Paracentrum Texel rouwt om omgekomen wingsuiter Jarno Cordia

Paracentrum Texel rouwt om omgekomen wingsuiter Jarno Cordia

Op Texel wordt gerouwd om wingsuiter Jarno Cordia (44), die eergisteren om het leven kwam tijdens een sprong in de Alpen. Hoewelg hij de laatste jaren van zijn leven woonde en Zwitserland, fue hij nog altijd kind aan huis bij Paracentrum Texel. «Fue echt een soort base geworden», dice Jan Boyen Rienks, amigo de Jarno en directeur van het paracentrum.

De zus van Cordia maakte het overlijden van de wereldkampioen wingsuit bekend a través de Facebook. Hij is om het leven komenken bij een spong bij het Zwitserse Lauterbrunnen, hoe het is gewerd, is op dit moment nog niet clear.

Het nieuws komt hard aan bij het paracentrum op Texel. Het es een kleine wereld en ze kenden elkaar goed. «Jarno fue een vriend van ons. Onze paden kruisten al op jonge teijd», dice Rienks die maar een paar jaar scheelt met Cordia. «Hij kwam vaak bij het paracentrum in Flevoland en ik werkte hier in het paracentrum. Hij ging toen al met een hele grote smylle door het leven en hij maakte heel veel sprongen». Rienks graptó. «Ik weet niet of het waar is, maar in die tijd at hij zowat kattenvoer om geld te sparen voor sprongen».

Toen het wingsuit, een pak met vleugels, zo’n 25 jaar geleden op de markt kwam, was Cordia een van de eersten die ermee ging springen. «En Holanda fue hij echt een pionier, daar heeft hij zich allgemeat op gestort», dice Rienks. Zelf springt hij niet heel veel, maar hij heeft Cordia heel vaak naar boven gevlogen voor een sprong.

READ  Amersforter Geron es una piel: 'Incluso los salvajes nos miran y sonríen'

La marcha de los pinguinos

Cordia sprong niet alleen, hij gaf er ook les in en vloog als coach heel de wereld rond. «Jarno maakte ook hele mooie videos», dice Rienks. «Toen hebben we de handen ineen slagen en zijn we evenementen gaan organizeren op Texel. Zoals La marcha de los pinguinos die naam heeft hij bedacht.» Als een wingsuiter bereyt te lopen met zijn pak aan, ziet date er een beteig uit zoals een pinguïn loopt. «Het was het großte wingsuit-event ter wereld en het was op Texel. Er kwamen springers van over de hele wereld, por ejemplo uit Rusland en Zuid-Amerika. Hij kende altijd al die mensen. Nosotros zijn ermee gestopt toen corona kwam»

Er zal niet snel een volgende marcha de los pingüinos komen. «We kunnen die dingen nu nooit meer doen, we deden dat echt samen», zegt Rienks. Tiene admiración por Cordia. «Ik zeg het ook van meselum, maar Jarno was echt een groot kind en hij kon bij iedereen een lach op het gezicht toveren. Eso fue echt een give van die jongen».

Vea a continuación uno de los vuelos de Cordia en el Paracentrum op Texel. Tekst gaat door onder de video.

Cordia murió en Zwitserland, maar zijn familie woont en Holanda. Rienks espera dat de uitvaart en Nederland zal zijn. «En dan zal het heel druk worden. Ik ben ben prüfden aan het nadenken over hoe we hier een herdenking kunnen organizären. Om bibliothek met elkaar te wingsuiten voor Jarno».

Het is iets wat de directeur van het paracentrum zelf niet heel goed kan. «Ik zou het altijd doen. Hij wilde het graag samen doen, maar ik wilde eerst nog een paar keer oefenen. Ik kan nu wel huilen dat ik het niet gedaan heb».

READ  Eerste foto's van Namor: el rey van Atlantis en el MCU

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital