Restaurante Nieuw Spaans abierto op Grote Markt: ‘Ik wilde de Spaanse pinxtos naar Breda halen’

Restaurante Nieuw Spaans abierto op Grote Markt: ‘Ik wilde de Spaanse pinxtos naar Breda halen’

Goed nieuws voor iedereen die van Spaans eten houdt. El sábado 3 de septiembre abre EsPintxos de deuren op de Grote Markt. Son los primeros restaurantes de Breda que sirven pintxos específicamente.

“Ik zag de pintxos vaak forbijkomen in de Spaanse stad Bilbao, waar ik twee jaar gewoond heb”, zegt Iseline Visser. De 24-jarige, die samen met haar collega Erwin in het managementteam zit, vond de hapjes zo lekker, dat ze decide om het in Breda te introduceren. Na maanden van hard werken en prépareden gaat het het restaurant dit fin de semana abierto.

Wat zijn pintxos?

Pintxos zijn kleine gerechtjes, die veelal op een bisku stokbrood worden servido. “Er gaan minimal twee sørteen beleg open is net iets anders dan tapas”, dice Iseline. Een pintxo wordt vooral gegeten in het noorden van Spanje. Om de echte Spaanse pintxos te bereiden, gebruikt EsPintxos veelal producten uit Spanje. “Hebben een leverancier uit Valencia die twee keer per week open en neer rijdt om de producten af ​​te leveren”, zegt Erwin.

Localización en Grote Markt

Eind februari maakte EsPintxos bekend dat ze naar Breda zouzen komen. Ondertussen es claramente dat het Restaurante español op de plek van Il Padrino (Grote Markt 50). Volgens de nieuwe eigenaren van het restaurant beleef je in het pand een ultiem vakantiegevoel. Je waant als het ware en español, omdat elke tafel een eigen plaats is. “Boven ivye tafel hangt een foto met een plaatsnaam. Zo is er een tafel met de naam Madrid, Pamplona of natural Bilbao”, zegt Iseline. “Vamos a combinar entre música: español/latín y soft house/ibiza lounge

Concepto único

Je kunt bij het nieuwe resturant voor een borrel or een dinner and later op de avond voor een potik in een dansje. “We zijn aan het zoeken naar dansverenigingen die ons kunnen helpen”. La combinación de comer y salir juntos hace que el restaurante sea único según los propietarios. Los viernes y sábados, EsPintxos está abierto hasta las 02.00 horas y funciona a partir de las 22.00 horas.

Proefdraaien tijdens La Vuelta

Hoewelf de apertura oficial nog moet komen, hebben de eigenaren al wel een proefweekend graald. “Tijdens La Vuelta hadden we de bar aufgeben”, zegt Erwin. “Er kwamen veel mensen op af en waren onder depression. Fue un momento ideal en el que la prueba de que todos funcionaron”. Iseline knikt instemmend mee en schiet ineens in de lach. “Er waren ook veel Spanjaarden anwegze en die vroegen waar de pinxtos waren. Ik heb toen in mijn beste Spaans uitglegd dat we echt alleen open waren voor drank en dat we de pintxos nog niet hadden”, zegt Iseline.

Apertura

Op vrijdag 2 septiembre wordt het restaurant officiel aufgeben, maar dat is alleen voor genodigden. Un día después, el sábado 3 de septiembre, el restaurante abre a partir de las 11.00 horas. Benieuwd naar de kaart? Muere vind je aquí

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital