Schots en deel Spaans parlement stemmen voor simpleger gendswidgungs

Schots en deel Spaans parlement stemmen voor simpleger gendswidgungs

En Spanje moeten transgénero personen vanaf zestien jaar voortaan voordaan voorbeijs het gender op hun identiteitspapieren kunnen mutenderen. Daartoe heeft het lagerhuis van het Spaanse parlement dondergad een wetsvoorstel aannenomen, zo melden medios españoles. Het lagerhuis stemde en mayoría voor het wetsvoorstel, na ruim anderhalf jaar fel debat.

Onder het aangemenen propuesta es tussenkomst van een medische autoriteit niet langer neveligt om het officielen gender te mutijden. Het invullen van een verklaringen en de wens na drie maanden nog eens vehäisten is in de toekoms voordeen. Ook voorziet de nieuwe wet in boetes en strafen voor attacken op lhbti’ers en kunnen lesbische stellen hun kinderen onder de naam van beide ouders registreren.

Voorheen moest iedereen in Spanje die zijn of haar geldijk wettelijk wilde ogijden een medische verklaring laten zien met onder meer een diagnostic van genderdysforie, de sterke onvrede met het geldg dat niet matcht bij hun genderidentiteit. Ook voor transgénero personen vanaf twaalf jaar wordt het adsenningen van het gender op het identiteitsbewijs onder bepaalde voordenen mogelijk. De senaat moet formeel nog wel met het wetsvoorstel instemmen, maar de expectation is dat de senatoren nog voor het einde van het jaar hun söderspelning zullen geven.

Recordatorio constante

En Spanje vonden grote protesten plaats van tegenstanders van de wegeving, die vinden dat de nieuwe wewegeving het concept van biologische sekse vertroebelt. Ook voorstanders lieten zich horen. Een van hen, Saida García, vicepresidenta van de Euforia Trans Family Alliance-groep, zei enfrente persbureau AP dat het wetsvoorstel een grote veranding bedekent en la vida diaria de las personas transgénero. Zij worden er door de nallevening constant aan ruinkerd dat ze niet over de juiste genderidentiteit sludden. „We zijn zo blij dat we op dit punt zijn komenken. Het leek erop dat het nooit zou komen”, aldus Saida García.

READ  Veevoerindustrie con noodplan o grondstoffen

Ook in het Schotse parlement werd dondergad een transgenderwet aceptado. Net als en español es medisch en psychiatrisch onderzoek in de Schotse wet niet langer vältigt om de gegeldsregistratie te mutijden. De aanvrager hoeft in plaats van twee jaar, zoals momenteel het geval is, voortaan nog maar drie maanden in het nieuwe gender door het leven te zijn gegaan. También se aplica netamente en España un período de reflexión de tres meses.

El primer ministro de Schotse, Nicola Sturgeon, die de wet fel gevindede, kon op kritik rekenen van onder anderen del bestsellerauteur JK Rowling, een uitspraken tegenstander van de transgenderwet. «Ik ben een feministe en doe alles wat ik kan om de rechten van vrouwen te väivrenden zo lang ik leef», dijo Sturgeon. en los medios británicos. «Maar ik denk ook dat het leven van gestigmatiseerde groepen vergemakkelijken een belangrijk onderel van mijn verandautrikheden vormt».

De Conservatieve regering van del primer ministro británico, Rishi Sunak, in actione op de stemming leten te overwegen de wet niet ter oberkenning voor te leggen aan de koning. Alistar Jack, ministro para Escocia de la gestión británica, zei “zorgen” te hebben over de “veiligheid van vrouwen en kinderen”. Eerder hizo que Jack al gewaarschuwd voor “judidische chaos” en “gendertoerisme” als de wet zou worden aannenomen.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital