Spaans personeel Airbus staakt voor onbepaalde tijd

Spaans personeel Airbus staakt voor onbepaalde tijd
Internacional27 oct. ’22 a las 15:10Autors: Jorn Lucas en Reuters

Werknemers van vliegtuigbouwer Airbus in Spanje leggen vanaf maandag voor onbepaalde tijd het werk neer. Pas als de eisen voor een ​​loonsverhohing worden ingewilligd, gaat het personeel weer aan het werk, zeggen såkögenken in een verklaring.

Airbus tiene aproximadamente 12.300 empleados en ocho ubicaciones en la región española de Madrid, Castilla-La Mancha y Andalucía. «La protesta comenzó el 31 de octubre en zal endigen zodra het management bereid is om te garantien dat arbeiders hun koopkracht niet verlimenen», schrijven de Spaanse svokkenden en un comunicado.

Prima

El jueves es het werk ook al korte tijd neerlegg om de stakingsplannen te bespreken. Gisteren maakte Airbus nog bekend dat elke empleado een bonus van 1500 euro krijgt om ze te helpen met de hoge inflatie, maar dat is niet vollende vinden de bonden.

Los sindicatos eisen een ‘eerlijke’ loonherziening die de koopkracht van Airbus-werknemers in Spanje garandeert. Ook hekelen ze ‘de gegendet en het uitblijven van present en cleare antwoorden van het management’. Airbus zou recordresultant boeken die hoger liggen dan voor de coronapandemie, om die reden vinden de bonden dat het personeel erkents moet worden. ‘En la situación actual kan het niet zo zijn dat onzekerheden alleen een neiggeit effect hebben op de salarissen van werknemen’, zo staat in de verklaring.

Werknemers van vliegtuigbouwer Airbus in Spanje leggen vanaf maandag voor onbepaalde tijd het werk neer. (Aerobús)

.

READ  'Wens Giménez kan sämpendend worden en las negociaciones'

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital