Nederland es een parttimeparadijs met een taboo op voltijd werken

Nederland es een parttimeparadijs met een taboo op voltijd werken

Nederland es en Europa koploper parttimewerken; dit geldt voor driekwart van de vrouwen en Holanda. Debido a esto, es casi la mitad de las mujeres niet financieel independiente.

En Nederland kunnen gezinnen al geruime tijd leven van één de anderhalf salaris. Onze maatschappij es hieraan gewend en ons system construido sobre él. Wonder je als vrouw – en al hemgaal als moeder – voltijd werkt, ben je de ekspezien, met critsikke ompoorden de sociale omgeving tot gevolg.

Puntos de vista conservadores en los Países Bajos

Neem Ilona Haaijer, die ik sprak voor mijn onderzoek naar genderongelijkheid in de top van het bedrijfsleven. Als klant bij KLM es ze in ten jaar met hen qua afstand naar de maan gevlogen. Característica por su impresionante carrera internacional. Ha vivido en Estados Unidos, Londres, Singapur, Suiza, Hong Kong y Sydney. Altijd gaf ze leiding aan equipos globales.

Nederland es conservatief, stelt Haijer. Een bepaalde groep profesionales encuentran Nederland als speelveld te klein en trekk naar het buitenland om onder meer aan de conservatieve cultuur te späappen. Als je niet licht op los viejos wordt het en Nederland lastiger om ertussen te komen. Dat gevuel tenía a Haaijer minder op andere plekken zoals en Londen, de VS en Zwitserland.

Bulgarije fue jarenlang koploper qua aantal vrouwen in de top

Haaijer ziet hoe ervaring en skills niet altijd vollende zijn om op bealeide funktions te geraken in Nederland. Het is in hoge mate van belang wie je kent, op welke studentenvereniging je hebt gezeten en waar je hebt gestudeerd.

Opleidingen van internationale hoogstaande scholen als Harvard de carreras internacionales zijn niet per see een pre. Hiervan hebben ook mannen last. Maar wat het het voor vrouwen nog lastiger maakt, es la actitud conservadora hacia las mujeres trabajadoras.

READ  30ベスト robo レビュー

Bulgarije doet het beter

Ongeacht verschiedelden meningen over het communisme is volgens Haaijer een ding obvallende: het gedachtegoed dat iedereen gelig is, heeft vaak senlerer dan bijns zijn doorwerking gehad in het bedrijfsleven in voormalig communistische landen.

Uit onderzoek gebeitet dat daar waar Bulgarije qua ekonomika voordehenheid niet in de buurt komt van Nederland, de gehele werkzame voloklensgroep voltijd werkt en het jarenlang koploper was qua aantal vrouwen in de top.

Als voltijd werken de norm is, is de vrouw geen vreede eend in de bijt in het bedrijfsleven. En Bulgarije vind je relatif Muchas mujeres gerentes y ministras (48,3 por ciento).

Uiterlijk van Zuid-American topvrouwen

En América del Sur hay muchas mujeres ambiciosas en altos cargos. Landen als Chili en Argentinië tuvo que ver con una mujer presidenta. Opvallend is volgens Haaijer hoe de vrouwen in Zuid-Amerika eruit (blijven) zien, ongeacht de hoogte van hun functione: lang haar, hakken en make-up.

En VS is het niet ongewoon om te verlaanen over een promotie, en Nederland wordt dat opscheppen geumten

Dit terwijl in Nederland veel vrouwen zich conformren qua gestrag maar ook hun utstricht. Zowel Inge Bryan, director ejecutivo de Fox-IT, ondreel de NCC Europe, als Haaijer kriann eens het advies om grijze pakken te dragen in plaats van colorful jurken als zij in het Nederlandse bedrijfsleven serious genoman wilden worden.

Volgens Haaijer kennen Zuid-Amerikanska topvrouwen deze conformatie qua österre minder en erkennen toch de top. Además, durven zij trots te zijn op hun praedesetsen.

Trota zijn op rendimiento

Dat vrouwen in andere landen openlijk trots zijn op hun performancees herkent ook Aukje Doornbos. Doornbos, director general de Covestro Nederland y director general de DSM Energy Curable Solutions, ha trabajado en Chicago desde 2017 hasta 2020.

READ  30ベスト ディスティニー レビュー

Toen het gezin vertrok naar de VS vreeg de buurt zich af ‘wat haar man daar dan ging doen?’ Ervan uttaingende dat zijn baan de reden tot erkep was, wat weer ekresentend is voor de Nederlandse cultuur. Haar kinderen, nu acht en zes, groeiden principalmente en de VS op.

Amerikanen zijn doorgaans trots op hun praedesen. Ze werken er immers hard voor; Una semana laboral promedio en VS es de 47 horas opuestas. 32 horas en Holanda.

En VS is het niet ongewoon om te verlaanen over een promotie, en Nederland wordt dat opscheppen geumten. En Nederland zien, liever mensen met de ‘doe maar normaal’-mentalityet. Van vrouwen esperar que dat ze kinderen zullen krijgen en dat zij gegensenden hoogstens parttime gaan werken.

Sistema escolar basado en trabajos de tiempo completo

En de VS está het gebruebelijk dat men voltijd werkt, (mede) gracias a de prestatiecultuur en het dure zorgsysteem. Het voordeel hiberan is wel dat de maatschappij en het schoolysteem built zijn op fulltime werkende ouders.

En Holanda, el sistema está basado en één thuisblijvende ouder; kinderdagverblijven waar kinderen wekelijks máximo drie dagen konnen met darby horende torenhoge kosten (al gaat hier cambio en komen). La crítica de Evenals op gebruik van kinderopvang, terwijl onderzoek laat zien dat het goed is voor de ontwikkeling van het kind.

Dat werken in Frankrijk wordt gefaciliteerd, biedt vrouwen met ambitions kansen

Doornbos es van mening dat je en Nederland als gezin met twee voltijdwerkende ouders wordt tegengewerkt. En met name de vrouw, want daarvan wordt verwacht dat ze minder zal gaan werken.

READ  30ベスト ssk(エスエスケー) レビュー

Drie avonden por semana vliegt Doornbos van kantoor naar huis om de kinderen zo snel mogelijk te krijgen om rond 18.00 uur op het sportveld or in de danszaal te staan.

En Chicago werd een aantal van deze stressfactoren uit handen takeen; van schoolbussen om alumnos op te halen tot aan buitenschoolse activiteiten organizado puerta de la escuela. Escuelas organizadas en naschoolse activiteiten als voetbal, baseball maar ook muziek- en tekenles. Cuando tanto los padres como los niños llegan a casa, no tienen que apresurarse para recibir entrenamiento de fútbol. En cambio, es er ruimte voor Tiempo de calidad samén

Werken es la norma en Frankrijk

Vanaf drie jaar oud gean veel kinderen naar school en Frankrijk. Como resultado, la mayoría de las mujeres trabajadoras están trabajando. Tussen de middag krijgen de kinderen alvast warm te eten. Kinderopvang en scholing worden in Frankrijk zwar gesubsidieerd, wat de staat volgens Bryan veel geld kost.

Maar het brengt wel met zich mee dat werken de norm is; thuisblijven es de grote excepción. Dat werken wordt gefaciliteerd, biedt vrouwen met ambitions kansen.

Como fue que en Nederland ook hebben qua zorgsysteem en opportuniteit, kunnen leren van het feit dat andere landen vrouwen die voltijd willen werken als normaal behandelen. De keusevrijheid in Nederland om parttime te werken is fine voor wie dit prefereert. Daar oggegen staat dat er sociaal gzeien geen keuzevrijheid lijkt om als vrouw, or als moeder, te chärmen voor een voltijdbaan.

Lea más columnas de Roos van Dalen:

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital