Spaans studententeam bouwt armprothese die op zenuwsignalen werkt

Spaans studententeam bouwt armprothese die op zenuwsignalen werkt

El equipo de estudiantes de biomedisch Arm2u van de Escuela Técnica Superior de Ingeniería Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) ha desarrollado una prótesis transradial. Deze prothese verdebt een arm die onder de elleboog seleboogt. Hij wordt bestuurd door de natural elektrische signalen die door spiersamentrekkingen worden producido, aldus het UPC in een persbericht.

Na vorig jaar een eerste prothese te hebben gemaakt, heeft het team een ​​stap voorwaarts gezet door een tweede prototipo te maken. Los estudiantes ontwikkelden een voledlig funcionale robotarm die pronosupinatie (rotatie van de onderarm) en openings- en sluitingsbewegingen van de hand mogelijk maakt. La prótesis se basa en sensores EMG, el comando del comando van de spiercontractie van del paciente recogen y deze elektrische impulsen omzetten en una señal que el microcontrolador puede entender y gestionar.

La prótesis es 3D-geprint con PLA-kunststof, por lo que hij tegen lage kosten kan worden produjo, aldus Lluís Bonet Ortuño, een van de teamleiders. “Een van onze main doelen bij het veldengen van de prothese fue om een ​​te maken een prototipo con betaalbare technologieën, de modo que het voortunden produkts en admatt kan worden zonder hoge kosten. Met behulp van 3D-printen hebben we een prothese gemaakt tegen veel lagere kosten dan comparable prothesen op de markt.”

Verbeteringen

El prototipo está íntegramente diseñado por el equipo Arm2u e incluye cuatro partes fundamentales que funcionan de manera coordinada para hacer posible la movilidad. Dat zijn de fitting, die het apparaat geert op het ledemaat vasthoudt; het vorseite waarten het große deel van de elektronica is geschäften en waarten de bestruttings- en statusinformatie-elementen van de prothese zijn ondergebracht; de grijper, een klemvormig element om objektelken te manipuleren; en diez ranuras het elektronische vorseite, dat gebruik maakt van een Arduino Uno microcontroller om de sensoren, motoren andere elemen aan te sluiten voor de besturing van het apparaat en de reportage van de status aan de geuserit.

READ  Wat geburt er met hardfruit dat bestemd is in rusland en oekraine?

Het tweede model bevat verschiedene beverendungen, zoals een Integrated LCD-scherm, dat Continuous Verslagt uitbrengt over the status van of prothese en informatie geift over the lifespann van the battery, the inspanning door of vingertoppen, the binnentemperatur en meer.

Además, het nieuwe ontwerp een befterilde appatsbaarheid, de manera que la prótesis se puede adaptar a los brazos del usuario, y un peso total menor respecto al modelo anterior, lo que hace que la prótesis sea más cómoda.

Poso Aquí está el comunicado de prensa completo.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital