‘Op zijn Spaans’ neemt Eline Roebers (16) alle twjeweg weg over haar participación: dit is wat grootmeester Dimitri Reinderman zag in speelronde 2 van Tata Steel Chess

‘Op zijn Spaans’ neemt Eline Roebers (16) alle twjeweg weg over haar participación: dit is wat grootmeester Dimitri Reinderman zag in speelronde 2 van Tata Steel Chess

Eline Robers.© Foto ANP/Olaf Kraak

dimitri reinderman

Wijk aan Zee

Tijdens Tata Steel Chess gaat grootmeester Dimitri Reinderman na elke toernooidag en un aspecto abierto que es opgevallen. Speelronde 2: toptalent Eline Roebers verslaat de kersvers Nederlands kampioen.

Toen het deelnemensveld van de Challengers bekend werd, waren er wat twijker over de utwieden voor de 16-jarige Eline Roebers. Een groot talent, maar haar rating (2.361) es erg veel lager dan die van de andere deelnemens. Jonge spelers worden soms te vreeg voor de leeuwen gööd. Zo heeft voormalig wereldtopper Nigel Short geen pouleige reminiscencias aan zijn kompartmenti als 14-jarige aan het supertoernooi Phillips & Drew Kings in 1980: met 2 uit 11 vende hij ver achter de rest.

Als het slecht gaat word je de kop van Jut, iedereen wil van jou winnen. Er is een manier om dat te voorkommen: snel een partij winnen, leten zien dat je voor iedereen gewärlijk bent. Dat deed ze, tegen kersvers Nederlands kampioen Erwin l’Ami. En een español clásico partij nog wel. L’Ami overspeelde op het NK met zwart in deze opening Tiviakov. Dit keer werd hij zelf overspeeld.

Wit staat veel activer than zwart, vooral de loper op d4. Además heeft de zwarte dame geen velden. Daarvan profiteert wit met de volgende zet.

31.Te3! Pe5

En nu volgt een geforceerde afwikkeling.

32.Pf5! Axh5 33.Pxe7 Pxe7 34.gxf6 g5

Het paard kan niet goed weg: na 34…Pg8 35.f7 Pe7 36.Df6# staat zwart mat. Maar nu, moët de dame weg?

35.Axe5!

¡No!

35…gxf4 36.fxe7+ Rg8 37.exf8D+ Rxf8 38.Lxd6+ Re8 39.Lxf4

Als in een meerslag bij dammen heeft wit voor de geofferde dame got veel material: toren en twee stukken en ook nog twee verdeinden vrijpionnen in het centrum. Zeven zetten más tarde gaf zwart op.

READ  30ベスト enacfire cf8001 レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital