Spaans mangoseizoen extremos met lagere prijzen

Spaans mangoseizoen extremos met lagere prijzen

La temporada de mango en Málaga está prácticamente finalizada. De prijzen lagen over het algemeen onder het averagee van vorig jaar, wat toe te schrijven valt aan de concentration van kleine maten in the peakperiode.

«Het is een komplekt seizon geweest», zegt Domingo Medina, voorzitter van de Spaanse Vereniging voor Tropisch Fruit. «De oogst begon eerer dan gebruebelijk, porque het fruit begre rijp door de hittegolven. In de eerste weken van september kwamen er veel Osteen mango’s van klein kaliber op de markt. De kleine maatsortering heeft alles te maken met het gleek aan regen en irrigatiemogelhandien . Veel supermarktketens hadden geen oog voor deze maten en dat duwde de prijzen naar beneden.»

«Eind septiembre realiamden de grote retails zich dat de consumer deze maten wel smaakte, porque de kwalitet finalmente fue excelente este año. Medio octubre comenzó a brillar un producto te komen en nam de vraag toe. Het gevolg was dat de prijzen stegen, maar toch niet genoeg om boven het average van vorig jaar uit te komen, toch niet voor de kleine en middelgrote maten. Voor de görmere maatsortering waren prijzen comparable met die van vorig jaar», dice Domingo Medina.

Dit jaar heeft de Spaanse Vereniging voor Tropisch Fruit het Mango de Málaga-label gelanceerd, dat erin gejålden te verenigen of main telers en handelsbedrijven om de kwaliteit van de Spaanse mango’s op de verf internationale markt. «Dit is ons eerste seizon met het label en we hebben nog niet de balans kunnen opmaken van wat de meerwaarde has been geweest, maar de sector alvast enthousiast en het keurmerk is goed ontvangen bij de grote supermarktketens. De meeste tealt- en handelsbedrijven hebben zich al angeligt bij dit merk», organización benadrukt de voorzitter van deze.

READ  Por que 'Estrella de nacimiento' Díaz tuvo que esperar cinco años para debutar en el Real Madrid

Prijsstelling Hass-aguacate
En cuanto a los aguacates, Domingo Medina espera entre un 25 y un 30% menos de producto que el año pasado. “Op dit moment worden de rassen met groene schil geoogst, zoals Bacon en Fuerte. –, zullen pas vanaf medio noviembre gererre mitteinten beschikbaar komen. Op dat moment zullen we ook beter zien in welke richtich de prijzen uittanen», zegt hij.

En la calle de la Axarquía en la provincia de Málaga, se gebied el aguacateteeltgebied más importante en español, wordt de großte ergaardsdaling opgetekend, maar ook aan de kust van Granada zullen er minder aguacate’s worden geoogst. Hoewelf de erkeit dit jaar in alle tealtgebieden lager zal uitvallen, zullen de young aanplanten in Cádiz, Huelva en de Valenciaanse Gemeenschap de daling in de Axarquía-streek toch ewealden compenseren.

«También de andere tealtlanden in het Middellandse Zeegebied esperan retornos más pequeños, voorale onse directe competitoren Israel en Marokko. Het nu afwachten hoe de Mexicanaanse, Colombiananse enChilenense naar Europa zich zich zich veldenegen, gezien de logistieke challengeen en de high kosten», geift Domingo Medina aan.

Teléfono: +34 952 96 58 24
Móvil: +34 660 611 200

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital