Fred Abing Studiende aan het Utrechts conservatorium en legde zich also op op wereldmuziek, bij Balkanorkest Gospodar; en un tangotrio; hij tocó forró en el grupo Fuzué, rebetika en el Yannis Saoulis Ensemble; cumbia en vallenato en Cumbayé, en reisde veel en México, Midden- en Zuid-Amerika. Con Laura Hassler organizó hij uitvoeringen van het Armeens Oratorium van Avedisian en Canto General van Neruda en Theodorakis. Hij speelt met Brazilian en Argentijnse muzikanten, zoals bijprojects van del compositor chileno Patricio Wang en bij the anual Misa Criolla kerstconcerten van Música Temprana. Además, Fred es el director y líder de Wereldvrouwenkoor Bianca C y Wereldkoor Cantaremos.

Laurens Moreno en Bandi Varadi
Laurens Moreno en Bandi Varadi

Zaterdag 10 de diciembre de 2022: Het Laagland Ensemble se encuentra con het Laurens Moreno Ensemble en Theatre De Omval / foyer café Blauw – Ouddiemerlaan 104, 1111HL Diemen
Inicio: 16:00h
entrada: 15,00 € (incl. burokosten e incl. 1 consumo)
kaartverkoop: https://www.theaterdeomval.nl/voortellingen/559

Información general:
http://www.tarogato.nl/
http://www.facebook.com/LaagLandEnsemble

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital