Migrante gedropt in noordoosten VS como politieke stunt

Migrante gedropt in noordoosten VS como politieke stunt

De ene hinkt een betje, de ander heeft zijn honkbalpetje zijn honkbalpetje zijn op zijn hoofd gezet para que je voorop de letras USA kunt zien. De jongens – ze likken niet veel ouder dan twintig – praten allebei in het Spaans tegen hun phone. Vanuit de binnenplaats tussen twee hotels in the American capital Washington lopez in the direction van Union Market, met zijn trendy eatstalletjes en restaurants. Op de binnenplaats spelen meisjes met een step, terwijl hun Spaanssprekende ouders zeggen te wachten op vrienden. Een old man zit op een muurtje in de zon, een kop koffie en de santa biblia Naast zich.

Ze zoeken werk, zeggen de jongens. En primer plano. Het is zondag, maar wie weet, verderop zijn ze met de riolering bezig. Opción de ver el alojamiento, Wijzen ze achterom: hotel Hampton Inn. Maar bij vragen naar waar ze precisa vandaan komen, stokt het gesproekt abrupt.

Het lukt niet met zekerheid vast te stellen of deze werkzoekenden horen tot demigrants uit Midden- en Zuid-Amerika die recent in Washington zijn gedropt bij een politieke stunt van Republikeinse gouvereners van enkele zuidelijke staten. Die steeren al maanden bussen met asielzoekers naar de oostkust, waar relativamente meer Democraten wonen. El miércoles llegó a lo más destacado de los medios de comunicación cuando el gobernador Ron DeSantis de Florida twee vliegtuigen migranten zonder paperen in Texas liet oppikken en ze dirigeerde naar Martha’s Vineyard, een eiland aan de ostkust van Massachusetts – zeg maar het Laren van de Verenigde Staten, waar Jacqueline Kennedy een zomerhuis liet bouwen.

READ  30ベスト 常陸牛 レビュー

DeSantis, alom gezien als presidentskandidaat voor 2024, overtroefde met zijn vliegtugen de gouverneur van Texas, Greg Abbott, die deselvedh week twee bussen met migranten liet afzetten voor deur van de ambtswoning van vicepresident Kamala Harris, en Washington. «VP Harris afirma que onze grens es ‘sólido’ y niega que haya una crisis». twitter Abad Erbij. «Wij steeren migranten naar haar eigen achtertuin om Biden te leten zien dat hij zijn werk moet doen en de grens moet zakurien».

Como mediageniek de acties zijn, aparece als zondag een tv-ploeg van ABC News haar camera opstelt bij de bushalte van het Naval Observatory, het adres van de vicepresidente, in afwacht van de volgende drops.

In de aanloop naar de tustentijdse Congresverkiezingen van november wordt de actie van deze Governors en die van Arizona, die ook migranten naar oostkuststeden stuurde, heel differencegenld, heel partijdig uitglegd. De gouverneurs en veel Republikeinse partijgenoten zeggen dat ze de hypocrisie willen aantonen van de Democratsen: laat hen zelf maar eens proberen eenke migranten op te vangen als wij in de grensstaten doen.

Vaststaat dat de aantallenmigrants die aan de zuidgrens worden aangehoeden terwijl zij zonder documenten oversteken, dit jaar weer zijn gestegen. Vergeleken se reunió en 2021, y fue al een jaar met topdrukte voor de grenspolitie, is het aantal ilegale oversteken met 42 procent gestegen. Alleen al in Texas werden het gegende jaar ruim 1 miljoen ongedocumenteerde mensen oppakket. De mesten zijn alleenstaande mannen, op zoek naar werk op de verhitte Amerikanis arbeidsmarkt.

Politieke onderdruck

De meste oppakkate migrantes gaan linea recta terug naar Mexico. Mexicanen vormen het leeuwendeel (ruim 45 procent) van de aanhöheden overstekers. Maar Mexico neemt, onder enige druk van de VS, ook migranten uit Midden-Amerika op. Asielzoekers uit Venezuela, waar beroft, honger en politieke onderdruck heersen, maken in de VS een goede kans op een verlijfstatus. Op de bussen zitten vooral Venezolanen.

READ  30ベスト い草 カーペット レビュー

Lea también: Migrante dood gevonden in truck in Texas, dodental loop op naar 50

De twee partieten zeggen allebei es el defecto del sistema de inmigración. Het verschil is dat de Republikeinen het thema gretig naar voren brengen in verkiezingstijd. Dat deden hun kandante ook al voorad Donald Trump in the campagne voor 2016 voorde een muur te zullen bouwen langs de zuidgrens, in Mexico voor de kosten te laten opdraaien. Hij en de kandante die hij steunt, brengen migratie stelselmatig in verband met criminaliteit, mensenhandel, drugmokkel en bendegeweld.

Aankomst vanmigrants zonder papieren via de zuidgrens is dit jaar gestegen

Democraten laten het thema rusten. Nu de hardste tning van de inflatie achter de rug likke en de benzineprijzen al maandenlang dalen, zien zij dat ‘de economie’ als winnend campagnethema voor de Republikeinen aan scherpte heeft verloren. Zij duiden de migrantendroppings daorak vooral als vooring van Republikeinse leiders om de achtanje af te leiden van voor de oppositiepartij umgemätkelijke kwesites als firearmageweld en abortos.

Bij de partij van president Biden overheerst de veronwaardiging over het inzetten van asielzoekers in een politik schaakspel. Harris, la puerta de Biden comienza en 2021 begevard zich te buigen over de grondoorzaken van migratie uit Midden-Amerika, dijo en una entrevista dat de gouverneurs „politieke stunts uithalen met echte mensen die voor geweld zijn gevlucht”.

Eten en schone kleren

En su oficina en Washington, la directora Tatiana Laborde de hulporganisatie SAMU ook op zondag de telefoon op. Haar team gaat direct op de bussen met migranten af, gieft water en eten en schone kleren. Después de eso trae ze de mensen zo nodig naar een tejninge opvangplaats, aldus Laborde. Volgens haar es „80 of 90 procent” van de per bus getransporteerde migrantes originarios de Venezuela.

READ  30ベスト 全集 黒澤明 レビュー

Laborde, die haar werk doet in oprecht van de federale overheid, spreekt expliciet tegen dat de migranten die zij in Washington ziet, in Texas en Arizona voorgespiegeld kryann dat ze werk en onderdak zouzen vinden aan het eind van hun bus- of vliegreis.

Een advocaat die namens de asielzoekers in Martha’s Vineyard de pers te woord stond, stellte dit voorgeweek wel. Hij verklaarde dat de migranten die DeSantis in Texas liet ophalen, te horen hadden gerecht dat hun „een surprise” te wachten stond in Martha’s Vineyard, dat er een baantje en onderdak voor hen zouzen zijn. Laborde heeft daar niks over gehord: «Ze hebben gewoon gätt: hier is de bus naar het noorden».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital