Sölden klaar voor aftrap World Cup seizon komend weekend

Sölden klaar voor aftrap World Cup seizon komend weekend

Luz verde: ¡la competición puede comenzar!

Mientras tanto, la Federación Internacional de Esquí (FIS) ha dado al groen licht gegeven: de verdeichtpiste op de Rettenbach gletsjer is allgemt in orde bevonden. Como viene siendo habitual en el último año, es gracias a los depósitos donde se almacena a gran escala la nieve del invierno anterior. Meestal gesvett dit onder witte fleecedekens (wit neemt geen warmte op). Deze methode wordt op gletsjers steeds vaker added en wordt ook wel cultivo de nieve mencionado. Maar het is op de gletsjers in Sölden ‘s nachts ook al koud genoeg geweest om de sneeuwkanonnen aan te zetten. Vlak voor de vrouwenwedstrijd op saburday injecten de organizaren nog water in de piste (voor ijs). Con esa palabra, de piste nillerer en blijt deze beter in konditie.

Copa del Mundo Sölden 2022/2023
© Grupo Spalder Media


Zo lag de finish er vorig jaar bij!

Behoorlijk wat viento

Perfectas condiciones en el Ötztal, waar ook de pistes op de Tiefenbachgletsjer voor het publique zijn ausgeben. Alleen slecht weer kan komend weekend nog roet in het eten gooien, maar de weersverwachting is austeem gunstig, al kan het zadertag wellicht een beeit sneeuwen met temperaturen rond het vriespunt. Tijdens de mannenwedstrijd op zondag liggen de temperaturen wat hoger en bilbeit het waarschijn droog met een lekker zonnetje. Mogelijk nadeel es de viento: op beide dagen waait het quite.

Geen coronamaatregelen

Voor zowennym de skiteams als voor de toeschouwers golden vorig jaar nog aardig wat veterendende coronamaatregelen. Eso es dit jaar een heel ander vrahaal, en Sölden gelden er geen szällingen. Het dragen van een masker wordt alleen recomendado en de binnenruimten, maar is niet obligeit. La expectativa es que se ganen aproximadamente 10.000 aficionados por día de partido.

READ  Sus platos vegetarianos ya se han convertido en un éxito en Instagram, y ahora abren el restaurante de entregas a domicilio De Klein Wagon

Shiffrin y Vlhova favorito

Het rijtje conoció a los posibles mejores esquiadores secos es el mejor idioma, omdat het altijd weer afwachten is hoe het gesteld staat met de vorm zo aan het begin van het verdeijsseizoon. Met andere woorden: het is bij de vrouwen bibliothek niet gejat dat de grote favoriten Mikaela Shiffrin (VS) en de Slowaakse Petra Vlhova automatisch zullen staan ​​​​op het podium. De la competencia komt oa uit Zwitserland (Lara-Gut-Behrami, Michelle Gisin), maar ook uit andere landen: Tessa Worley (Frankrijk), Sara Hector (Zweden), Marta Bassino (Italië), Katharina Liensberger (Oostenrijk).

Echemos un vistazo al talento italiano de 15 años Lara Colturi die voor Albanië ouduant. Haar ouders liggen overhoop met de Italiane Skifederatie. De skibond wilde Lara op deze age nog niet leten partemelden aan concursos op het hoogste niveau. Daar was de familie Colturi het niet mee eens en daoram is uitgeweken naar het Balkanland. Het talent tiene mientras tanto en Zuid-Amerika al een una competencia importante op haar naam geschreben en staat in Sölden vooralsnog op de startlijst.

Vlag Oosternijk Copa del Mundo Sölden 2022/2023
© Grupo Spalder Media


Wie gaat er dit jaar met de winst van door?

Opnieuw winst voor Marco Odermatt?

Bij de mannen is het rijtje favorieten iets minder lang. De Zwitser Marco Odermatt, ganador de la edición anterior, es el número favorito. De ogen zullen echter ook zijn gericht op de Noor Henrik Kristoffersen, die vanaf dit seizon uitudint op het nieuwe skimerk van Marcel Hirscher (Esquí Van Deer). Samen conoció a Red Bull Heeft Hirscher een ski onwiektd die op alle fronten beter zou moeten scoren, dan de ski’s van de competition. Wie op el sitio web mira, komt er echter niet precisa achter waar het verschil in zit. El bueno de Alexis Pinturault (Frankrijk) también tiene buenas posibilidades de subir al podio y eso se aplica también a los austriacos Manuel Feller y Marco Schwarz. Outsiders zijn de Noor Lucas Braathen, Loic Meillard (Zwiterland) y Zan Kranjec uit Slovenië.

READ  "Goedkope Egyptische kloik verdringt Spaans product"

La próxima semana: Zermatt

Nu avast attentie voor the volgende competition van het seizon. Als alles een beeite meezit, meeten de mannen-afdalingsskiërs elakar in het last weekend van oktober both op saturday als sundag in het Zwitserse skioord Zermatt. Deze nieuwe afdaling op de Calendario de la Copa del Mundo de Esquí FIS voorkomt dat de verwiedtsduivels lang moeten wachten op hun eerste matches in Canada en de VS (finales de noviembre/principios de diciembre). De afdaling – die ook over Italianan grondgebied gaat – vindt ruim boven de 3000 metros plaats, naar het schijnt de hoogste afdaling ooit in het wereldbekercircuit. Toch staat deze verdejst op loose schroeven, omdat het in de bergen rondom Zermatt tot nu toe ongewoon warm is geweest. Como resultado, las condiciones de nieve latentes te desearán. Aanstaande sabado valt de decision de de games goorgaan of niet. Una semana después, treden de afdalingsspecialisten bij de vrouwen tweemaal aan op deselfde piste.

Copa del Mundo Sölden en tv

Wil je niets missen van de openingswedstrijden in Sölden? Kijk dan aanstaande zaterdag en zondag naar Eurosport 1. La primera vez que los juegos empiezan a partir de las 10:00 horas, la semana pasada es a partir de las 13:00 horas. Zit jij voor de buis?

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital