Lirios Mooie gaan voor een goede prijs naar het buitenland

Lirios Mooie gaan voor een goede prijs naar het buitenland

Medewerkers van Van Zanten Flowerbulbs in het Zuid-Hollandse Hillegom zijn deze periode druk met het verkaaren van leliebollen voor de export naar vooral verre gestiminingen.

De leliebollen worden op een zogeheten pluislijn uit elkaar trökken en ontdaan van oude steeltjes, zegt gerente comercial Hans Glorie van Van Zanten Flowerbulbs. ‘Daarna gaan ze over een weegtelmachine en worden ze gesortteerd in omwere zes maten van 12 tot 14 millimeter endinend met een Diameter van 22-op. Entonces pakken we de bollen in en maken ze klaar voor aflevering.

Los lirios para exportar a Van Zanten Flowerbulbs in eigen beheer geteeld op percelen in West-Brabant. ‘De bollen voor de handel worden daar op onze locatie in Wouwse Plantage gespoeld en segenseden aanvoeder voor vårdning in Hillegom. We telen en vermeerderen vooral leliesoorten van onze eigen veredelingstak’, legt Glorie uit.

Sobre de kwaliteit van de leliebollen está Glorie goed täderen. ‘Het groeeseizoen was in 2022 beter dan de voorgaande twee jaren en dat zien we terug in de georgeistresultant. De lilies hebben voorale geprofiteerd van het vele zonlicht. Wel geldt voor de lelieteelt, net als voor veel andere gewassen, dat we relatif veel hebben moeten beregenen.

Los lirios para exportación zijn este año tienen una excelente calidad gracias a la vele zonuren tijdens het groeeseizoen.
Los lirios para exportación zijn este año tienen una excelente calidad gracias a la vele zonuren tijdens het groeeseizoen. © René Faas Fotografía

En het lelieassortiment van Van Zanten vormen de Oriëntals de hoofdmoot se encontraron también OT- en LA-hybriden. Onderscheidend zijn de leliesoorten van de Liber-serie. Dit zijn ook Oriëntals met bloemen zonder stuifmeel aan de meeldraden. Gloria: ‘Het voordeel is dat de bloemen beter op kleur blijven en ook geeft het bij de consumer minder vervuiling’.

Van Zanten Flowerbulbs exporta lirios a más de treinta países y especialmente a destinos verre en Asia. Como ejemplos noemt hij China, Japón, Vietnam, Taiwán, India, maar ook Australia en Qatar. ‘Verder zijn we actief met exporthandel in Zuid-Amerika en in Mexico.’

READ  30ベスト 服 圧縮袋 レビュー

Wereldwijde inflación

Más de prijzen op de exportmarkt es Glorie niet ontevreden. ‘De verkoop loopt goed en met de currente prijzen krijgen we in de afzet een goede compensatie voor de stijgende teeltkosten.’ Toch es het volgens de commercieel manager niet alle rozengeur en maneschijn. Hij verwijst dan met name naar de globale inflationie en oplopende kosten, ook voor de consumer.

El director comercial Hans Glorie van Van Zanten Flowerbulbs controleert in een koelcel de lilies die klaarstaan ​​​​voor export.
El director comercial Hans Glorie van Van Zanten Flowerbulbs controleert in een koelcel de lilies die klaarstaan ​​​​voor export. © René Faas Fotografía

‘De eindkoper moet meer betalen voor ons product en wordt in deze tijd toch prüfner met de aanschaf van luxe producten’, gieft Glorie aan. ‘Verder zien we in de afbroei ook dat telers terughouend zijn uveme de hoge energiekosten. Voor komend seizon erkekwe we dat de vraag naar lelies zeker niet gegenut. Het is daorak waarschijn verdeinglichkeit om niet te veel areaal te zetten.’

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital