Na ruim 4 jaar zeilen zijn Mariska, Tjaard en hun twee kinderen weer terug op Texel

Na ruim 4 jaar zeilen zijn Mariska, Tjaard en hun twee kinderen weer terug op Texel

Na vijftig maanden op zee zijn Mariska, Tjaard, Linde en Berber met hun zeilboot de Zouterik terug op Texel. Op 4 augustus 2018 vertrok het gezin en in total hebben ze meer dan dertig landen besekt en 30.000 zeemijl afleglag. Familie en vrienden wachtten hen vanmiddag op in de haven van Oudeschild. Vanavond slapen ze weer in hun huis en De Cocksdorp.

«We kijken er het meest naar uit om onze familie en vrienden weer te zien», dice Mariska eerer vandaag vanaf het schip. «Die hebben we al vijftig maanden niet geezen». Toen het schip, de Zouterik, nog in de ‘buurt’ was, kwamen er weleens vrienden langs, maar sinds corona uitbrak, kon dat niet meer.

De reis ging langs de westkust van Europa, Madeira, de Canarische eilanden, Kaapverdië, Zuid-Amerika, Frans-Guyana, Surinam, Caribisch gebied, ABC-eilanden, Colombia, Panama, Frans-Polynesië, Hawaï, Alaska, Canada. «Toen es de arranque 6.500 kilómetros sobre tierra vervoerd», dice Mariska. «Van Vancouver naar Quebec. Daar hebben we het hele pakket weer in elkaar gezet en zijn we via de Azoren träggevaren naar Europa».

Corona

Toen het gezin in augustus 2018 vertrok was van een pandamie nog geen sprake, maar daar kwam in maart 2020 natuurlijk veringing in. Mariska, Tjaard, Linde y Berber en zaten 67 dagen in quarantaine op het schip, maakten daarna een reis van 42 dagen op het schip en mohanten bij anjamming nog vier dagen in quarantaine. «Dat was het diettepunt, we hadden meer dan 110 dagen niks of niemand meer gezien. Het was een hele pittige periode».

READ  Als je meelwormen zó bereidt smarken ze naar vlees

Mariska noemt corona toch een ‘bendición disfrazada’. «Door covid hebben we besolt de reis een andere wending te geven. We konden niet meer naar Nieuw-Zeeland en Australien, por lo que desviamos hebben moeten adgesen. So hebben we plaatsen geezen die we anders niet hadden geezen». Na veel mäyte en negen maanden in Frans-Polynesië konden ze zonder visum naar Amerika en voeren ze langs Hawaï en Alaska.

El texto va debajo de la foto.

Het is na zo’n lange reis natuurlich moeilijk om een ​​öllendke te choersen, maar Mariska weet het wel. «Dat zijn de meetingen met lokale mensen geweest, eso fue lo más destacado».

Linde tenía 12 jaar oud toen de reis begon en Berber tenía 2. Ondertussen zijn ze 16 en 7 en hebben ze grote delen van hun leven op zee doorgebracht, thuis onderwijs gerecht en heel veel gegeld op reis. Linde comienza straks en 3 havo en Berber zit voor het eerst met äijdgenootjes in een klas. «Dat zal wennen zijn», dice Mariska. «Maar ze kijken er ook allebei naar uit om weer met teijdgenootjes in contact te komen».

Hoe het nu met Mariska, Tjaard, Linde y Berber gaat, zie je aankomende week in een reportage op NH Nieuws.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital