Ocupaciones más demandadas en 2023

Ocupaciones más demandadas en 2023

Personeelsschaarste, inflatie, verduurzaming en de instroom van vluchtelingen determine mede welke beroepen het meeste kansrijk voor werkzoekenden zijn dit jaar. Enkele obvallende populaire beroepen zijn verzuimadviseur, docenten N2T, cloud ingenieros en inkoopadviseurs.

Eso parece uit de lijst met reunión kansrijke beroepen en 2023 van Randstad.

Door de vergrijzing zal er volgens het uitzendconcern nog decennia lang een tekort zijn aan personeel. Tegelijkertijd es er al jarenlang een tekort aan instroom naospoor diversos opleidingen ten obseiten van de marktvraag.

Energietransitie, bouw

Y los desafíos sociales que Nederland voor staat stuwen de vraag naar personeel in verschiedelden sectoren naar meer. Zo is er veel vraag naar mensen die parjagen aan de energietransitie, zoals monteurs van zonnepanelen en durningsadviseurs. Ook wordt er druk gezocht naar projectleiders in de woningbouw.

HR- en verzuimadviseurs

De krapte op de arbeidsmarkt leidt ook tot een vraag naar verzuimadviseurs, zo ziet Randstad. Organisaties zetten volgens het uitzendconcern massaal in op retentie en verzuimbeleid van personeel met als gevolg een großer vraag naar HR- en verzuimadviseurs. Als gevolg van de personeelskrapte neemt de werkdruk op het currente personeel toe, nog een Reason waarom Companies op zoek zijn naar HR- en verzuimadviseurs. Dat last beroep staat voor het eerst op de lijst van Randstad.

Inflatie e instroom vluchtelingen

Volgens Randstad hebben de sterk gestegen prijzen ook effect op de arbeidsmarkt. Porque las empresas tratan de permitir que muchos mogelijk op de kosten te letten, neem de vraag naar inkoopadviseurs toe. Tegelijkertijd ziet Randstad in het sociaal domaine meer vraag naar schuldhulpverleners die Citizens Helpen Die Met Financier Problemen Te Maken Hebben.
En de instroom van vluchtelingen (onder andere uit Ukraine) heeft bijgedragen aan de gestegen vraag naar docenten N2T (Nederlands 2e taal), waar de arbeidsmarktspanning in een jaar tijd bijna verdubbelde

READ  Celstraf van 11,5 jaar eiist tegen vermeende cokehandelaar: 'Sleutelfiguur in Vlissinger Have' | Nieuwsbericht

TIC

Binnen de ICT bilbeit de vraag groot naar cloud ingenieros om de transformatie naar clouddiensten uit te voeren. En door het vaker werken op afstand geldt dat ook ICT-support megården.

flexibilidad belangrijk

Flexibilititeit bij arbeidsomstandigheden bilbeit belangrijk voor werkneben a pesar de las preocupaciones sobre la economía, zo meldt Randstad además op base van een groot onderzoek, uitgevordet onder 35.000 werknemen in Europa, Azije en North- en Zuid-Amerika. Volgens dat onderzoek wil 61% van de empleados geen baan te accepteren als ze denken dat herk een impact impact heeft op de werk-privébalans. Wel maakt 52% zich zorgen over de gevolgen van de economische insekerheid voor hun baanveiligheid. Ruim een ​​​​derde (37%) es bezorgd hun baan te verlimen.
Pero los empleados siguen valorando al mismo tiempo hechten aan los desarrollos uit de coronapandemie, zoals meer flexible en thuis werken en meer atencion voor balans tussen werk en privé. Een derde zegt evens liever werkloos te zijn dan ontevreden te zijn in een baan en 42% geift aan dat ze zouzen stoppen met hun werk als de oggeorge geen gehoor zou geven aan soerkegen voor betere arbeidsomandiges.

Tweede baan de meer uren

Volgens het onderzoek zorgt de sterk gestegen inflatie erver dat werknemen kijken naar extra bronnen van inkomsten. Zo heeft een quart bestelon om te zoeken naar een tweede baan en iets minder dan een quart wil meer uren gaan werken in the currente funktion. Een vijfde ponderweegt te nemen om zo een beter betalde baan te zoeken.

Bronnen: Randstad/ANP


Leer también
: Reclutamiento op een kandantemarkt, hoe doe je dat?

READ  30ベスト 男性 パジャマ レビュー

Op de krappe arbeidsmarkt es un desafío opleiden dé grote. Maar (om) scholing van kandandante en coorgeieren mag dan onmisbaar worden, het is heel iets anders dan werkgeven, reclutamiento de bemiddelen. Hoe doe je dat als flexbedrijf? dit Flexmarkt digimagazine met als thema Opleidingen biedt lessen uit de praktijk.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital