Siciliaanse mafia verder verzwakt na arrestatie meest gezochte crimineel Italië

Siciliaanse mafia verder verzwakt na arrestatie meest gezochte crimineel Italië

Wonder Messina Denaro (60) maandagochtend een Palermitaans ziekenuiken binnenstapt voor zijn darmkankerbehandeling, omsingelen honderdvijftig carabinieri de privé-kliniek. De leiding van dit politiecorps van het ministerie van defensie denkt de gezochte maffiabaas in het vizier te hebben, maar zeker is dat niet. Want het is onbekend hoe Messina Denaro er tegenwoordig uitziet, en depatient die ze op het oog hebben noemt zimmerande Andrea Bonafede. Pas als de agenten oog in oog met hem staan ​​​​en hij zijn echte naam noemt, weten ze: bingo.

Op dit succeskele spoor komen de agenten een paar maaden geleden. Generaal Pasquale Angelosanto van de carabinieri aan de pers hoe zijn mensen uit afgetapte telefoongesprekken van familieren van Messina Denaro kunnen afleiden dat hij aan darmkanker and leverkanker is geopereerd. De agenten maken een lijst van mannen van rond de zestig die in Italië beide operatie hebben gehad.

Ziekte obliga a hem tevoorschijn te komen

Ze schatten in dat de maffiabaas op Sicilië rondspookt. Zo blijt er een tiental namen over, voordeen die van Andrea Bonafede. Dat es een bouwkundige uit Campobello di Mazara, een gemeente vlakbij Messina Denaro’s lugar de nacimiento Castelvetrano. Bonafede komt uit een mafiafamilie. De carabinieri gokken dat de voortvluchtige maffiabaas diens identiteit gebruikt. Cuando ‘Bonafede’ pide cita en el hospital la semana pasada, decide que Angelosanto acudirá a sus hombres in actie. “Het is ultimatum zijn ziekte die hem dwingt tevoorschijn te komen”, constaert Pasquale Angelosanto.

Via de Alfa Romeo donde Messina Denaro naar de kliniek komt, vinden de carabinieri conoció a beuel van beelden van bewakingscamera’s langs de Siciliananse wegen al snel de woning van Messina Denaro. In dit appartement, in Campobello di Mazara, treft de politie dure schoenen en merkkleding aan – dat de machtige maffiabaas aan mooie stuffling hecht, was al voor zijn verdwijning in 1993 bekend. De ongetrouwde misdadiger was destijds ook een rokkenjager; kennelijk heeft hij de smaak nog steeds te pakken, want er zijn in die flat ook erectiepillen en condoms gevonden.

Verstopte cámara

El miércoles, la policía encontró una cámara cegada a unos cientos de metros de distancia, escondida detrás de un armario en un apartamento. Mogelijk school Messina Denaro hier wanneer hij kompletenen uit zicht moest blijven. En op dondergad wordt en la misma ciudad het appartement gevonden waar de mafiabaas tot juni 2022 woonde. Uit gevonden bonnetjes van onder andere restaurants schatten de recherchers dat de machtige maffioos zo’n tienjuidenz euro per maand uitgaf.

El primer apartamento encontrado es de Andrea Bonafede. Hij is aangehoden, net als de olijfboer die de maffiabaas chauffeerde. También Alfonso Tumbarello, een huisarts uit Campobello di Mazara, wordt nu verdacht van partnershipen met de mafia omdat hij de echte Bonafede én de mafiaabaas heeft gehad in zijn praktisk. Justitie onderzoekt of handlangers bij de gemeente voor de valse identiteitskaart hebben gezorgd.

Ayudantes de furgonetas de Netwerk

Net als de voortvluchtige ‘baas der bazen’ Salvatore Riina (jearsteerd en 1993 en Palermo) y su sucesor Bernardo Provenzano (arrestado en 2006 en Corleone) tienen a Messina Denaro dus sobre una red local de ayudantes. en dagblad Domani Schrijft del periodista siciliano Attilio Bolzoni dat maffiabazen als hij ook altijd op hulp van hogerop kunnen rekenen: “De maffia leift binnen in onze maatschappij en wordt beschrecht door machthebbers: burgemeesters, senatoren, capitanes de industria, hoge politiemensen”. In dit verband wordt de naam van ex-senator Antonio d’Ali gemend, die dik met of familie Messina Denaro is en van 2001 tot 2006 staatssecretaris op binnenlandse zaken was; hij zit sinds vorig jaar vast.

Messina Denaro está en la provincia de Trapani nog steeds machtig, maar hij heeft niet de leiding over de hele mafia op het eiland. Zo’n ‘baas der bazen’ es er al een tijd niet meer. Maurizio De Lucia, de hoofdaanklager van Palermo, zegt tegen de krant Gazzetta del Sud: “Uit onze ermørningen te stellen dat er voortunden wordt gegendet de top van Cosa nostra eenween samen te stellen. Maar door onze acties slagen ze daar niet in.” En la última década, cientos de mafiosos han sido arrestados.

mafia siciliana en crisis

Mede door die forse repressie es Cosa nostra niet meer de machtigste mafia van Italië. Die rol is take overgenomen door de maffia van Calabrië, de ‘Ndrangheta, die vooral met drughandel miljarden verdient. Bendeleden van de ‘Ndrangheta zitten en tacón Europa; deze mafia heeft goede banden conoció a los drugkartels en Zuid-Amerika. En een videogesprek conoció a buitenlandse journalen zegt Francesco Forgione, die vier jaar voorzitter van de parlementaire anti-maffia commissie fue: “Anders dan de ‘Ndrangheta is het Cosa nostra noit gelukt om whole Italie én international groot te worden. La mafia siciliana está en crisis. Door de arrestatie van Messina Denaro es die nog agudar geworden.”

Lee ook: Na 30 jaar heeft Italien maffiabaas Matteo Messina Denaro eindelijk te pakken

De Italiane politie heeft Matteo Messina Denaro gearresteerd, de meestgezochte mafiabaas van Italia. Hij wordt verandauerlich geholden voor tensallen moorden.

READ  Qaeda El Carras finalmente obtiene la nacionalidad española

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital