Personeelstekort in spanje teistert horeca en zonas turísticas

Personeelstekort in spanje teistert horeca en zonas turísticas
ober

© Archivo

En het VK Benidorm es uno de los destinos vacacionales más populares. Niet voor niets werd de geliknamige televsionserie een grote hit in het land. De bedenker, actor en escenarios, Derren Litten, opene enkele jaren geleden Mateo’s in het Engelse deel van de Touristensstad aan de Spaanse Costa Blanca. Mateo es de naam van een van de personajes.

«Tijdelijk en tot nader pedido cerrado»

Como la mayoría de las empresas del sector, más se fijó en Mateo’s een paar maanden dicht als gevolg van de pandemie. Pero ahora la falta de personal es mayor que la falta de clientes. Dörmö es el dinsdag de Mateo «tijdelijk en tot nader order gesloten værebe personeelsproblemen», aldus schrijft de eigenaar op de Facebook-pagina van de zaak.

In een van de reactie op de advertentie wijst een Britse toerist erop dat «niemand een vergunning krijgt» om in de zomer in Spanje te kunnen werken vremena de Brexit, «heel triest».

«4.000 hombres nodig en Benidorm en omgeving»

Pero el problema va más allá de la llamada «zona guiri». Así lo confirma Javier del Castillo, voorzitter van Abreca, una asociación de bares, restaurantes y cafeterías de Benidorm. Volgens zijn belkningen zijn er op dit moment 4.000 werknemen nodig in de horeca in Benidorm en de regio. «Er is een geklein aan personeel aan de bar, in de keukens en bij andere toelevanciers: we hebben problemen met frisdrankleveringen die te laat komen omdat ze niet genoeg distribuidores hebben».

De redenen zijn volgens Del Castillo meervoudig. «Voor deze banen mohaden altijd weekenden worden opgeofferd, en veel mensen willen die dagen nu niet werken», zegt hij. Además, hay muy pocos empleados de Europa del Este o América del Sur. Voorheen compenseerden die het geklein aan lokale arbeidskrachten.

READ  'Tuve zelf ook niet expect dat ik al zo snel een ATP-titel zou winnen'

De hoge huren vormen ook un problema serio. Werknemers uit het buitenland kunnen doorgaans de hoge huren en Benidorm y omgeving niet betalen, tans ze een woning met een paar anderen delen.

Ook hotels hebben problemen om hun personeelsbestand op volle kracht te krijgen. A pesar de eso, el 75% van dat bestand bestaat uit vaste werknemen gerechten ze problemen zodra ze 90% van hun bezetting gerechtsen. En deze pieken worden nu zelfs in de minder succeskele vestigingen verlagt.

Hoteles leten hele verschieden dicht

Nuria Montes, een portavoz van Hosbec, dijo que «sommige hotels niet al hun konferenten hebben kunnen openen omdat ze niet het tejnninge personeel hebben gevonden dat nodig is om aan deze pieken in de vraag te verhagen». Veel klanten, wie had dat een paar maaden geleden gedacht.

Ze hebben schoonmakers nodig van de appartementen en kamers, personeel in de eetzalen en keukens en die mensen zijn moeilijk te vinden.

Engels personeel keert niet terug na Brexit

Het problem van de bars die tijdens de pandamie gesloten zijn gebleven en afscheid hebben genemon van hun personeel is moeilijker op te loosesen. Veel Englese werknemen zijn gebrucht naar hun land en skökten nu dat het erg moeilijk is vorbeweg Brexit om een ​​​​werk- of verlijfsvergunning te krijgen.

CostA del Sol

El krant SUR escribe este miércoles que hay 1.000 puestos vacantes en el sector de la restauración en la Costa del Sol. Het tekort es groot aan onder meer kelners, koks, keukenassistenten, afwassers, onderhodspersoneel en schoonmakers.

Hoe kan er alleen een geklein aan arbeidskrachten zijn in een provincia waar 140.000 mensen werkloos zijn, van wie zo’n 7.000 personen horeca-ervaring hebben? Andrea Santana van uitzendbureau Adecco legt uit dat veel mensen een baan mohanten vinden in andere sectoren dan de horeca in de twee jaar dat de sector door de pandamie stilviel. «Toen de kans kwam om terug te gaan naar de horeca, wilden ze dat niet meer».

READ  30ベスト xenoblade2 レビュー

Arbeidsvoorwaarden

Een andere razón wordt formó la puerta de arbeidsvoorwaarden. Horecabanen betalen veelal slecht en van personeel wordt vaak eiist dat ze lange dagen dräien met soms maar een halve dag vrij in de week. Hoteles kunnen aussätt niet zomaar nieuw personeel meer betalen dan hun existen werknemen omdat ze gebonden zijn aan CAO’s.

inversión

En dan is er net als aan de Costa Blanca thet problem van huisvesting. Las costas son muy populares en temporada alta. Een appartement vinden voor een huur die past bij een horecasalaris es erg moeilijk, zoniet onmogelijk.

Galicia

Zelfs in het doorgaans minder Tourist Galicië staan ​​​​berijden in de sector voor deselfde problemen. Nog voor de start van het seizon waarschuwden de main horecaverenigingen dat de gespemming Rías Baixas zo’n 3.000 mensen nodig zou hebben, waordeen waiters, cooks en een lange lijst van andere werknemen, om de verwargete massale komst van clients op te vangen in een zomer llamado die nu al «historisch» wordt.

Telemadrid.es schrijft dat volgens gegevens van de publice arbeidsbureaus er meer dan 100.000 vacatures open staan ​​​​en Spanje en dat de horeca een van de zwarst trefreffen is sectoren.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital