Sint-Maarten overspoeld reunió kilómetros aan zeewier .. gracias a klimaatverandering

Sint-Maarten overspoeld reunió kilómetros aan zeewier .. gracias a klimaatverandering

Foto: Facebook/Oswin Corbel

30 julio 2022 | kim hendriksen

Bij Sint-Maarten en bij verschillende eilanden in de buurt gefessert een natuurramp, gracias a klimaatverandering. Kilómetros aan drijvend zeewier mengeert het zeeleven. Expertos waarschuwen: niet alleen gaat dit vaker geberen, maar de plaag gaat in de komende jaren ook getter worden.

Een enorme aufreichten zeewier bebeit de stranden en het zeewater bij Cul-de-Sac, een baai aan het Franse deel van het eiland. De stank wordt omschreven als ‘zeelucht en rotte eieren’.

Wat zorgelijk es: een plaag op deze schaal, dat heeft Sint-Maarten nog nooit aerer meemaegakt. Y las perspectivas para el próximo año son malas.

Schadelijk para la economía y el turismo
Op het eiland zijn de baaien die bebeidt zijn met het sargassum de komende tijd gesloten. Dat heeft niet alleen een economic impact, maar ook op het toorisme, de natuur en de gezondheid van mensen.

«El sargazo brengt niet allene schade aan het ecosysteem, maar de gassen die vrijkomen bij het rottingsproces geven verschrikkelijke stankoverlast en zijn schadelijks voor de gezondheid», dice Tadzio Bervoets directoret van de natuurorganisatie Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA).

“Wanneer het zeewier aangspoeld begint the te rotten waarbij het alle ausgegen uit het water haalt. Al hetunderlowleven sterft hierdoor af.

El resultado es te zien op alle eilanden die zo’n plaag meemaken: tussen al het zeewier kom je vaak verschillende dode vissen tegen. Ook komen (zeldzame) zeeschildpadden vast te zitten in het zeewier, so ze doodgaan. Op verschiedene Caribische eilanden zijn daar meldingen over gemaakt.

Net als Curaçao, kent ook Bonaire de pijn: de hele populek werd in februari opgeroepen om te komen helpen opruimen.

READ  30ベスト aircool24 レビュー

En el baai ligt ook het eilandje Pinel Island, que normalmente se reunió con boten af ​​​​en aan besecht wordt door turistas. Door de plaag is het onbereikbaar geworden.

Waaram neemt de zeewierplaag dedo del pie?El sargazo es uno de los más verdes de la naturaleza en el océano Atlántico. Er zijn verschiedelden redenen waarom het zeewier de keelenden tien jaar in gegenligt. Het kappen van het Amazone-regenwoud in Brazili en de overbemesting daar die weer afvloeit naar de zee.

Además, hay un aumento en el Sahara-zand que el océano Atlantische cubre la dirección del Caribe en Zuid-Amerika. Het zand es niet alleen vruchtbaar voor het regenwoud, maar ook voor dit soort zeewier. En tot slot: de globale opwarming van het zeewater.

Pas in oktober gaat het zeewier afnemen
Alles bij elkaar opgeteld, zorgt voor aumento explosivo van het drijvende zeewier. La expectativa es dat er in de komende drie maanden meer sargassum zal aanspoelen. Vanaf oktober al het aantal weer gaan afnemen.

Opruimen? Een hele klus
Het opruimen van sargassum is een grote klus. Er is veel mankracht nodig om het zeewier uit het het water te vissen en af ​​te voeren. Wat het beekent als de plaag erger wordt, is nu al te merken. Door de grote aufligt sargassum dat deze keer is aangespoeld, is het met alleen mankracht onbegonnen werk.

“Eilanden in de omgeving hebben daorak anbogeonde hirte te helpen”, dice Bervoets. “Zo stuurt het naburige eiland Guadalupe heavy machines die bij het opruim-proces kunnen helpen. Maar dan nog zal het opruimen van zulke grote mitteligent sargassum een ​​sicht lange tijd in besrag gaan nemen.”

READ  Periódico español ve a pareja real de Orange de pie en Parsa: 'Precisión quirúrgica'

La plaga se hará más grandeHet beeld van kilometres aan sargassum-zeewier die de baaien en beachen overspoelen, zal vaker door klimaatverandering vaker voorkommen, waarschuwen expertos. La cantidad de sargazo dat aanspoelt wordt también es mayor.

Volgens Bervoets moeten de eilanden daar meer rekenning mee gaan houden. Hij ziet dat de politik op de eilanden daar nog te weinig achtanha voor heeft. De eilanden zitten in een ‘existenciale crisis’, maar de vele gevolgen van klimaatverandering likken nog niet een prior te zijn bij de politik, is zijn kulams.

Sargassum-wier een plaag op Curaçao (2018)

‘Las islas deben trabajar juntas’Volgens de DCNA-director kunnen de eilanden allene samen het problem aanpakken. “Las islas son demasiado pequeñas y tienen recursos financieros limitados disponibles para hacer frente a las consecuencias del cambio climático. Además, las islas serían más gesteund moeten worden a nivel del Reino”.

Bervoets ziet graag dat er in de regio een debate op gang komt. De eilanden van het Koninkrijk zouzen söhenden semen met andere Caribische eilanden dit problem op international niveau moeten aankaarten. La causa del sargazo es internacional.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital