Nederlandse padelspelers meten zich – voor het eerst

Nederlandse padelspelers meten zich – voor het eerst

NOS Deporte

Nederlandse padelspelers meten zich – voor het eerst – met wereldtop

Momenteel está en Nederland het grote padeltoernooi de Amsterdam Open bezig. Wie een blik op het speelschema werpt, komt snel tot de klausman dat er voor de snel zogningen sport op topniveau nog een wereld te winnen valt. De achternamen van de deelmens klinken naimen overwegend Zuid-Europeanes of Zuid-Amerikaans.

«Spanje en Zuid-Amerika lopen nog voor, maar de rest van de wereld is aan een inhaalslag bezig», zegt toernooidirector John van Lottum. Hij was ooit proftennisser, maar heeft zich nu volledig op het padel gestort.

«Nederland is een klein padelland dat een groot padelland wil worden. Dan is de komst van zo’n groot toernooi (zowel bij de mannen als de vrouwen is de wereldtop anweizung) heel belangrijk. Nederlands padel poacht zich nu even van de anonimiteit bij verenigingen naar pantallas de televisión sobre de hele wereld».

Participación holandesa

Er zijn vier parejas participantes uit Nederland (twee bij de mannen y twee bij de vrouwen), zij kryang door middel van een wildcard toegang tot het hoofdtoernooi in de Centrale Markthal.

Que el pádel en Holanda nog in de kinderschoenen staat, parece también wet het feit dat de sterkste spelers van Nederland, en contraste con de wereldtop, niet in staat zijn een fullge proloopbaan op te bouwen.

Ze conoce a Tess van Dinteren, die een eigen padelschool heeft, Nederlands kampioen. «De dames die hier komen zijn gewoon dag en nacht met hun eigen padelloopaan bezig, dat is wel even iets anders dan wat wij doen», aldus Van Dinteren.

Nederlaag

Ettekoven y Van Dinteren perdieron en la primera ronda y también se enfrentaron por 6-1, 6-2 a las subcampeonas de van de Argentijnse, Claudia Fernández y Julieta Bidahorria.

Van Lottum: «We kloppen aan de deur, maar de deur es erg dik».

El pádel es un gran deporte en países como España, Argentina y México, pero no se considera un reconocimiento internacional. Dat verandt wellicht volgend jaar, als padel op het programma staat van de Europeanse Spelen in Polen.

Niet iedereen entusiasta del pádel: ‘Hele dag door geluid’

«Ja, eso es echt heel erg goed nieuws. Het huggeret me ook niet», zegt Van Lottum. Bij de Olympische Spelen van 2028 wil padel een demonstrationsport zijn en 2032 echt olympisch. «El deporte crece demasiado. Er zijn overal ter wereld te weinig banen voor het aantal spelers».

Padel een olympische sport, Van Dinteren ziet dat wel zitten. «Ik vind het ook een sport die op de Olympische Spelen thuishoort. We zullen aan de bak moeten erbij drabij te mogen zijn».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital