Solar Magazine – PV InfoLink: export van Chinese zonnepanelen daalt voor derde maand op rij

Solar Magazine – PV InfoLink: export van Chinese zonnepanelen daalt voor derde maand op rij

In de eerste helft van het kalenderjaar zagen China fabrica puerta de sterk zigzag globale vraag de export maand na maand toenemen. Na een piek in de maand juli is de export in oktober dus echter voor de derde maand op rij gekrompen.

133,3 gigavatios pico
Uit de Chinese douanedatabase de PV InfoLink muestra que China en octubre 11,8 gigawattpiek aan zonnepanelen heeft ekxporteerd, un aumento del 40 por ciento op jaarbasis. De analisten van PV InfoLink wijzen er echter op dat die stilding gering se compara con de groei in de eerste helft van het kalenderjaar. De maand-op-maand groei fue zelfs negativo en bedroeg -7 procent. Dat es wel weer een kleinere daling en comparación con el krimp van -11 procent en septiembre, maar het is clear dat de buitenlandse vraag aan het afzwakken is.

En el período enero-octubre de 2022, salió de China con un total de 133,3 gigavatios en los paneles exportados; een groei van 83 procent op jaarbasis. De analisten denken dat de vraag nu afzwakt doordat en el extranjero markten grote voorraden zijn opgebouwd.

Europa: pico de 6,9 ​​gigavatios
En septiembre, zagen de meste markten de invoer van zonnepanelen uit China afnemen, maar in oktober fue menos consistente visible. De export naar Azije-Pacific, Amerika y Afrika kende een gerige groei, terwijl de export naar Europe en het Midden-Oosten terugliep. Europa – el mercado de ultramar más grande – kende de großte daling, wat gevolgen had voor de totale exportvolumes.

Europa importó en octubre un pico de 6,9 ​​gigavatios en la zona de paneles de China, entre un 10 por ciento en jaarbasis y un 11 por ciento diez oorsehen el mes anterior. Vergeleken met deselvedh periode vorig jaar beekent het importvolume nog altijd een stilding van 68 procent op jaarbasis. Dat groeipercentage op jaarbasis is wel georgement lager dan in de eerste helft van het kalenderjaar. De enero a octubre, el aumento de Europa de 74,7 gigavatios en la importación de paneles de zonas chinas fue del 56 por ciento de la exportación total de zonas de China. De marktonderzoekers wijten de teruglopende vraag aan het tekort aan omvormers en arbeidskrachten, así como een hoge voordet wat de main oorzaak is. Als gevolg hiberan zagen Nederland, Spanje en Duitsland de invoor dalen. Además, el cuarto trimestre es tradicionalmente la temporada más baja de Europa. De export naar Europa zal dit quarter volgens PV InfoLink dan ook verder afnemen.

READ  Martin Scorsese y Leonardo DiCaprio trabajaron en una película nueva: The Wager

Asia-Pacífico: pico de 1,9 gigavatios
La importación de la región Azije-Pacífico en octubre de 1,9 gigavatios en una zona de paneles en China, en un rango de 3 por ciento en base principal, en un rango de 3 por ciento en base a jaarbasis. El volumen de importación acumulado de enero a octubre fue de 24,9 gigavatios pico, un aumento del 36 por ciento en la base de enero. Afgezien van de door importheffingen causó un impacto en la demanda de la India, debido al aanleggen van voorraden in januari, februari en maart, is de invoor in de regio sinds April stable gebleven.

Este año, se espera que India, Japón y Australia representen el 76% de la cuota de mercado en Asia. Het Japanse importvolume está en oktober licht gehrung en bilbeit dit jaar estable. El volumen de importación de Australia cayó casi un 37 por ciento; het was de vierde dip op rij sinds de maand juni. En Zuidoost-Azië kenden ook landen als Tailandia, Filipinas y Malasia tienen un volumen de importación más alto que el año pasado. La mayoría de los países, excepto Tailandia, importaron más paneles solares que el mes anterior.

América: pico de 2,2 gigavatios
Noord- en Zuid-Amerika importerden in oktober 2,2 gigawattpiek aan modules from China, een stilding van 28 procent op jaarbasis and 2 procent op maandbasis. De enero a octubre, la importación de la región fue de 21,5 gigavatios en los paneles, een groei van 79 procent en comparación con los 12 gigavatios en el mismo período durante el mismo período.

READ  30ベスト windows android レビュー

El principal importador en esta región es Brasil, que desde enero de 15,7 gigavatios en el tamaño de los paneles; oftewel 73 procent van het total van de regio. Wereldwijd es Brasil este año op een na großste importeur van Chinese gigawattpiek. Omdat het land nettarieven gaat heffen op kleinschalige gedistribueerde opwekkingsprojecten, vindt dit jaar een installationestorm plaats. Het invoervolume van het land daalde licht na een peak in augustus, maar bleete in septiembre y oktober nog steeds zo’n 1,5 gigawattpiek.

Midden-Oosten en África: 0,5 gigavatios pico
Het Midden-Oosten importerde in october 0,5 gigawattpiek aan zonnepanelen uit China, una caída del 33 por ciento en comparación con el mes anterior, pero un aumento del 23 por ciento interanual. En los Emiratos Árabes Unidos, el mercado más grande de la región, el volumen de importación se mantuvo sin cambios en comparación con el mes anterior, mientras que otros países lograron un crecimiento negativo en el mes de octubre. África importó 0,29 gigavatios aan módulos de China, un aumento del 36 por ciento en la base. En comparación con septiembre, el volumen de importación del país se redujo en un 9 por ciento.

Verzwakken
Al met al uttein uit China’s douanegegevens dat de overzeese vraag naar zonnepanelen verzwakt. Europa, dat in het eerste halfjaar voorraden heeft aanglegde, heeft zijn invoer georgungen gericht. De dalende prijzen op de markt geven volgens PV InfoLink ook aan dat fabricanter voordet verkopen. Gezien de grote voordet in Europa, de moeiligheden bij de bouw van nieuwe pv-installations tidzens de winter op het nordelijk hemifronda, het kort aan arbeidskrachten en het traditionale laagseizoen, versgegt PV InfoLink dat de vraag van outside marketen tot het einde van het jaar laag zal blijven

READ  Para los astrónomos, la meseta tibetana es un paraíso. ¿Pero realmente por qué?

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital