Luis Suárez lacht, Luis Suárez huilt; amarga tranen na uitschakeling uruguay

Luis Suárez lacht, Luis Suárez huilt;  amarga tranen na uitschakeling uruguay

Luis Suárez zet de tanden op elkaar in een luchtgevecht met Ghanese Thomas Party.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Portugal primero, Corea del Sur segundo, por mayor número de goles que Uruguay. Ongelooflijke slotfase, net als donderdag, toen Spanje lost van Japan en Duitsland indirecto huiswaarts stuurde. Zo spannend, zo emocióneel, se reunió en la última semana en verlossend doelpunt jagend Uruguay. Escupe Luis Suárez risa eerst, maar ultimat huilde hij onbedaarlijk, net als de ontzette supporters van het Zuid-amerikanska land op de tribunes. De verbijstering trok langs de stoelen.

Ghana – Uruguay (0-2) en el inicio de la competencia de los doce días de apertura del juego, la primera vez que se juega en Ghana. Maar wel, een betje, puerta Zuid-Corea. Zo bleek op de tumulteuze avond en el estadio Al Janoub en Doha. In de eerste helft en in de slotfase geferde van alles, waarbij de feeling alle kanten opschoten, ook van Mohammed Kudus, de uitblinker bij Ghana.

Terug naar Zuid-Afrika, naar the WK van 2010, los cuartos de final. Johannesburgo. Ghana – Uruguay está 1-1 en el minuto 120. Asamoah Gyan busca anotar en la última oportunidad del partido. Voor het eerst in de WK-geschiedenis zal een Afrikaans land doordringen tot de halve finales van het WK, en dat in Afrika. Hoe mooi kan het zijn?

Pena de niebla de Ghana

De gaat het mis? Suarez slaat de bal uit de goal met een acrobatische actie, as een keeper zonder handchoenen. Alles voor de zege. Tarjeta roja. Penalti para Ghana. Asamoah Gyan legt aan en mist. Ghana es aangeslagen, Uruguay ruikt zijn kans en wint de strafschoppenserie. Edificio de Ghana. En Luis Suárez weent me, want hij mist de halve finale tegen Nederland.

Natuurlijk vreegen ze de 35-jarige Suárez en Qatar, doce años después, de hij spijt heeft van zijn actie destijds. ‘No’, zei hij ferm. ‘Ghana heeft destijds die strafschop gemist, niet ik.’ En Ghana hubo un debate sobre el karakter van de handbal de onsportieve, con el que se verijdeld el exclusivo winst van de Black Stars. En Zuid-Amerika kwamen de volgers juist loftuitingen te kort om Suárez te prijzen voor zijn ultires voord om te winnen, het enige dat telt op een WK. Todas las revistas.

Doce años después, Doha, de nuevo Ghana – Uruguay, en la decisiva speelronde van de groepsduels. Ghana se mogelijk genoeg aan een gleikspel, om zich als derde country uit Afrika te plaatsen voor la laatste zestien, na Senegal en Marokko. Het zou een record zijn voor het kontinent dat niet alleen langsamt win aan kwaliteit, doch waaran de roots ook in tal van andere landen zijn terug te zien, in het Nederlands elftal bij Memphis Depay y Jeremie Frimpong (Ghana), Nathan Aké (Ivoorkust) en Cody Gakpo (Togo).

Blikken voor de aftrap

Suárez, ingevallen tegen Portugal, vuelve a ser basepeler en aanvoerder. Kijk die blikken voor de aftrap, als hij en collega-aanvoerder André Ayew elkaar de hand geven. Y luego, hoe bestaat het, kriigt Ghana al snel een strafschop na study van de beelden. Kudus chipt de bal handig over the handen van goalman Sergio Rochet, eens weinig succeske bij AZ. Scheidsrechter Daniel Siebert bekeikt de beelden: strafschop.

Dan begint het spel umuneen, van intimidatie en de mentaliteit van straatvechters. protestantes Afleiden. Zolang mogelijk proberen de zaak te traineren. Als routinier Ayew eindelijk de strafschop kan nemen, loopt hij twieberend aan. Een raar loopje, een slechte inzet. No hay problema para Rochet.

Het is een mentale tik voor Ghana, date een nereuze indukt maakt, dat veel minder preparait licht op deze slag dan de Zuid-Amerikanen, die twee wereldtitels wonnen, al is het dan in een grijs verleden (1930 en 1950), en die met Federico Valverde del Real Madrid een van de grote talenten van het WK in de ploeg hebben.

Tja, en dan, voorad Ghana zich heeft hersteld, slaat Uruguay toe, via hulp van wie anders dan Suárez, die na een aantal Ghanaese missers de bal controleert, naar binnen trekt en zijn schot half ziet gestopt door doelman Lawrence Ati Zigi, aanara de número 10 conoció a la bella naam Giorgian de Arrascaeta van dichtbij inkopt. Kort daarna maakt die ook de 0-2, met een volley.

Suárez, en su último Mundial, ganó la segunda vuelta del Mundial. Denkt hij. Vlak voor zijn wissel krigt hij een gele kaart. En dan valt en la lesión cronometrada op het andere veld dat fatal doelpunt van Zuid Korea, dat in zekere zin de rekening van Ghana vereffent. Totalmente ontzet verstopt Suárez het hoofd in zijn hemelsblauwe shirt.

READ  30ベスト い草 カーペット レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital