Nieuwe positie | Aandeel conoció la historia de dividendos de ijzersterke

Nieuwe positie |  Aandeel conoció la historia de dividendos de ijzersterke
De Dividendportefeuille zal weer vol belegd beginnen aan het jaar 2023, met de aanschaf van een nieuwe aandelenpositie. Ook en 2023 zitten we niet stil en zal een nieuwe ronde changes doorvoerd worden.

Het nieuwe anseande voor de dividendportefeuille komt ter verwenden van het het Zwedse Castellum, dat op 15 noviembre werd verkucht Op het nieuws dat breed gespreide vastgoedfonds het dividend wil gaan pauseren in 2023. Mogelijk wordt het dividend later in 2023 asnog volledig uitgekeerd, alleen is dat giswerk en lijn met het portefeuillebeleid is een dividendverlaging of erger, scrappen, direct exit. Dus ook voor Castellum werden geen austeigen gemaakt.

Sika | Nieuw in de dividendportefeuille


Dat leverde een kaspositie van 1% op. Afgelopen vrijdag kochten we een nieuwe positie in het Zwitserse Sika, een qua beurswaarde fors bedrijf que se especializa en producten en systemen voor verlijmen, afdichten, dempen, vermchen en bescheren in de bouw en de auto-industrie. Sika es el líder del mercado en el campo de la tecnología auxiliar y experto en impermeabilización para todo el mundo; Producten van Sika vermächen betonnen (sport)vloeren, balkons etcétera y maken producten waterproof. La empresa está activa a nivel mundial con una hermosa distribución geográfica: el 45 % de la facturación proviene de la región EMEA, que también es Europa, seguida por el 25,6 % de América del Norte y del Sur y el 22 % de Asia y China. Sika verzorgt.

De großte markt is de Verenigde Staten met 18% van de omzet in 2021. Thuisland Zwitserland is goed voor ‘slechts’ 4% van de omzet van Sika, date een fraaie ebitmarge van 15% realiatt en de omzet annual met double cijfers ziet groenen, ofertas puerta adquisiciones. En 2022, Sika zal zo goed als zeker voor het eerst de magische grens van $10 mrd omzet doorbreken. Durante la semana pasada, Britsei toezichthouder nog obserkenning para la adquisición de MBCC (antes BASF Construction Chemicals) de Sika para $5 brd. (Sika tiene zelf een beurswaarde van CHF 35 mrd).

READ  Los proveedores abren un restaurante de entrega de comida vegetariana emergente

El dividendo de Sika

El principal reden voor de aanschaf van Sika voor de Dividendportefeuille es el dividendo natural, que crece cada año con dos dígitos. En 2022, el dividendo aumentará un 16% adicional a CHF 2,90 por acción. Minstens zo belangrijk es natuurlich de ijzersterke dividendhistorie, die veel verwennen geeft, net zoals bij life sciences-bedrijf Tecan. Eso hace que Sika sea excelente en el Dividendportefeuille als één van de pareltjes op de beurs en Zwitserland, por supuesto naast Tecan.

Sika tiene ahora una rentabilidad por dividendo del 1,3%; met een k/w van 30 is het anseekde zeker niet goedkoop, maar dat is nog altijd de prijs die je betaalt voor kwaliteitsbedrijven met sterke foruitzichten op lange termin. Sika es una buena nueva incorporación para el portefeuille; ik wilde altijd al meer in Zwitserland beleggen en dan is Sika, dat profiteert van overheden die túneles, puentes, etcétera willen vernieuwen, na een koersdaling van 40% in 2022 een perfecte kandidad.

Het Compartir Sika werd eerer al bebesketen en el podcast del 8 de diciembre y werd eerer dit jaar nog getipt in Beleggers Belangen del colega Jeff Thijssen.

Komende kleine cambia

Met de aanschaf van Sika, dat vrijdag op een koers van CHF 230,40 werd gekocht, is de Dividendportefeuille weer vol belegd. Ook en 2023 wil ik nog een aantal odgewoeren doorvoeren waarbung de zwaarste posities (onder meer PepsiCo, LVMH y Microsoft) deels worden afgebouwd; El resultado de esto son las posiciones kan naar kleine. Mogelijk vergeten más tarde en 2023 nog de positie en Sika, met het oog op de nu zeer kleine weging van 1%.

READ  30ベスト キッチンハイター 泡 レビュー

Ook in de VS hebben we enkele fraaie kandidaten op het oog waarbij dividendgroei zoald altijd central zal staan. Volgend jaar meer hierover. Ahora hemos ponderado un total del 3,8% en Suiza, que sigue siendo uno de los países con mejores dividendos de Europa. Resteert nu nog ruim 0,3% de dividendo uit efectivo dat en het vierde quarter werd ontangen. Dit gaat obviamente weer terug de portefeuille in tegen de slotkoersen van 31 diciembre 2022.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital