Portugal stuurt hart van Braziliaanse ‘bevrijder’ Dom Pedro terug naar zijn land

Portugal stuurt hart van Braziliaanse ‘bevrijder’ Dom Pedro terug naar zijn land

© EPA-EFE

Portugal gaat maandag het hart van de eerste Braziliaanse leider, Dom Pedro (1798-1834), terugsturen naar zijn land. Eso sucede en el marco de la feetelijkheden rond de 200ste verjaardag van de Braziliaanse independenheid op 7 de septiembre.

verFuente: BÉLGICA

Het hart, dat bewared wordt en formaldehído, wordt manadang per vliegtuig onder de großte voorzorgsmaatregelen naar Zuid-Amerika voort. Estará en exhibición en el palacio presidencial en Brasilia, donde se exhibirá por un corto período de tiempo.

Het hart, dat maar zelden bezichtigd kan worden, werd voor zijn reis over the ocean tentoongesteld in the kerk van Nossa Senhora da Lapa in Porto. Duizenden mensen stonden urenlang in de rij om het te bezichtigen.

© EPA-EFE

Dom Pedro I gobernó Brasil de 1822 a 1831. También fue rey de Portugal en 1826, bajo el nombre de Dom Pedro IV. Op 7 de septiembre de 1822 riep Dom Pedro de independenheid van Brazili uit, dat tot dan deel uitmaakte van Portugal. Como resultado, se ganó el apodo de “o Libertador” (de Bevrijder). Hij leefde en Brasil sinds zijn kindertijd, as de Portugese koninklijke familie en 1807 moest vluchten van Napoleon.

Zijn hart wordt sinds het midden van de jaren 1830 bewared in de kerk van Nossa Senhora da Lapa. Su cuerpo fue enterrado en Portugal, pero fue llevado a São Paulo en 1972 para el 150 aniversario de la independencia de Brasil. Daar werd het begraven in het independentsmonument. Het hart van Dom Padre krigt Brasil enkel te leen: en septiembre het terug naar Porto.

© EPA-EFE

READ  Flitsbezorger Flink fietst naar rechter - Nodkreet MessageBird-oprichter vo Okraine

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital