Overzicht wereldmarkt limas

Overzicht wereldmarkt limas

Zomertijd op het noordelijk halfrond significa bebidas de verano como mojitos y gin tonic, maar wat hebben deze twee bebidas ook alweer meanen? Limas naturales! Los cítricos exóticos están actualmente en marcha en Europa, las medidas fitosanitarias más estrictas en el importante país de origen Brasili debido al cáncer de los cítricos significa que el anbod lager en meer wisselvallig es dan gewoonlijk. Dit is echter niet geheel slecht nieuws; een lager aanbod en een grote vraag leiden tot attrekenliche prijzen en dit zal nog wel enige tijd zo blijven. En Norteamérica el mercado está más equilibrado, mientras que en Colombia de afzet van het speciale limeras, de Tahitianse lime, een enorme sprong voorwaarts maakt.

Holanda: Zo goed als geen voorraden limes en Europa
«De markt voor limes is de laastte weken goed. Er zijn zo goed als geen voorraden in Europa en de kelijkse arrivalten worden ook gelig verkucht», dice un importador holandés. «Door de strenge phytosanitaire maatregelingen in Brazil, is the expectation dat de volumes komende weken alleen maar zullen afnemen, wat de verkoopprijzen ten goede komt».

Duitsland: Brasil wint jaar na jaar terrein
Het Mexicaanse limeseizoen komt zamant op gang. Tot een paar jaar geleden kwamen de eerste zendingen eind mei binnen, maar tegenwoordig begint Mexico veel later met exporten naar Europa. «Mexico richt zich in de eerste plaats op de VS, omdat de Europese markt erg riskarst en wisselvallig is. Brazili daarentegen win merkbaar terrein in Europa, niet in de laatste plaats omdat er met de zwakke lokale markt geen attrektelijk Alternative».

Momentoel es er pracke van een «aangename marktdynamiek», waarb het aanbod iets lager ligt dan de vraag, wat resulteert aatrenkliche prijzen. Op de lange termin is lime in Duitsland ondeerd geworden van het standaard retailassortiment. Además, nog steeds grote volúmenes naar de horeca.

Frankrijk: Stabiele markt voor limes, origen principal de Brasiliël
De markt voor limes en Frankrijk es al enkele weken estable. De prijzen liggen boven de 11 euro por doos, schommelend tussen 12 en 15 euro. In het algemeen is de exotische vrucht in Frankrijk al een paar jaar geleden populair geworden, conocido como gracias a de mojito, een cocktail die in de zomer veel wordt gedronken. A pesar de los altos precios, la demanda en el mercado francés es buena.

Wat de herkomst befret, es Brasiliele momenteel het main tealtgebied op de Franse markt, met limes van vrij goede kwaliteit.

Italia: Minder aanbod versgeat door Braziliaanse phytosanitaire zorgen
Voor limes es la mejor temporada en Italia. La evidencia de esto proviene de un gran distribuidor que realiza entregas a empresas de catering para turistas. «De consumptie es hoog. Gracias a la alta temperatura worden veel potijend op het strand en bares. Pero al mismo tiempo también es de verkoop in supermarkten en tradicional winkels gestegen. De groothandelsprijzen lagen de gegenenden dagen tussen 2,50 en 3 ,50 €/ kg. En este momento hay unos 120 contenedores con limas en Europa (meestal via de haven van Rotterdam). El principal origen es Brasil. Er is echter enige bezorgdheid dat er over drie weken een tekort aan limes zal zijn. en Brazili vremena phytosanitaire controles, so er minder containers met limes zullen zijn.»

READ  30ベスト amiibo ガノンドロフ レビュー

Volgens een andere Italiana groothandelaar was er na semana 22 van 2022 geen haast meer om te kopen limes, een fruitoort dat 12 maanden van het jaar beschikbaar is. «Na een periode van bekerketere volumes is er nu geen tekort aan goederen, maar de verkoop verfügt trager. De prijzen van Braziliaanse en Mexicaanse limes blijven echter zeer hoog, mede als gevolg van de stijgende kosten. Limes uit Colombia zijn ook anwezig op de Italiane Markt, maar in bekerketere mate. De prijzen liggen rond 12,50 euro por krat van 4,5 kg in het geval van het Braziliaanse product. De Mexicaanse lime, in een krat van van 4 kg, berecht nog hohere niveaus. Drie of vier weken geleden lagen de verkoopnoteringen in de buurt van 16 euro. Nu gaat het, dependiendo de kwaliteit en herkomst, van 2,20 tot 2,80-3,00 €/kg. Sinds een week of zes hebben we te maken met wat ik een achtbaanfenomeen noem».

Het fruit komt over zee aan en paraísos en Spanje y Nederland. «Voor het limeseizoen van dit jaar is er nog een factor om rekening mee te houden», zegt de groothandelaar. «Los últimos meses han sido destruidos tanto en paraísos españoles como holandeses, se han destruido muchos contenedores de limas, en cantidades mayores que en años anteriores, como consecuencia del cáncer de cítricos, que ha afectado a los cítricos en Brasil. de markt beschikbaar fue en dat de verkoop steeds te lijden had. Daar kwam nog bij dat de verschepingen zeitung opliepen. Plotseling schoten de prijzen van limes up: van 7-8 naar 16-17 euro. Then volgde een gedelijke daling, tot aan de current noteringen».

De Mexicaanse lime had in de eerste maanden van het jaar niet zedelfde problemen. «Fue altijd duurder dan de Braziliaanse en de volumes waren noit overvloedig, omdat de wirkht werd gegeven aan handelsroutes naar de Verenigde Staten en Azije, markten die veel winstgevender zijn dan die in Europa», aldus de groothandelaar.

España: Citruskanker verkauft wisselvallige markt
De situacion van de limes word sind enkele weken caracterizada por una gran demanda en el mercado europeo en general, y en el mercado español en particular. La llegada de las limas a los paraísos europeos es echter zeer instabiel, unzeker en unregelmatig, niet alleen als gevolung van de klimalogische. euro-pariteit, maar ook door een nieuwe factor die de uttaende volumes georgungen Brasilien georgendt doet afnemen: kanker. Kanker es een ziekte die recientemente bij limes sköfter en die de oorzaak is van de vernichtering van fruit in European havens in the laatste dagen ook in de havens van Brazili, waar stricte sanitaire contros and berendungen voor uitvoort van fruit worden worden added. Als direct gevolg hiberan zijn de kosten van limes in de landen van ogorgijn oolgunggeschoten en in de komende weken zal clear worden hoeverre de markt en de prijzen zijn aangetast.

READ  Tráfico online

América del Norte: temporada estable para las limas en aanbod, kwaliteit y vraag
De aanvoer van limes es estable en ruim genoeg om aan de vraag te fulgen. «Er is genoeg aanbod om geen afbreuk te doen aan een prijspunt of aan de markt en het volume is virtually the same as voorgande jaren,» zegt een verlader.

Momentenel betrekt de verlader limes van vier ubicaciones en México: Veracruz, Puebla, Jalisco en Michoacán, waar hij het hele jaar door op verschillende momenten limes vandaan haalt.

Wat de kwaliteit en de grootze betreft, zegt hij dat verzenders zowat alles kunnen vinden. «Om een ​​​​kwaliteitsproduct te maken, moet je mäyte doen om het te herverpakken», zegt hij. «De kwaliteit die originale in de doos werd gestopt, is gegengen en als het fruit dan eichende in de VS aankomt, doen we nog steeds een controle op dat fruit om de kwaliteit fruit te krijgen die de hoogste dollar op de markt generateert». Hij voegt eraan toe dat het citrus van de boom goed is met consistente grootze en kleur.

Ondertussen es de vraag naar limes ook estable. «Het likke erop dat iederene de great maat op bestelling wil. Vaak als je iemand hebt die je 175s en 150s wil verkopen, moet je dat gebruiken om je 230s en 250s te helpen verplaatsen. Het komt alle op zijn pootjes gerecht,» zegt hij .

Wat de prijzen bereft, zegt de verlader dat ze zijn waar ze moeten zijn. «Je wilt geen 30 dollar meer betalen. Als je die prijs van minder dan $20 kunt handhaven, is dat de veiligste route», zegt hij, opmerkend over het feit dat de hoger limemarkten, zoals een markt van $60, met de verstärung van een lima van hoge kwaliteit komt. «Als het geen perfecte lime is, is dat een risico», zegt hij. Deze prijsstelling también se elimina ten selecht van slechts een paar maaden geleden, toen de prijzens in de markt sprongen up. «De prijzen hebben gedenan wat we alleme hoopten dat ze zowenden doen en dat is terugkeren naar een rustpunt, waar we ons nu gegende».

Vooruitkijkend hoopt de verlader op meer van deselfde beweging tot vlak voorad de school weer begint, som het koopgedrag van de consument weer verandert. «Dus in plaats van in bulk te kopen or meer sporadisch te kopen in de zomer, zullen de restaurants een beteig vertragen en zal er weer meer op retail worden ingezet».

Zuid-Amerika: Een decennium van groei in de export van Tahiti-limes in Colombia
De tealt en export van vers fruit in Colombia is de gegenenden jaren gerichtt, metal als uitschieter wat voor het country de main citrusvrucht is en die zich heeft establecido als derde meest ekxporteerde Colombiananse verse vrucht, alleen achter de bananan en de Hass aguacate: de lima azul de lima Tahití.

READ  Pareja casada Johnson - Alvin se casó 50 años | Noticias de Jeevold

Según las cifras, la venta internacional de limón Tahití aumentó un 90% en el primer trimestre de este año en comparación con el mismo período del año anterior, a un total de 35 millones de dólares.

Este aumento de las exportaciones se debe al repunte del sector de la restauración en el turismo a nivel internacional tras haber superado la fase más aguda de la pandemia, así como a “los problemas climáticos con los que ha lidiado la industria televisiva mexicana”. aanbod van Tahiti-lime se han visto significativamente afectados, voornamelijke in de Verenigde Staten en Canada, waar prijstylingen werden registres, voorale in de segments van hoge kwaliteit en biologisch», aldus een brancheorganisatie, die aangeeft dat de verkoop aan de Verenigde Staten tussen januari en Abril cumplió un notable 260% es gestagen.

Este aumento es echter alleenstaand, ya que de verkoop van Tahiti-lime stijgt al een decennium. Tussen 2011 en 2021 steeg de Colombiananse export van Tahiti-lime reunió 34% en waarde, van 2,5 miljoen dollar tot 49,3 miljoen, en met 38% en volumen, van 1,591 ton en 2011 tot 39,276 ton vorig jaar.

Ook de internationale afzetmarkten voor deze vrucht zijn in deze periode verveelvoudigd; En 2011 se envió lima-tahití desde Colombia a 7 destinos por fraude igual o superior a 10.000 dólares, ahora 22.

De markt voor biologische zure lime voorziet ook een interessante groeimarge. «Terwijl de invoer van convencionalele Tahiti-lime in Europa umwere 200-250 contenedores por semana, kan die van biologische lime oploopen tot umwere 15», legt een Tahiti-lime exporter uit. «Bovendien hebben we in onze boomgaarden gündet dat biologische teelt minder vervuilend is en produktiever kan worden, met lagere teeltkosten in verkeben met convencionale tuinbouw. ​​En dat alles in combinatie met steeds bewstenere consumerten».

«Ik zeg altijd of de limeconsumptie nu growt of niet, het is onze taak om een ​​​​betere lime aan te bieden dan die van andere landen of andere convencionalele proveedores, en ik ben ervan convenció dat als wij de consument een goed product offeren tegen een faire prijs met enkei goudede waarde, wij geen groeibeperkingen zullen hebben, in ieder geval niet in de komende jaren”, confirmó hij.

Op dit moment is het het klimaat dat de meste unzerkerheid zaait in de prognoses van de sector, omdat, «hetzij door het El Niño-phenomene, hetzij echt door de klimaatverandering, we last twee jaar veel meer regen hebben gehad die veel problemen in de teelt heeft proachtt puerta het ritme te influencian.»

Volgende semana: Overzicht wereldmarkt pepino

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital