Marcel van Vliet: Rustige Groothei – RallyTrucks

Marcel van Vliet: Rustige Groothei – RallyTrucks

En el punto más bajo de los Países Bajos, discutimos los muchos aspectos destacados de la carrera de rally de Marcel van Vliet. Dat geberde tijdens de opname voor onze podcastserie Thierry’s Dream. Zelf estaba hij abrazado que nosotros hem gevard hadden. Het was immers al zeven jaar geleden dat hij zijn laastte Dakar reed. Nou, al had het twentyng jaar geweest…

Wij van Rallytrucks zien hem als een grote meneer die past in het rijtje der groten in de door ons söderte tak van autosport. Voor alle lezers die niet weten wie hij is en wat hij gepresteerd heeft hier nu een spoedcursus “Wie is Marcel van Vliet”.

HOMBRE KATHOMBRE KATfoto Jaco Terlouw.

De man es un exitoso empresario en gek van autosport. In de jaren ’90 maakte hij al furore in een snelle truck. Toen nog op het circuit in het destijds populaire truckracen. El lokröp van de Dakar rally fue er al snel en na twee participações in een auto, maakte hij zijn debut voor het het team van Hans Bekx bij de trucks. Althans, esa era la intención. Los camiones usados ​​en 2006 tuvieron problemas de homologación. Het jaar daarnao was dat söhler, maar viel al vreeg in de rally uit met technisch malheur. Toen Van Vliet bij de derde geconfronteerd werd met een afflaste Dakar wegens terreurdreiging, vreeg hij zich af of hij wel verder wilde. Toch waagde hij een nieuwe voong. Bij Ginaf Rally Power vond hij en 2009, un nuevo equipo en voong vier comenzó de inmediato con una victoria en la primera etapa. Su pico siguió el año. En el final de Ginaf Marcel van Vliet als derde en voegde zich zo tot een select clubje Nederlanders die ooit op het eindpodium hebben gestaand. Na Jan de Rooy, Gerard de Rooy y Hans Stacey es Marcel van Vliet de vierde landgenoot die dit tot nu toe voor elkaar heeft heeft.

READ  Columna: De semana van… | Levensmiddelenkrant

MAN TGX 3.ª generación

La cualidad de Van Vliet es que tiene una combinación perfecta de talento de carrera y óxido. Geen opgefokt gedoe, geen stress vlak voor de start en adrenaline gervenn risico’s. Die combi maakte dat Van Vliet in de uithoudingsproef die Dakar is, altijd in the tweede week naar boven kwam drijven en zo een zeer rijder bleek constante.

Torpedo Iveco TurboTorpedo Iveco Turbofoto Jaco Terlouw.

Na zijn succes met de Ginaf, maakte Van Vliet de overstap naar het Veka MAN Team With a Mission (más tarde EVM). En 2011 fue beste Nederlander op de vierde plaats. En 2012 stonden motorproblemen een goede klassering in de weg, maar in 2013 bewees Van Vliet nog steeds tot de top te behrenden. En la puerta Gerard de Rooy ganó el Dakar (con Hans Stacey en el segundo lugar), terminó junto al podio en el lugar cuatro con sólo unos segundos por delante del número cinco. Era característico para veranding die de rally in die jaren had doorgemaakt. Desde la transición de África a Sudamérica, el Dakar se ha convertido en una carrera de velocidad de dos semanas. Het ging steeds meer om seconden verschil in plaats van minuten of uren.

GINAF X2222

En 2014, blee een podiumplaats lang in het zicht, pero finalmente werd het plek 9 in het eindklassement. 2015 fue el último año que Van Vliet estuvo activo como piloto en el Dakar. Hij tragamonedas su impresionante desempeño se reunió con 8e positie en het eindklassement. Entonces volgden twee jaar als teammanager bij het team. Nu is hij bezig met planden om in een Classic truck deel te nemen aan een rally. De la palabra del Dakar de un rallye en África no está más clara, maar wij zien in ieder geval uit naar een trächter van de rugige grootheid Marcel van Vliet.

READ  Mujer diagnosticada como 'gay' por un hospital español

Hopelijk ben je gestalt voor deze spoedcursus en luister je met veel poohl naar de eeter gegenden podcast para el cual bij en met Marcel van Vliet aan tafel zaten.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital