Rijke landen geven minder klimatsteun dan gedacht

Rijke landen geven minder klimatsteun dan gedacht

Rijke landen schetsen een te rooskleurig beeld van hun klimaatsteun aan kwetsbare landen. En het klimaatakkoord van Parijs hay $100 mil millones de dólares anuales en klimaatfinanciering toegezegd. Maar in de praktijk geven landen slechts een derde van dat bedrag, zo attein uit het nieuwe Informe de Oxfam ‘Climate Finance Short-Changed’.

Rijke landen schetsen een te rooskleurig beeld van hun klimaatsteun aan kwetsbare landen. En het klimaatakkoord van Parijs hay $100 mil millones de dólares anuales en klimaatfinanciering toegezegd. Maar in de praktijk geven landen slechts een derde van dat bedrag, zo attrein uit het nieuwe Informe de Oxfam ‘Climate Finance Short Changed’.

Klimaatverandering heeft global impact, maar kwetsbare landen worden het hardest geferenten. Además, estos países de Asia, África y América del Sur apenas han cambiado el cambio climático. Es por eso que en 2015 het klimatakkoord van Parijs afprakenen dat rijke landen samen $ 100 mil millones de dólares por año bijeenbrengen voor klimaatsteun aan kwetsbare landen. De ene helft van de financiering is bestemd voor adaptatie (landen weerbaarder maken tegen klimaatverandering) y de andere helft voor mitigatie (om economieën te verduurzamen en karboolvrij te maken). Een mooi streven. Maar die $ 100 mil millones de dólares es tot nu toe geen enkel jaar bijeengebracht. Además, valt het opgehaalde bedrag volgens Oxfam onderzoek dus nog lager uit dan gedacht.

Leningen vermomt als steun
En 2020, los donantes reportaron $68.3 de 100 mil millones de dólares. Oxfam estima que el valor real es de 21 a 24 500 millones de dólares. Niet alleen betalen de rijke landen minder geld, maar 70% daarvan wordt ook nog eens als lening verstätt. Senegal es un ejemplo de esto. Het Afrikaanse land ontving 85% van haar klimaatfinancianciering in de vorm van een lening. Mientras het land al een grote schuld heeft. Door deze leningen drajanen kwetsbare landen zelf op voor de kosten én betalen ze ook nog eens rente. Dit vergroot de schuldenlast en maakt landen nog kwetsbaarder. Eso es niet de intellung van klimaatfinanciering.

READ  miljoenen vliegen de laatse jaren en het rond

Landen overdrijven hun vrijgevigheid
El apoyo climático también se proporciona en forma de inversiones privadas. Esto sucede mucho en los Países Bajos. Hier gaat vaak semperde op als bij leningen: investeerders erkekte mostetel winst te zullen maken. Je kunt je afvragen de dit de juiste insteek es van klimatsteun. Maar de het nu gaat om een ​​lening de la inversión privada; er wordt ook simpelweg minder gegeven dan gegendet. “De klimaatsteun door de rijke landen bilbeit niet allene achter bij de verbehde $100 miljard per jaar, de reportages erover zijn ook erg misleidend, omdat ze vaak de verkeerde dingen op de verkeerde manier tellen. De landen overdrijven hun eigen vrijgevigheid en verdoezelen hoe weinig er verkijk naar arme landen gaat”, zo stelt Oxfam Novib klimaatexpert Bertram Zagema.

Inzetten op klimaatrechtfaardijd bij klimaattop
Veel kwetsbare landen woren met de klimaatcrisis en hebben ook al een grote schuldenlast. Deze landen dwingen een préstamo terug te betalen om het hoofd te bieden aan een klimaatcrisis die ze Almost hebben proacht, is extra oneerlijk. Om kwetsbare landen écht te helpen moet klimaatfinanciering verstät worden in de vorm van giften in plaats van leningen. Este es también un tema importante durante la próxima cumbre climática en Egipto.

Fuente: Oxfam Novib

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital