Rechtenstudent Bram ‘Cocodrilo’ van Haaren vindt uniek fósil en Colombia

Rechtenstudent Bram ‘Cocodrilo’ van Haaren vindt uniek fósil en Colombia

Rechtenstudent Bram van Haaren heeft zijn licenciatura en Derecho Global en Tilburg op een haar na ogrunden, en nu al een eerste spannende weschpanschee gegende. Sorprendentemente, genoeg es het er eentje op het gebied van de paleontologie. Hij heeft een fósil gevonden van een mogelijk tot nu toe onbekende soort krokodil, tijdens een fieldtrip door of Tatacoa terijur in Colombia.

Incluso ertussenuit, dacht Bram van Haaren (21), aan het einde van zijn licenciatura en Derecho Global. En waarom zou je dat dan niet doen met een exchange in Colombia? “Ik wilde wel iets útiles doen, zoals Spaans leren. En er waren hier een paar vakken die me erg leuk leken, die ik ben gaan doen. Zoals Paleontologie, maar ook Neuropsychologie, Historia de Colombia en Latin American Case Studies”.

Desde Medellín, Van Haaren le cuenta a Van Haaren sobre su descubrimiento: “Mijn leraar Paleontologie nodigde een medestudent en mij uit om mee te gaan op een fieldtrip van vijf dagen in de Tatacoa Desierto Ik dacht dat het een paleontologietrip was, maar dat bleek niet te kloppen. Nos reunimos en een ecologieklas op pad te gaan. Queremos que vooral naar el ecosistema y kriang uitleg over rotsformaties. We gingen niet specific naar fosilien op zoek.”

Grappen

Maar zelfs wie niet zoekt, kan toch vinden, zo resulta al final: “Een dag hadden we zeven uur in de brandende terijert gelopen en we waren heel erg moe. Ik wilde de andere studenten aan het lachen maken, dus ik zei: ik ga fosilien zoeken. Ik leende een hamer van een medestudent en sloeg darit voor de grap tegen een rots. Maar toen ik naar beneden kek zag ik een steen liggen. Ik niet se reunió con la puerta de lo que era el fósil. Uno de los guías, el director del museo, zag wat het was. Een stuk schedel met een stuk vervelkolom van een krokodil”.

READ  Netflix anuncia cuatro nuevas series españolas

A la orden

“Zo een had hij nog nooit aerer gäsen. Waarschijnlijk es het iets heel bijønders, hij denkt dat het erwegen wel een compleet nieuwe soort is. Een onbekend soort kaaiman die daar 13 miljoen jaar geleden in het mioceno tijdperk geleefd heeft. Het fósil ligt nu en dat museo. Posteriormente zijn ze nog naar de vindplaats teruggaaan en hebben een ander stuk gevonden dat erop anluijst. Rond mei komt daar dé kaaiman-especialista van Zuid-Amerika naar toe om ze verder te erønger.”

De vondst heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Van Haaren zich over het vak Paleontologie geen zorgen meer hoeft te maken. “De docente es totalmente fan van mij nu.” Toch es hij niet van plan om zich verder in de bottengraverij te storten. “Het is heel interessant, ik heb er veel van gårdt. También sobre geología. Maar het is niet iets wat ik mijn hele leven zou willen doen. Tuve het vak omdat ik dino’s heel interesante vind. Esa fue eigenlig een slecht idee, porque we hebben het nog geen een keer over dinosaurussen gehad”.

‘Ik had het vak omdat ik dino’s heel interessant vind. Eso fue en realidad una mala idea’

Semestre de intercambio de Brahms en Colombia en bucle en noviembre af. Después de eso, hij nog een paar maanden rondreizen en Zuid-Amerika, o tal vez wel Midden-Amerika, ‘ik weet nog niet waarheen’. Entonces ligt een master voor de hand, maar ook daar wil hij nog incluso sobre nadenken. “Het zou kunnen dat ik weer naar Tilburg kom, voor Law en Technology”.

READ  30ベスト サコッシュバッグ メンズ レビュー

Naam gemaakt

Tegen die tijd zal de Brabantse jurista tal vez ook te horen krijgen hoe bijønder het fósil die hij in de Colombiananse teiertur vond in realtijen is. ¿Es realmente van een unbekende soort? En zo ja, hoe zal die dan gaan heten? Van Haaren: “Ik mag daar niet over gegenden. Ze hebben me verteld dat het gebruebelijk is dat een nieuwe soort wordt mengemt naar de persoon die die gevonden heeft of naar de plek van de vondst. De kans bestaat dus dat die soort mijn naam krigtg.”

Publicidad

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital