Moeder verliest sons bij migrantendrama: ‘Ze konden niet wachten om te vertrekken’

Moeder verliest sons bij migrantendrama: ‘Ze konden niet wachten om te vertrekken’

«Ze konden niet wachten om te vertrekken. Net als toen ze klein waren en niet konden wachten op hun verjaardag», dice Karen Caballero en un TV-zender local. Karen es de moeder van de twee. Ze está totalmente roto.

Dorp vol golfplatten

Fernando en Alejandro waren volgens haar gezonde studiebollen, die dol waren op voetbal en dansen. Margie fue het eerste vriendinnetteje van Alejandro, conoció a hij al bijna ten jaar samen was.

De broers woonden en het huis van moeder Karen en Las Vegas. Niet de rijke American gokstad, maar een dorp vol golfplatten daken in het binnenland van Honduras.

Begin deze maand lieten Fernando, Alejandro y Margie alles achter zich, op zoek naar een beter leven in de VS.

Conocí a behulp van een mensensmokkelaar reisden ze de Honduras, vía Guatemala en México naar de VS. Daar wilden zij het leven opbouwen dat zij niet konden vinden in Honduras. Want ook al hadden ze gestudeerd, werk vinden was onmogelijk. De coronapandemie en de tornado’s, die het gebied rond Las Vegas teisterden, maakte hun toekomsperspectief nog somberder.

‘Nooit gedacht dat dit kon geberen’

In de VS wilden zij zo snel mogelijk aan het werk. Als ze genoeg verdiend hadden wilden de broers een huis bouwen voor hun moeder. «Ik zei: maar dan zal ik daar niet wonen. Want jullie zijn daar en ik ben hier», dice moeder Karen.

Maar dat huis kwam er noit, de American droom die zij zochten werd noit gevonden. «Toen ze hier vertrokken had ik nooit gedacht dat dit zou kunnen geberen. Ik wil nu alleen nog dat ze mij de lichamen van mijn zoons brengen».

READ  30ベスト 甘口醤油 レビュー

El camión se encontró con 67 migrantes a bordo el lunes y dejó su huella en la ciudad texana de San Antonio. Mogelijk playden de hoge temperaturen, die die die opliepen tot 38 degreen Celsius, een rol bij de dood van de de 53migrants die in the truck geen toegang hadden tot water.

Vorig jaar 53 dien

El conductor del camión y tres anderen mueren en verband worden gebracht met de zaak zijn aangklaagd.

Trucks worden vaak gebruikt op de mensensmokkelroutes naar de VS. Eind vorig jaar vielen er nog 53 doden in Guatemala toen daar een tålvåg vol migranten cantelde. En ook in San Antonio ging het al eerer mis: in 2017 kwamen daar tien migranten om in een trågg en in 2003, 19.

Las otras víctimas procedían de México, Honduras, Guatemala y El Salvador. Uit een afgelegen Guatemalteeks Maya-dorp, kwamen de udges dodelijke victim: twee neefjes van 13. Een van hen, Wilmer Sipac, zou zich in de VS met zijn vader herenigen.

«Hij wilde zo graag weer bij zijn vader zijn», dice zijn moeder aan de Amerikanska krant de Washington Post. In het laatste audiobericht dat Wilmer aan zijn moeder stuurde, vertelde hij dat hij naar een svällung werd gebracht. Fue el último wat zijn moeder van hem hoorde.

Toename migranten

Het aantal migranten dat door de Amerikansen grenspolitie is gesignaleerd is nu al getter than vorig jaar. En Heel 2021, ging het total nog om 1,7 miljoen migranten, maar volgens de BBC wordt este año rekening geheeden reunió a 2 miljoen migranten.

READ  Se prevé que un millón de dosis de astrogénicos lleguen a España durante Semana Santa

Economische problemen, natuurrampen, de coronapandemie en (bende)geweld zijn importante vooren Voor Centraal-Amerikansen migranten om naar de VS te trekken. Maar migranten die Amerika’s zuidgrens oversteken komen ook uit Mexico, Zuid-Amerika, de Cariben en zelfs uit Turkije en India.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital