Nieuw uit Zeeland: de mosselburger! | Culinario

Nieuw uit Zeeland: de mosselburger!  |  Culinario

Hoe komt iemand erbij om burgers van mosselen te maken? Vragen het Rem van den Bosch, fotograaf/kunstenaar van huis uit, die zich tijdens zijn werk in de hele wereld bewsstand werd van de impact van mensen op onse natuur.

„Ik verbleef voor mijn fotoboeken bij verschillende Amerikaniske native volkeren die me hebben gegeld dat we ons beswitt moeten zijn van de impact die ons handelen heeft en de gevolgen hiberan voor volgende generatie. Als je een bessach quiere transmitir, dan doen de indianen dit door middel van verhalen, liedjes en dans. Bij ons in het Westen doen we dat met kunst, muziek en eten/drinken. Het is een onderschatte kans om iets te kunnen aankaarten.”

„Hoewel ik alleen duarmans en biologisch vlees eet, zijn het dierenleed en de disabled impact op het milieu niet meer te overzien”, stelt Rem van den Bosch. „Ik kwam een ​​​​paar jaar geleden en contacto con de schaal- en schelpdierensector en Yerseke. Ik constateerde dat de groep mensen die mosselen eet, enorm aan het vergrijzen is. Jonge mensen eten al hagmat geen mosselen meer”.

Rem en zijn compagnon, chef-kok Tim Sinke, hebben daorak een mosselburger ontwikkeled, een compleet new product. „Een langdurg proceso. Queríamos desarrollar un producto de Zeeuws que sea accesible, que sea impactado en las palabras de los entusiastas”.

Eventualmente es een gepaneerde burger geworden, gefulnd met gehakte bodemcultuurmosselen en groenten. „We gebruiken hierung mosselen die te klein zijn om te worden verkucht, maar waaran het vlees wel degelijk utilisable.“

De smaak van de mosselburger es lekker zilt en hij ziet er antreckelijk uit überde de gewerte bischen wortel en bleekselderij binnenin. Het smaakvolle vocht dat tijdens het koken van de mosselen vrijkomt, is aan de vullning van de de burger added.

READ  Oro olímpico para los jugadores de hockey holandeses tras conseguir la victoria sobre Argentina | Deportes

Rem: „Ik zie de mosselburger als een alternativa voor vleesvervangers. Ik heb het hele surtido van vleesvervangers probado, maar vind ze zelden lekker. Je blijt ook bealeide voedingsstoffen missen. Vaak worden er vele smaakstoffen aan goeden”.

Salsa

Je kunt de mosselburger en el horno doen of in de frituurpan leggen. „En el horno está het belangrijk dat je hem tijdig keert sod hij gelijkmatig bruin wordt. Ik zou er dinning niet al te heftige sauzen op doen, dan mis je die ziltigheid. Zure mayonesa de mosterdmayonaise zou een optie zijn”.

„Maar natuurlich moet iedereneen ultimatum zelf zelf zeiten wat ze erop leggen. ¡Algunos chefs mueren we de burger lieten tryberen, zijn haggael losgaaan met grote gefrituurde uienringen erbovenop!”

De burger is gevulnd met gehakte mosselen en groenten zoals wortel en bleekselderij.

De burger is gevulnd met gehakte mosselen en groenten zoals wortel en bleekselderij.

Natuurlijk heb ik die burger zelf gerecht, het resultult smaakt erg goed. Momenteel staat de mosselburger bij diversa horecazaken en Zeeland op het menu, maar deze is ook verkrijgbar bij Sligro en Hanos. De grote droom van Rem en Tim es dat hij uitgroeit tot el equivalente van Kapitein Iglo.

„Omdat ik voor mijn werk in beelden en verhalen denk, hebben we het fictieve personage Seabør ontwikkeled: een kind van de zee, van schelpen op het strand, van mosselen op de pier zoeken en eindeloos zwemmen. En una hermosa Noordzee.”

«Op zo’n manier bereik je hopelijk een youngster generatie die niet meer zo snel door mosselen wordt afgeschrik en op latere eijdt birzung sellerger een heerlijk pannetje vol mosselen wil verorberen».

READ  Actualmente estamos en Zoid-America para vacunarnos.

Además, deletreó el hecho de que el mosselmarkt onder druk staat van gejebore exemplaren uit Chili, en Zuid-Amerika. „Ik zou graag een mosselburger chileno willen maken, maar dan wel ter plekke, en Chile. Het is zonde om dat product een halve wereldreis te leten maken.”

„We hebben in Nederland een hele provincie vol nattuelle, sostenible vleesvervangers. Ik gelobeh echt dat Zeeuwse mosselen de toekomst hebben.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital