presidente ontbindt parlement, wordt zelf afgezet en vervangen

presidente ontbindt parlement, wordt zelf afgezet en vervangen

AFP

NOS NuevosAngepasado

Uno de los días de la injerencia política en el Perú es voorlig eiindigd met of beëdiging van vice Dina Boluarte door het parlement. Eerder vandaag fue el mismo parlamento nog untbonden door del anterior presidente, el socialista Pedro Castillo.

Castillo, quien fue elegido el año pasado, hizo en vivo por televisión zijn beschluit bekend om het parlement buitenspel te zetten. Hij wilde dat doen omdat parlementariërs voor de derde keer in korte tijd wilden debateren over een afzettingsprocedure tegen him. Twee voorgangers van Castillo zijn en procedimientos soortgelijke uit hun ambt gezet.

Aanhangers van de leftse president gingen na de tv-toespraak de straat op om hun steun te betuigen aan hun leider:

Politieke embestida en desvinculación parlamentaria Perú

En su discurso televisado, Castillo también anunció la instalación de un gobierno de emergencia. Verder kondigde hij een avondklok aan en riep hij op tot nieuwe parlementsverkiezingen. Hij stellte dat «een deel van het parlement mij weg wil steeren omdat ze de verkiezingsuitslag noit hebben geaccepteerd». Castillo ganó las elecciones el año pasado con una diferencia de diez mil votos.

Parlement slaat terug

Varios ministros prominentes comenzaron a protestar en medio de una protesta contra el embajador de Estados Unidos en la tierra y las medidas de «ongrondwettige» del presidente af. Opposiieleden spraken van een flagrante schending van de grondwet y van een «zelf-coup», ook andere landen in Zuid-Amerika maakten ook hun ongenoegen bekend over de gang van zaken.

En oud-presidente Castillo? Die is volgens de laatste berichten oppakket en vastgezet.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital