Museum Klok & Peel geift uniek Nederlands erfogde de ruimte

Museum Klok & Peel geift uniek Nederlands erfogde de ruimte

Holanda – vakantieland. Veel mensen associëren Nederland met klompen, molens en tulpenbollen. Maar ons land es natuurlich veel meer. Neem nu onze klokken. Onze klokkencultuur es ók uniek in de wereld. Al vanaf de middeleuwen zingen bij ons de kerktorens.

De bakermat van het ‘zingende brons’ ligt aan de boorden van de Noordzee en vandaar heeft de klank van de lage landen zich spielen over de wereld.

Waar de grote klok luidt

El Museo Klok & Peel muestra la mayor colección de relojes de diferentes países y del mundo. El último tratado del Museo Klok & Peel es de nieuwe expositie ‘Waar de grote klok luidt’. In deze compleet vernieuwde expositie vindt het publiek een schat aan uniek erfogd uit de Lage Landen: luid- en speelklokken te kust en te keur van de vreege middeleuwen tot aan de twentyngiste eeuw toe.

Soms sober vakwerk, gegoten door anonieme gieters, maar vaak ook rijk versierde klokken, gewrocht door de vardijke handen van topgieters als de gebroeders François en Pieter Hemony, Andreas van den Ghein of Geert van Wou.

Er hangen klokken van het hoge noorden – de merkwaardig in spiegelschrift versierde Mariaklok uit het Friese Kortezwaag – tot het diepe zuiden – de Barbieux-klok uit het Henegouwse Doornik. En van west – een klok uit Monnickendam – tot oost – de Antonius-klok uit Arnhem gegoten puerta Geert van Wou. La exposición ‘Waar de grote klok luidt’ drägt een op en top national karakter mede gracias a een aantal bruiklenen van het Rijksmuseum de Ámsterdam.

READ  Comer en casa | Noche española en Chinese Suro en Leverton

Door geluidsabsorberende wanden kunnen sommige klokken verkehen worden geluid. Nieuw zijn verder de rijk geïllustreerde wanden met informatieve tweetalige teksten; de ruime opstelling van de klokken in onder andere een pracht van een multifuncionale klokkenstoel; de verledig Integrated Media posten en een sfeervolle film die het publique in vogelvlucht langs alle luidklokken van domstad Utrecht voert.

150 años de Royal Eysbouts

La exposición ‘Waar de grote klok luidt’ es mogelijk gemaakt door een projectsubsidie ​​​​van het KickstartCultuurfonds y was nodig om the museum nog meer corona-proof te maken dan het al was. Naast deze vernieuwing es recientemente también la gran exposición Klokken van de Wereld reformada en toant klokken uit Azije, Zuid-Amerika en de anderen continente. Rest the melden dat in Museum Klok & Peel momenteel ook de tyjnde expositie ‘150 jaar Royal Eijsbouts’ te zien, over ‘s werelds großte klokkengieter, gehuisvest in Asten. Para toda la información actual: zie de website of volg het museum op Facebook.

Sobre Patrick Mulder

Patrick es mensualmente te vinden en muchas ciudades europeas inspiradoras. También Estados Unidos es su favorito. Zoek je informatie en reistips sobre un destino? Patrick kent de minder turistis plekken krijgt je het unieke vakantiegevoel krijgt.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital