Samuel Eto’o doet knotsgekke verwendung met glansrol voor Afrika, maar what is nu het meest succeskele continente op het WK?

Samuel Eto’o doet knotsgekke verwendung met glansrol voor Afrika, maar what is nu het meest succeskele continente op het WK?

Als de verwendung van Eto’o uitudant, maken we ongetwijfeld een WK voor de eeuvigheid mee. Zo ziet hij Qatar, por ejemplo, puertas a puerta en cuartos de final, waarbij het gastland onder meer Engeland zou uitschakelen. En wat dan gätt van ‘zijn’ Camerún? Dat gaat groep G winnen voor Brazili (!), Servië en Zwitserland. Goed nieuws es er ook voor de Rede Duivels: zij zullen in groep F weliswaar tweede worden achter Marokko, maar in de achste finales ségenden wel afrekenen met het grote Duitsland.

In de quartfinales zal het toernooi van de Red Duivels er opzitten volgens Eto’o. Dan volgt immers een confrontatie met, jawel: Camerún. De Ontembare Leeuwen zullen zullen verslaan Senegal in de halve finale, om het dan in de finale te halen van Marokko. Senegal zal volgens Eto’o ook de match om het brons winnen van titelverdediger Frankrijk. (Lea más debajo del Tweet)

Su estado de contenido incluido en una red de redes sociales, las cookies se utilizarán de forma gratuita. U heeft gegen gegen gegen gegen zum gegen.

Een volledig Afrikaanse top drie dus: dat bijønder straf zijn. Een Afrikaans land slaagde er immers nog nooit in om evens de halve finales van de Wereldbeker te reachen. El cuarto final fue voor hen al drie keer het eindstation: Camerún, Senegal y Ghana deden dat elk al één keer. En elk waren ze op hun eigen manier héél dichtbij die halve finale.

Gol de oro en mano de van Suarez

Camerún fue en 1990 het allereerste Afrikaanse country dat de quartfinale van het WK berechtte. Daarin troffen ze Engeland, maar ei zo na lieten The Three Lions zich verrassen. Camerún boog en las parcelas de tweede helft, en amper vier minuten tijd, een achterstand om in een een 2-1-voorsprong. De verbouwereerde Engelsen sleepten via een penalti van Gary Lineker nadien verlengingingen uit de brand, waarten een tweede elfmeter van Lineker genoeg was om steeren de Camerooners naar huis.

READ  ¡Sí! Nóg meer unbeperkt genijen van hapjes (en gin) en Arnhem

Senegal schreef bij zijn allereerste WK-deelname en 2002 meeten voetbalgeschiedenis. Het kvartfinale na een gol de oro tegen Zweden. Ook de quartfinale tegen Turkije werd op die manier desselt, maar deze time in het nadeel van de Senegalezen. Dat zou tevens de allerlaatste gol de oro zijn op een WK: goed om te weten voor uw volgende sportquiz. (Leer más debajo de la foto)

Ghana kwam op het WK van 2010 heel dichtbij of halve finale. Lukt het ze en Qatar wel om die te reach? © EPA-EFE

Él es echter voorale het verhaal van Ghana dat tragisch is. Dat land droeg de hoop de un continente entero op zijn schouders tijdens de quartfinales van the WK 2010 in Zuid-Afrika, the eerste Wereldbeker die ooit in Afrika werd geholden. Tegen Uruguay se quedó en el slotfase van de verlengingen 1-1 y luego escupe a Luis Suárez een zeker Ghanaian doelpunt van de lijn redde met zijn hand. Rood voor Suarez en strafschop voor Ghana. De ultieme kans om Afrika naar de halve finale te trappen, maar die werd gemist door Asamoah Gyan. Het kwam zo tot een strafschoppenreeks, waarten Gyan wél score maar Ghana toch verloor. Un drama continental.

WK-winnaars komen uit slechts twee continente

Slechts twee continentes hebben al een wereldkampioen afgeleverd. Europa top de lijst reunió twaalf wereldtitels divididos en cinco países: Duitsland (4), Italia (4), Frankrijk (2), Spanje (1) e Inglaterra (1). Además, todavía hay otros trece países europeos que llegaron a las medias finales al menos una vez, incluida Bélgica. Geen enkel ander continente komt in de buurt van die ciffers.

Sudamérica ocupa el segundo lugar con nueve títulos mundiales, pero Brasil es el poseedor del récord. De Goddelijke Canaries kronden zich al cinco veces tot wereldkampioen. Argentina tiene dos títulos originales, netamente Uruguay. Esa tierra ganó en lang vervlogen tijden twee van de eerste vier WK’s (1930 en 1950). Opvallend es dat van alle andere Zuid-Amerikanska landen enkel Chili een keer de halve finales kon konverken, y dat es al van 1962 geleden – toen Chili het WK organizerde. (Leer más debajo de la foto)

Brasil ganó el WK al vijf keer. Op de photo: Cafu na de gewonnen finale van 2002, de laatse WK-triomf van de Goddelijke Canaries. © AFP

En cuanto a los otros continentes, encontramos a Norteamérica en el podio más bajo con un tercer lugar. Daarvoor zorgden de Verenigde Staten op het allereerste WK in 1930. Azije doet het net iets minder goed: hun beste WK-resultaat is de surprände vierde plek van Zuid-Korea in 2002. Ese país fue toen samen met Japan hosteer van het toernooi. América del Norte y Asia lo hacen mejor que África.

Merkwaird statistiekje van Nieuw-Zeeland

Oceanië heeft het kleinste palmares van de active voetbalcontinenten. Dat is niet onlogisch, want met Australia en Nieuw-Zeeland heeft Oceanië zelfs maar twee landen die ooit aan het WK hebben deelgenomen. Australia logró llegar a las ocho finales en 2006. Esa sigue siendo la mejor actuación de Oceanía en la Copa del Mundo, aunque Australia ha sido miembro de la Confederación Asiática de Voetbal durante los últimos seis años.

Nieuw-Zeeland het enige land andere land uit Oceanië dat een realistische kans heeft op WK-kwalificatie. De All Whites recibió su última bij en 2010, maar zorgden toen wel voor een bijønder statistiekje. Fue el único país que no perdió en el torneo: Nieuw-Zeeland perdió tres veces en la fase de grupos, pero anotó puntos insuficientes para pasar a las ocho finales. Maar het bleile dus wel ongeslagen. Zelfs de latere wereldkampioen Spanje slaagde daar niet in, wantLa Roja perdió sorpresivamente en el zijn eerste groepsmatch tegen Zwitserland.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital