Spaanse boete para reclutador na Nederlandse klacht

Spaanse boete para reclutador na Nederlandse klacht

De Spaanse privacytoezichthouder La Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) ha impuesto una multa de 240.000 euros a la oficina de contratación Michael Page. Het Bureau krijgt die boete omdat mensen die hun gegevens wilden inzien onder meer een vermte kopie van hun identiteitsbewijs mohanen opsturen. La AEPD puso en marcha het onderzoek na een klacht van een Nederlandse. De boete es, por lo tanto, afgestemd met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

De klacht werd naimen ingedient bij de AP en Holanda. Maar de decisionen van het reclutamientobureau op dit gebied worden in de Spaanse vestiging van het bedrijf takeen. Por lo tanto voerde de Spaanse toezichthouder het onderzoek naar oficina de reclutamiento Michael Page afuera. Dit geferde in goede synneking met de AP.

Recht op inzage

De Nederlandse tenía zich ingeschreven bij het bureau de reclutamiento. En wilde luego van het buró weten welke persoonsgegevens het van haar had zumpel. Dit recht op inzage is een recht dat iedereen in Europa heeft, op based van de privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Michael Page wilde de Nederlandse alleen inzage geven in haar gegevens als zij zich zou identifiksen door een fulle kopie van haar identiteitsbewijs en een kopie van haar verzekeringspas op te steeren. Además, eiste het bureau een kopie van een recente energie- of waterrekening, om te controleren of haar adres klopte.

Onnodig

Michael Page obtuvo de esta manera datos personales adicionales innecesarios. La oficina tenía deze persoonsgegevens niet nodig om te controleren of degene die inzage in haar persoonsgegevens vreeg, ook was wie zij zei. Deze person had naimen ook een account bij Michael Page, waar alleen zij toegang tot had. Eso es suficiente.

Fraude de identidad

Además, het opvragen van een identiteitsbewijs een erg zwar middel. Organisaties mogen dat alleen in zeer excepcionalge gällen doen doen.

Zijn naimenie groot de De Risico: kopieën van een identiteitsbewijs kunnen bibliothek a través de een ransomware-aanval o een ander datalek en verkeerde handen komen. Dat kan tot identiteitsfraude leiden. En grote gevolgen hebben voor de mensen achter deze persoonsgegängen.

READ  Waarom eten we niet massaal insecten?

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital