Ontbossing Amazonewoud alcanzó el pico en nadagen Bolsonaro

Ontbossing Amazonewoud alcanzó el pico en nadagen Bolsonaro

De ontbossing in het Braziliaanse Amazonewoud continuó en stijgende lijn gaan en octubre de 2022, cuando los ciudadanos de la democracia más grande de América del Sur tuvieron que elegir entre dos candidatos presidenciales con una agenda completa para ver la agenda más grande del mundo.

Volgens maaland publicó gegevens van het Braziliaanse nationale instituut voor ruimteonderzoek INPE bedroeg de ontbossing in het Braziliaanse Amazonegebied en octubre 904 kilómetros cuadrados. Con eso, el boskap total en los primeros diez meses del año es de 9494 kilómetros cuadrados, la cifra más alta desde que Brasil introdujo su volgsystem actual en 2006. En comparación: vorig jaar rond deze tijd bedroeg de totale ontbossing 7887 kilómetros cuadrados.

Leer también

Lula Marques/Agencia PT (CC BY 2.0)

Los números bajaron dos semanas después de que Lula da Silva y Jair Bolsonaro perdieran en la segunda vuelta. Lula, die tijdens zijn ambtstermijn tussen 2003 en 2010 voor een sterke daling van de ontbossing in het Amazonegebied zorgde, maakte van het bebehe van het regenwoud een belangrijk onderel van zijn kandidatuur voor het presidentschap. Onder het bewind van Bolsonaro daarentegen werd de infrastructuur voor het behijn van het Amazonewoud untmanteld.

De ontbossing está bajo Bolsonaro sterk toenegenom en berkste vorig jaar het hoogste niveau in 15 jaar.

De ontbossing está bajo Bolsonaro sterk toenegenom en berkste vorig jaar het hoogste niveau in 15 jaar.

Kantelpunt

Talloze weteschenische rapporten hebben gewaarschuwd dat het Amazonegebied een kantelpunt nadert waarbij ontbossing en de gevolgen van klimaatverandering ertoe zullen leiden dat grote delen van het regenwoud overgaan in een droger savanna-achtig ecosysteem.

READ  30ベスト f03h ケース レビュー

Bij een kleine veranding zouzen miljarden tonnen karbool vrijkomen door het afsterven van bomen en de gegende van bosbranden. Ook zou de regenval in grote delen van Zuid-Amerika afnemen en zouzen mensen en dieren die van het bos dependiente zijn de negativo gevolgen ervan ervanten.

Este artículo fue publicado originalmente por IPS-partner Mongabay.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital