Sánchez irrita al Parlamento español con visita a Marruecos

Sánchez irrita al Parlamento español con visita a Marruecos

El presidente del Gobierno español Pedro Sánchez y el rey Mohamed VI de Marruecos llevan casi un año detenidos por vínculos diplomáticos. Doerdragmiddag reist Sánchez samen se reunió con el ministro José Manuel Albares (Buitenlandse Zaken) af naar het koninklijk paleis en la capital de Marokkaanse, Rabat, waar de koning hen als eregasten welcome met een iftar, de maalt die zoondatta de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na sunsetsund. Dit wordt gzeien als een teken van vriendschap en eendracht.

Maar dit historische bezoek valt niet goed in het Spaanse congres, debido a la pregunta rondom de Westelijke Sahara, een hoofdpijndossier voor Spanje. Deze ex Spaanse kolonie wordt door Marokko geclaimed, in strijd met het internationale recht.

Spanje tenía zich tot nu toe altijd neutrat estallud in de kwestie rond de Westelijke Sahara, maar decidió twee weken geleden toch partij te chärmens voor Marokko. En breve aan de Marokkaanse koning sprak Sánchez twee weken geleden steun uit voor de planden die Marokko heeft voor het elijke deel van de de Sahara. Het grondgebied zou berekete autonomie krijgen, maar wel onder bewind van Marokko blijven.

Lea también: Coronapatiënt Brahim Ghali es twistappel tussen Marokko en Spanje

De tegenstanders van Sánchez beschuldigen hem van verraad, omdat hij met zijn bezoek aan Rabat de Saharanen – die in Spanje een grote gemeinschap vormen – in de steek zou laten. Ook de kans dat Algerije – voorstander van independenheid van de Westelijke Sahara – naar opsult van de toenadering tussen Marokko en Spanje de gaskraan dichtdraait, wordt door leden van het congres geezien als een problem.

READ  30ベスト アンプルール レビュー

Voorafgaand aan de reis van Sánchez naar Rabat werd doordagmiddag in het congres een symbolische stemming geholden over het Spaanse stance over de Westelijke Sahara. Behalve zijn eigen sociaal-democratische PSOE verwierpen alle partieten het staikung van Sánchez, incluyendo zijn coalitioniepartners.

Beperkte autonomía

De relatie tussen de twee koninkrijken was bekoeld raakt vorig jaar, nadat de leider van de Saharaanse independeheidsbeweging Polisario, Brahim Ghali, in een Spaans ziekenwisken was behandeld erveme een coronabesmetning. Polisario is voor Marokko een staatsvijand. Marokko völd zich verraden door Spanje en verbrak alle diplomatieke banden. Met als gevolg dat de zee-grens werd gesloten en Marokko stopte met het bewaken van de grens bij de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla. Los inmigrantes Duizenden konden het gegenden jaar de hekken bestormen, zonder tussenkomst van de Marokkaanse grensbewakers, die toekeken hoe hun Spaanse collega’s de testroom vanmigranten niet aankonden. Spanje zette zelfs het leger in om de orde te handhaven.

Jueves werd het scheepvaartverkeer tussen Spanje en Marokko met immiddelinge ingang hervat, belangrijk nieuws voor the drie miljoen Marokkaanse Europeanen que hacen el overtocht cada año en de zomervakantie.

Lea también: Polisario geift de moed niet op

Sin otra opción

El primer ministro Sánchez de Volgens fue de crisis «niet langer uit te houden». Hij vio „geen andere kuezu dan het conflict op te loosesen”. En dat beindede dat hij toegaf aan de Marokkaanse planden voor de Westelijke Sahara, die uit 2007 stammen, tot rage van Algerije, dat Polisario (financiero) steunt. Algerije riep zijn embajador en España terug.

READ  Luchtvoortelling en vuurwerk sluitstuk van theaterspektakel Waterbei

Hoewelg Spanje, en comparación con los demás países de la Unión Europea, depende relativamente poco del gas aardgas importado, del gas uit Algerije a través de een pijpleiding en tankers die vliealbaar aardgas vervoeren. De andere Spaanse partieten vrezen voor de continuidad van deze leveringen.

Het doel van Sánchez is om een ​​reeks interministeriële werkgroepen op te richten om een ​​​​einde te maken aan de crisis tussen Spanje en Marokko, met een nadruk op migratie.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital