Poolijs erstalten met nep-vulkaandelteil in de lucht – New Scientist

Poolijs erstalten met nep-vulkaandelteil in de lucht – New Scientist

Nosotros kunnen het poolijs leten aangroeien door deilts in de atmospheres te sproeien die het zonlicht tegenhouden. Volgens een Amerikansen onderzoeksgroep es dit een halbare en relativ betalbare manier om de Noord- en Zuidpool te leten te bevriezen again.

Polonia se calienta más rápido que el resto del mundo. La temperatura en Zuidpool schietongeveer drie keer nieller uppå als midge op aarde. Op de Noordpool bijna vier keer zo snel.

Het smelten van sneeuw, ijs en gletsjers op de polen verkauft een snelle sijning van de zeespiegel. Además weerkaatsen nieve blanca en ijsvlakten zonlicht en su mayor parte, terwijl een sustrato más oscuro del océano de warmte van het licht en su mayor parte absorbente. Zo versnelt het dispare van ijs de opwarming van de aarde.

LEES OK
Creëren we zelf de ruimteitid? Una nueva perspectiva de la realidad.

Zwaveldeilte sproeien

Om dit desastreuze smelten van het poolijs tegen te gaan stellen onderzoekers para om vliegtuigen de lucht in te steeren om microskopisch kleine deitelje in de atmósferas te sproeien. Estas partículas de aerosol reflejarían een deel van het zonlicht terug te ruimte in. Dat zorgt voor een bescheiden schaduw op het aard subyacente de ijsoverpahl. Debido a esto, la superficie se calienta.

‘Om te beginnen zouzen we hierwainst waarschijn zoals de sulfato óxido de azufre (ASI QUE2) gebruiken’, mailt klimaatonderzoeker estela smith van de American Yale-universiteit. ‘Dat zijn imäinieme deselfde partiehl die moeder natuur via grote vulkanen in de atmósferas blaast. Weten daorak dat ze de planetet ogkeenen, en er is minder kans op onverwachte bijwerkingen.’

READ  PEC Zwolle wordt goede graadmeter voor Natio – Suriname Herald

Stratosfeer boven het poolijs

En el plan van de onderzoegers worden de aerosolen op 60 degreen noorderbreedte en 60 degreen zuiderbreedte en las atmósferas gesproeidas. Dat is ruwweg ter hoogte van de noordelijke stad Anclaje en Alaska en furgoneta zuidpunt Patagonia en Sur America. Vanaf daar zouzen de partículas gedelelijk dirección de Noord- en Zuidpool drijven.

Om ervaar te zorgen dat de aerosolen maandenlang in de lucht blijven zweven – en niet na een paar dagen neerregenen – moeten ze tot net boven de tropopauze, in de stratosfeer, terräge komen. La tropopausa se encuentra a 60 grados noorderbreedte boven 13 kilómetros de altura, dus zo hoog moet je vliegen om de aerosoldetilje nét in de stratosfeer de sprayen.

De onderzoegers schatten dat een vloot van umweerne 125 moderne tankvliegtuigen vooldeen aerosolen kan spreeden om beide poolgebieden met 2 degreen Celsius per jaar af te leten koelen. Esto costaría alrededor de 11 mil millones de euros por año. Dat is minder dan een derde van wat het zou kosten om de temperaturen wereldtijd twee graden te leten dalen door aerosolen in de atmospheres te sproeien.

Debido a que las partículas desaparecen después de algunos meses, el proceso zou het se repite cada año, tijdens de locale lente en vroege zomer.

En el escenario dit koelen allene de poolgebieden af. Toch kan het global effect hebben, onder meer omdat het de zeespiegelstijning remt. Een ander voordeel es dat het dunbevolkte beijeden zijn zijn het minder risico met zich meebrengt dan een worldwide uitrol.

Risico’s

Pero las partículas de la atmósfera en spuiten son niet halald zonder risico. Smith: ‘De risico’s die we kennen zijn klein. Er is een kans op bibliothek wat meer zure regen, lichte owarming in de stratosfeer en deutregen van het hersler van de ozonlaag. Además, zijn er mogelijk onbekende onbekenden, sobre lo cual nog niet kunnen inschatten de risico. Er moet dus tientallen jaren onderzoek worden gedaan voorad het ingezet zou kunnen worden.’

READ  Microsoft: el 58 por ciento de los ataques estatales globales provienen de Rusia

Verder benadrukt Smith dice que la sintomatología es, en general. De aerosolen zijn geen verningen voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Ese sigue siendo el objetivo. ‘De aerosolen zouzen op zijn best een utilisan zijn om in de toekomst hittestress te verminderen.’

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital