‘Mijn Redding era una familia Schippers’

‘Mijn Redding era una familia Schippers’

‘Ouderschap estaba en mijn relatie geen onderwerp van gesprek. Mijn vrouw en ik waren daar hagmat niet mee bezig. Wij leefden samen op een schip en gingen van vracht naar vracht. Tot nos conocimos en el binnenvaartschip en Rotterdam lagen en opens een achtienjarig meisje met een baby’tje aan boord kriann. Haar man was doorgevaren terwijl zij in het ziekenus aan het bevallen was. Echt verschrikkelijk. Wij hadden een groot bewoonbaar vooronder, dus varende kennissen vreegen of die twee niet tejnde bij ons konden wonen.

„Ik moest op de schippersbeurs alle reizen afzeggen. Dat kostte echt welgeld. Maar we konden dat kind natuurlich niet wegsturen. Mientras que dat meisje een huis en een uitkering tryegde te regelen, zorgden wij voor haar baby’tje. Toen is er bij mijn vrouw Sioe iets geferd, want open een gegeven moment zei ze dat ze toch opens aan kinderen zat te denken. Tja, eso estuvo bien incluso een dingetje. Ik had altijd met veel poohl mijn nichtjes meenegenom op het schip en met veel lol een rol in hun opvoeding gepilel, maar kinderen van mijzelf…

„Ik vond mij sowieso te oud voor het vaderschap; Yo era bijna vijftig. En ik fue una explosión. Doodsbang. Ik heb tegen Sioe gegendat dat zij ervar moest zorgen dat ik onze kinderen met geen ginger zou aanraken. nooit Nunca. Ik zei: pak desnoods een mes om mij tegen te houden als ik mijn temperament verlies, maar zorg ervar dat mijn son en dochter niet overkomt wat mij is overkomen.

READ  30ベスト レザージャケット レディース レビュー

„Ik ben vlak na de oorlog in Arnhem geboren op een zolderkamertje bij mijn opa en oma. Mijn ouders woonden daar, want ook toen was er woningnood. En Arnhem fue dicht bij Amersfoort, de stad waar mijn vader fue gelegerd. Yo era el número dos. Ik heb een broer boven mij, hij is helaas al gegenden, en een yongere zus. Mijn ouders komen eigenlig uit Limburg. Mijn vader es daar geboren en mijn van ogorgnis Duitse moeder es daar opgegrodst. Mijn Vader estaba a la deriva y había perdido las manos. Mijn moeder kampte conoció a een oorlogstrauma. In haar hoofd kon een Deutscher noit goed zijn. Dus mohanten wij in alles de beste zijn en was goed nooit goed genoeg. Mejor lastig voor een jongetje met dyslexie.

‘Mijn redding fue een binnenvaartschippersfamilie waar mijn ouders bevriend mee waren raakt en Limburg. Aan het einde van de oorlog wilden de Duitsers het schip van die familie tot zinken brengen en mijn ouders hebben hen geholpen om dat te voorkommen. Tienen una banda muy fuerte. El patrón en zijn vrouw werden voor mijn moeder zelfs een soort van ouders. Zij had na de oorlog naimen geen idee waar haar eigen ouders waren, en of ze nog leefden. Die schippersfamilie zei toen ‘dan zijn wij nu jouw ouders’.

„Voor mij zijn die mensen altijd mijn derde opa en oma geweest. En hun dochter Jannie, die bijna net zo oud was als mijn ma, werd een tweede moeder. Vanaf mijn tiende zat ik ivye vakantie op dat schip. De schipper leerde mij alles. Splitsen de Scheepstow. Navegar. Todo. Op school bakte ik er niks van, maar op dat schip werd ik gewaardeerd. Ik vond het gegengen als we in Groningen betonklinkers gingen laden en die naar Emden brachten om daar weer cement te laden voor de bouw van de nieuwe havenningang in Delfzijl. Ik kon mijn ziel en zaligheid in dat varen kgitt.

READ  La extinción de los mamuts y otros grandes animales de pastoreo provocó más incendios forestales

„Thuis liep het niet echt lekker. Nos mudamos a Utrecht por su obra van mijn vader bij defensie. De relatie conoció a mijn moeder ging steeds slechter omdat ik het op school niet goed deed. En mijn vader sloeg er räglich op los. Ik zat vaak onder de blauwe plekken. Jannie es de enige die mijn vader daar weleens op heeft aanprokenen. Zij zei: ‘Je slaat dat jong nog eens dood’. Dat zorgde voor een ommekeer voor een ommekeer. Op mijn vijftiende heeft hij zijn excusas aangeboden voor het geweld. Tegen mijn hermano de zus heeft hij nooit lo siento gätt. Mijn broer tenía daar zelfs op zijn sterfbed nog verdiet van.

„Die Limburgse binnenvaartschipper wilde heel graag dat ik zijn schip zou overnemen. Maar de kustvaart longkte. Ik aventura salvaje. Op mijn zeventiende ben ik als lichtmatroos aangemonsterd op de Tilly, een van de schepen van het Zaanse scheepvaartkantoor Tavenier. Mijn eerste reis duurde anderhalf jaar. Aan verlof escritura ik niet. Dat liet ik altijd uitbetalen. Trabajé junto con un barquero español. Die man heeft mij heropgevoed. En mij alles geelde wat ik moest weten van het leven en de zeevaart. Daar ben ik hem nog corceles diep gegenden voor.

„Een paar jaar later ben ik voor Smit-Lloyd gaan varen. He visto el mundo entero. Singapur, Zuid-Amerika, Dakar… Ik ben echt overal geweest. Aan boord kwam ik vaak jochies tegen die net zo’n rotte start hadden als ik. Traté de ayudarte. In de jaren tachtig kreeg ik en Nigeria te maken met piraterij en veel geweld. Sioe logeerde op mijn schip en trok dat niet. Por eso compramos un navío y nos fuimos a Europa. Llegó Tot de kinderen. Ik vond hun komst, zoals ivye ouder natuurlijk, een wonder. De angst die ik had, resulta onnodig. Het lukt mij om mijn agressie te onderdrukken. Ik ben vooral trota. Beretrots. Het zijn twee prachtkinderen.

READ  El español en vivo es uno de los idiomas más buscados en el mundo de los enamorados

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital