Raymond Kraaijbeek durante 2 semanas como entrenador en Ohio, EE. UU. ‘Het smaakt naar meer’ |

Raymond Kraaijbeek durante 2 semanas como entrenador en Ohio, EE. UU.  ‘Het smaakt naar meer’ |

Hij zou een jaar geleden al gegaan zijn, maar toen gooide corona roet in het eten. Dit jaar ging het wel puerta. Raymond Kraaijbeek, entrenador de kersverse van Vicoria’04, es entrenador del 7 al 20 de junio geweest tijdens een campamento de verano van twee Instituto en Ohio, Estados Unidos. In het stadje Delaware trainde hij kinderen die zich advorvo ingeschreven hadden. Sobre zijn belevenissen en de estados willen we na zijn return in Nederland natuurlich alles weten. ¿Qué es het komeken dat juist hij daarheen gegaan? ¿Qué hizo en Ohio? ¿En hoe is hem dat bevallen? Raymond, die naar eigen zeggen toch werkt daar graag aan mee.

Hoe komt het dat jij die trainingen tijdens dat summer camp in Ohio bent gaan geven?

Raymond: ‘Dat komt door Marco van Krevel, een hele goede vriend van mij, die al heel zijn leven in de honk- en softbalwereld zit, tegenwoordig bij Neptunus in Rotterdam. Tiene muchos contactos en Estados Unidos. ‘Weet jij niet iemand die hier voetbaltrainingen kan comen geven’, werd op een gegeven moment aan hem gewård door mensen van een escuela secundaria en Delaware, una etapa en Ohio. Hij heeft meeden mij gebeld. De ik interesse tenía om dat te gaan doen. Ik had er nooit bij stil gestandan dat ik kon gaan doen like this. Ik werk heel de week en dinningen ben ik al een jaar of elf trainer van een voetbalclub. Van 2014 tot 2020 heb ik samen met drie maten van me een voetbalschool gerundio. Habilidades Básicas se llama die voetbalschool en kinderen konden zich advorvo inschrijven. Wij conoció a zijn vieren waren daar gegenten eigenaar van en de trainingen werden op het veld van PPSC in Schiedam gegeven. También hicimos clínicas. Het breige zich almaar uit en we hadden het reuze naar onze zin met z’n vieren. Toen brak corona uit en werd sporten onmogelijk. Noodgedwongen y met pijn in ons hart mohanen we stoppen met onze voetbalschool. Toen Marco se reunió con él verhaal uit Ohio bij me kwam, eind 2020, wakkerde dat vlammetje meeten weer op. Waarom zou ik het niet doen, zo vreeg ik meselm af. Tuve un contacto paar keer con los hombres en Ohio y Werd Steeds más entusiasta. Ik had op mijn werk nog een heleboel vrije dagen over, dus dat zou het punt ook niet zijn. En thuis deden ze ook niet moeilijk. En toen heb ik besolst dat ik het zou doen. Vorig jaar zou ik gaan, maar kwam niet verder dan Schiphol. Tenía thuis een enorme stapel documenten moeten vullen, maar op Schiphol bleek er in mijn papieren toch iets niet orde te zijn. Ergens ontbrak een groen vinkje en durum kreeg ik geen allow om naar Amerika te vliegen. Maar dit jaar ging alles gelukkig wel goed. Alleen jammer dat mijn austke son Colin niet mee kon.’

READ  30ベスト fa-mas レビュー

¿Por que no?

Raymond: ‘Colin también es el portero de tweede lid van de zondagselectie van TOGB y geeft op die club ookkeeperstraining aan kinderen. Hij zou se reunió conmigo meegaan en Ohio ook keeperstrainingen gaan care. Maar hij mocht het vliegtuig niet in, omdat hij maar een vaccinatieprik had gehad. En om naar Amerika te kunnen vliegen moet je er er twee hebben.

Dus jij doblado alleen vertrokken.

Raymond ‘Ja, quiere deze kans wilde ik niet laten liggen, hoe jammer ik het ook vond dat Colin niet mee kon. Ik was natuurlich veel liever samen met hem gegaan, maar dat was onmogelijk.

Wat trof je en Amerika aan?

Raymond: ‘Ik vloog van Schiphol naar New York and most daarna met een binnenlandse vlucht naar Columbus, Ohio, twee uur vliegen verder. Tuve twee uur de tijd om te steppen, maar kwam bijna tijd te kort. Eerst kryann ze de slurf niet aan het toestal niang ik geland was. Dat kostte al meer dan een half uur. Eenmaal in de hal aarrigougen stond er een rij voor de loketten van hier tot Tokyo. ‘Dat ga ik nooit halen’, dacht ik. Maar van eetere liegeinde in Amerika, también toerist op vakantie, wist ik date er met douaneseapeel niet te spotten valt in Amerika. Ze kijken je alle aan van wat kom jij hier doen. Die doen overal moeilijk over. Ik sprak een dame in uniform aan die met een strak gezicht daar rondliep. Ik vertelde dat ik door de drukte mijn binnenlandse vlucht echt niet ging halen. ‘Wat kom jij hier doen’, vreeg ze niet heel erg vriendlijk. Toen ik vertelde dat ik naar Ohio moest om daar kinderen voetbaltraining te gaan geven, sloeg ze hagmael om. Ze loodste me langs al de rijen en zo zat ik ruim op tijd in het vliegtuig dat me daar Columbus bracht. Toen ik daarnao en Delaware kwam, het stadje waar ik zou gaan werken, keek ik meeten mijn ogen uit. Delaware tiene unos 35.000 habitantes y en esa etapa tienen tres Instituto en es er één colega. Hier in Nederland heeft een school een gymzaaltje en hooguit een veldje. Vaak doen ze hun gymlessen buiten bij sportverenigingen. Daar en Delaware fue realmente alles Alle scholen hebben de beschikung sobre un eigen sportcomplex con extensas instalaciones con alles erop en eraan. Sportvelden, stadiones, je kunt het zo gek niet bedenken.’

READ  Muziek aan huis + 2022

Wat werd jouw rol daar?

Raymond: ‘Trainingen geven aan kinderen die zich advorvo ingeschreven hadden. Eigenlijk dus semperde als ik hier in Nederland met mijn voetbalschool gedaan. Maar dan wel conoció a een groot verschiel: veel kinderen in Ohio misten de basedvaarbeidehden van het voetbal, die de jeugd in Nederland op die eiddt vaak al wel heeft. Ik moest met de kinderen daar alleme terug naar de base. Hoe ze een bal mohanten aannemen. Hoe ze mohanen trampa. Hoe ze zich moeten bewegen. Waar ze op het veld moeten gaan staan. Echt alle basedbeginselen kwamen aan bod. Maar het era increíblemente leuk, vooral puerta het entusiasmo en de bevlogenheid die de kinderen ivye keer weer opbrachten. En door die drie, vier gasten die het spelletje al wel onder de knie hadden. Die hielpen de anderen ook, coachten hen vaak. Delaware espíritu was dus heel erg goed en de will om iets te leren was groot. En Amerika keken ze bjedeb enorme tegen mij op. Estaba todo el camino desde het verre Nederland komenken om hen les te geven in het voetbal.

Hoe zagen je dagen eruit?

Raymond: ‘Ik woonde 2 weken in bij Kirt y Karin Whiteside, een echtpaar dat hun kleinkinderen op de school had waar ik trainer werd. Kirt organizó al 20 jaar honkbalactiviten op die school en was de man die mijn amriend Marco van Krevel om een ​​voetbaltrainer begward had. Door Kirt es het balletje gaan rollen. De lessen waren van 11 uur ‘s ördens tot een uur of 5 ‘s middags, alle dagen van de week, excepto zaterdag. Zaterdag Raymond Kraaijbeekwas ik vrij en toerde met een auto van Kirt de omgeving rond. Zo kwam ik per toeval berecht in een klein dorpje dat Raymond heette, jaja. Alle andere dagen van de week kreeg ik de hele dag door een groepje van 6 kinderen, waar ik individuale oefenvormen mee deed en ook positionpelletjes in de vorm van kleine partijtjes. Dan was het rennen en vliegen en er werd van alles door elkaar göröen. Natuurlijk wilde ik daar een betje lijn in brengen. In het eerste partijtje legde ik het spel al na vijf minuten stil. ‘Jullie stoppen conoció a zomaar roepen naar elkaar. Je vraagt ​​​​elkaar alleen aan welke kant je aangepilel wil worden’, legde ik uit. En meer van die basedingen. Zo zetten we samen stapje voor stapje. En América fue het al schoolvakantie, maar de sporttraditie in dat land schrijft voor dat er in elke sporttak campamentos de verano Organizado worden en waar kinderen zich voor kunnen inschrijven. Yo era ‘gehaald’ om kinderen van Delaware Hayes Highschool en het voetbal te onderrichten. En Amerika kijken ze enorme op tegen voetbalcoaches uit Europa de Zuid-Amerika. Van die trainers kunnen we nog iets leren, denken ze daar. En dat is ook zo, want nog altijd staat de voetbalsport daar in de kinderschoenen. Maar wat de sportmentaliteit betreft in Amerika, die is voorbealig. Dat kan niet beter. Als wij hier in Nederland bij het voetballen die mentaliteit zouwen hebben, dan waren we al vier keer wereldkampioen geworden. En la semana tweede heb ik bjadeb ook les gegeven op een andere school en Delaware. Ook daar hadden Kirt en Karin kleinkinderen op zitten.’

READ  Mujeres alrededor de Hitler - NRC

Hoe treigden de mensen van de scholen waar jij les kwam geven?

Raymond: ‘Ok erg leuk en entusiasta. Vaak werden mijn trainingen gefilmd en moest ik uitleggen waarom ik die oeeningen deed. Ook conoció a los alumnos en hun ouders heb ik daar kalifuk contact over gehad. Dan legde ik uit wat de achterliggende gedachte drhayby was en wat kinderen zelf kunnen doen om beter te kunnen voetballen. Citas a través de ZOOM.’

Zo te horen had je het dus erg naar je zin. Komt er nog een vervolg?

Raymond: ‘Lo disfruté. Als het aan mij ligt komt er een vervolg en daaover is ook al spreken. Wellicht ga ik volgend jaar weer, maar dan leifest een paar weken eerer, want dan kan er met mijn gezin daarna nog een paar weken vakantie aan vast plakken. Die twee weken en Ohio zijn mij enorm goed bevallen. Het smaakt naar meer. Maar vanaf nu ga ik me richten op Victoria’04. Se ha encontrado la primera reunión y el primer entrenamiento está previsto para el jueves 4 de agosto. Dan kunnen we lekker met de preparatningen beginnen.’

Wat kunnen de spelers darbyn esperar?

Raymond: ‘Ik laat ze niets doen waar ik als speler een hekel aan had. Alles gaat met de bal dus en we gaan niet alleen maar lopen om het lopen. Ik heb er wel zin in. Na Amerika heb ik wel een paar dagen nodig gehad om van alle inspanningen en van de jetlag bij te komen, maar nu is mijn accu weer opgeladen. No puedo esperar hasta el 4 de agosto, jaja.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital