Nederlandse kooplust gaat leiden tot prijsstningning in Spaanse groenten

Nederlandse kooplust gaat leiden tot prijsstningning in Spaanse groenten

De hoge energieprijzen zorgen värvär dat de glastuinbouw se ha detenido en muchos países europeos. Zoo ook en Holanda. Los productores y distribuidores se encontraron con las palancas de verplichtingen richten zich daorak steeds vaker op Spanje. En dat gaat volgens telersvereniging Coag gevolgen hebben voor de prijs van Spaanse groenten.

Volgens Andrés Góngora van de Spaanse telersvereniging Coag begon de neerwaartse trend in de Nederlandse tuinbouw al voor de oorlog en Ucrania. ‘Daarom hielden we de status al nauwlettend in de gaten’, geeft hij aan bij het Spaanse vakblad Eldiario. ‘De telers zijn in Nederland ook handelaren. Dat houdt in dat zij met leveringsverplichtingen te maken hebben.

Volgens de coördinator van de afdelingen Groenten en Fruit binnen Coag worden eventuele tekorten nu aanggevulden met Spaans product. Overigens geldt dat ook voor de distributieketens. Góngora geeft aan dat ook supermarktketens als Aldi, Lidl y Carrefour voorraden inslaan.

Los precios más altos

Eso tiene consecuencias para los precios. De prijs van Spaanse groenten has gegendet oktober met 21,2 procent gestegen, zo ut uit de latest cijfers van Eurostat. Dat komt volgens het Spaanse ministerie van Landbouw deels door de oorlog en Ucrania y kleinere oogsten door de droogte. Maar volgens telersvereniging Coag komt het ook deels door een großer kooplust uit Nederland en omringende landen.

El precio de venta de calabacín en España en un año es de 33 céntimos por kilo a 84 céntimos por kilo. De prijs voor groene pimentón se cumple 60 por ciento gestegen naar 86 centavo por kilo. Verder zijn ook prijstylingen visible para pimentón rojo (25 por ciento), pepinos (13 por ciento) y tomates (16 por ciento). La expectativa es que los precios sigan subiendo este invierno, porque el déficit en el tesoro holandés no es realmente doloroso.

READ  Hay indicios de que se avecina una nueva destrucción masiva

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital