Spaanse bankrekening als tweede woningbezitter wel or niet doen?

Spaanse bankrekening als tweede woningbezitter wel or niet doen?

Tweedewoningbezitters en Spanje hebben vaak ook een Spaanse bankrekening. La banca electrónica facilita cada vez más la gestión de cuentas bancarias holandesas y españolas desde casa. Toch bestaan ​​​​er ook nog wel wat misverstanden en onduidelijkheden over buitenlandse bankrekeningen. Wat zijn de voor- en nadelen van een Spaanse bankrekening en waar moet je op letten? La brillante revista española ESPANJE! columnista y fiscalista Thomas Vermeulen legt het uit.

Op zich ben je als Nederlander conoció a een Spaanse tweede woning niet (wettelijk) om om om een ​​​​Spaanse bankrekening te openen o aan te houden. Dat zou waarschijn Europeesrechtelijk niet eens mogen. Bueno, a menudo es mucho más fácil organizar el negocio de la segunda residencia en España con una cuenta bancaria española. Voor je Spaanse bankrekening val je onder de Spaanse regels. Dat betreft, por ejemplo, ook het Spaanse depositogarantiestelsel als er onverhoopts iets mis zou gaan met die Spaanse bank. Net als en Nederland es een bedrag tot 100.000 euro beschrecht mocht er iets geberen.

¡LEUK! neem nu een abonamiento en ESPAÑOL! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend revista brillante uitbrengt. Voor zapatillas €24,95 krijg jij met korting de 10 € (normalmente 34,95 €) de vysenye editie en de vier komende editie. HAGA CLIC AQUÍ en meld je aan om meeten ESPANJE! te lezen (también divertido como regalo, naturalmente).

Dit bedekent ook dat je, als je dat wilt, en Spanje een spaarrekening zou kunnen openen omdat dat bibliothek een wat hohere rente yieldet. Net als de Spaanse tweede woning moeten de Spaanse bankrekeningen in je Nederlandse aangifte inkomstenbelasting staan. Voor the tweede woning in het buitenland geldt dat Nederland advorvo een belastingvrijstelling gieft. Voor buitenlandse bankrekeningen geldt dat niet. Nederland zal belasting willen heffen over het inkomen uit die bankrekeningen. Deze bankrekeningen worden en Nederland belast in box 3. Je betaalt in Nederland dus deselfde belasting over je Spaanse bankrekening als over je Nederlandse bankrekening.

READ  ¿Omitido? Twente arrestado por puntajes olímpicos de Jill Rourd y secuestro de mujeres | Ensheet

Het is dus niet zo dat je de Spaanse bankrekening niet in Nederland hoeft op te geven bij de Nederlandse fiscus. Sterker nog, de Spaanse belastingdienst dice aan de Nederlandse dat je een bankrekening in Spanje hebt. Als inwoner van Nederland betaal je verder in Spanje geen belasting op de rente die je op de Spaanse bankrekening krigt. Deze belasting vindt dus volleyd plaats en Holanda.

En el caso contrario, waarbij je als inwoner van Spanje een bankrekening in Nederland hebt, betaal je logischerwijs in Spanje belasting en niet in Nederland. Als inwoner van Spanje betaal je tussen de 19% en 23% belasting over het rente-inkomen. Además, deberás presentar cada año un Nederlandse bankrekening en España con un Modelo 720 en el momento en que el importe total de saldos en bancos no españoles supere los 50.000€. Esta obligación de utilizar un Modelo 720 in te dienen geldt allene als je in Spanje woont. Een inwoner van Nederland krigt hier dus niet mee te maken.

Een laatste beijdenheid waar niet altijd bij stil wordt staan, is dat bij een overlijden niet alleen de Spaanse woning in de Spaanse erfbelastingaangifte moet staan, maar ook alle Spaanse bankrekeningen. Bij niet-inwoners wil Spanje over alle in Spanje gelegen goederenfbelasting heffen, waardeen de Spaanse bankrekeningen.

¡Deze informatie/column se publicó en la brillante revista ESPANJE! 4 en 2020 es escrito por Thomas Vermeulen van Actal fiscalisten [email protected] www.actal.es – 0031 (0)6.868.309.78

Espanje! Reis-en cultuurmagazine es dé Nederlandstalige brillante sobre Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verhicht. Espanje! Esta revista de periodismo de hoogwaardig reúne reportajes inspiradores, entrevistas interesantes, columnas boieinge, recetas deliciosas y cientos de consejos para liefhebbers van Spanje. Lea más información en el sitio web espanje.nl

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital